Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se vás zeptat,jaký je váš názor na věkový rozdíl.Podle mě to hraje nejmenší roli.Je mi 15,mému příteli 28,hodně jsem četla i o větších věkových rozdílech.Nepříjde mi to divný když se chová jak puberták:D,ale chtěla bych znát váš názor
Přesně tak. Kdyby Ti bylo 30 a jemu 43, bude vztah mezi vámi normální. Nyní Ty jsi ještě děvčátko a on už hotový mužský. Nezlob se, ale mně se ten vztah mezi vámi nezdá perspektivní.
Znám bezvadně fungující rodinu, kdy je manželům 37 /ona/ a 53 /on/. Rozdíl velký, ale v jejich věku už akceptovatelný. Navíc se oba brali už jako rozvedení. Zpočátku se mi to také zdálo dost, ale jim to vůbec není na překážku. V Tvém věku to vidím jinak. Jaga.
Velkou roli hraje mentalni vyspelost, ktera je ve vetsine pripadu uzce spjata s vekem. Pokud si rozumi nactileta slecna se skoro tricatnikem, pak je bud ona mentalne vyspelejsi, nez jeji vrstevnici (a at si rika kdo chce, co chce, takovych pripadu je naproste minimum), nebo je on mirne (ci nesmirne) zaostaly, coz je o mnoho pravdepodobnejsi. V takovych pripadech se pak bezne stava, ze za par let nad nim budete mit co do inteligence a dusevni vyzralosti navrch a co potom...?
AhojChová se jako puberťák,pouze proto,aby se ti nejspíše zalíbil a přizpůsobil...Víš,věkový rozdíl mezi partnery sice bývává někdy mnohem vyšší,ale...Je tam to ale,jelikož záleží na věku jako takovém.Kupř.žena,které je dejme tomu 30let a jejímu muži je 45let,tak je to o něčem jiném,než když je tobě 15let.Kdyby mi dcera přivedla /tak stará jako ty/,přítele,/tak starého jako máš ty/,asi by mně trefil šlak
Ty jsi ještě ve vývinu,ať už psychickém tak i fyzickém.A on,on je kluk na ženění.Myslím,že si s tebou pouze zašpásuje a pak si stejně nalezne jinou,starší...Neber to ve zlém,ale váš vztah nebude fungovat dlouho.
Myslím si, že toto je jedna z nejinviduálnějších věcí ve vztazích. Takhle přes internet ti většina (hlavně starší ročníky) bude tvrdit, že jsi malá holka, on nevyspělej a má tě pouze a jenom na sex. Může to tak být, ale ani nemusí. Každej je jinej ve dvanácti, sedmnácti, čtyřiadvaceti a když se neznáme osobně, tak se jednoduše soudí a křivdí.
Mně je 15, příteli 22 a jsme spolu rok a několik měsíců, navíc od sebe bydlíme 200km a zvládnout se to dá. Myslím, že je to tím, že já jsem trošku jinde než většina mých vrstevníků a on je (ať si říkají dospělí co chtějí) pořád ještě rozumější puberťák.
Moje nejlepší kamarádka (stejný věk) má přítele, kterému je 27 a tam je to trochu na zváženou. Tají to před rodiči a jejich vztah žije jen v konverzacích na facebooku a u něj v posteli.
Takže asi tak. Já osobně proti věkovým rozdílům nic nemám, ale i tak v sobě cítím deset let jako maximum.
Osmadvacetiletý muž se chová jako puberťák? No mně to přijde divné vzhledem k tvému věku... Ale nakonec, to je tvoje věc s jak starým chlapem randíš. Co čekáš, že ti tady řekneme? Jako jooooo, jsi děcko, on je dospělý chlap - který je buď na holčičky, nebo si netroufá na starší ženy úměrné k jeho věku. V každém případě je divný on.
Ahoj. Neřekla bych, že podle Vás to hraje nejmenší roli.Jinak byste se neptala na názor ostatních. Vy si myslíte, že je to v pořádku a všechno bude fajn..Vám je 15 jemu 28...V pořádku to není a klapat to spíše nebude..Je jen málo vyvolených párů, kde opravdu věkový rozdíl nehraje roli a vydrží spolu do smrti..Jako puberťák se dokáže chovat chlap i po padesátce, má za sebou např. téměř 30 let manželství a zamiluje se třeba do 30ti leté dívčiny, která by mohla být jeho dcerou..Vám to divné nepřijde, protože jste se v té situaci ocitla a posuzujete ji jen ze svého pohledu..Ale v 15ti člověk ledacos vidí jinak, než skutečně dospělý člověk. A tím ještě zdaleka nejste, promiňte...
tak samozřejmě, až ti bude 25, tak budeš proti dnešku s téměř stoprocentní jistotou doslova úplně jinej člověk, a dokonce i on bude jako osmatřicátník skoro jistě hodně jinej; ovšem tím není řečeno, že vám to dneska nemusí klapat... (jen by bylo dobrý si tu nikoliv možnost, ale na 99,99% jistotu změny osobností (a to podstatně dřív než za deset let) uvědomit - prostě počítej s tím, že co je (jaký jste) dneska, to za pár let nebude platit (a jistě, čistě teoreticky třeba i po deseti letech vám to může spolu vyhovovat - ovšem pravděpodobnost něčeho takovýho je asi zoufale malá))
Když jsem byla v septimě/oktávě na gymplu, v tercii byla krááááásná slečna, za kterou kluci z naší třídy běhali. Ona to dost dobře věděla (jak je úžasná), takže nebyla z nejpomalejších v randění apod. Nikdo z kluků s ní však dlouho nevydržel, ono se jaksi ukázalo, že osmnáctiletý kluk má už myšlení někde jinde. Opravdu se s ní rozcházeli ti kluci, ne ona s nimi, a opravdu proto, že pro ně byla příliš mladá. (Nebo jestli si ji ohlídali rodiče, aby zůstala do 15 pannou, to nevím...:D)
Jestli je 28letý kluk na tvé mentální úrovni, tak bych se bála, že na ní zůstane napořád. To se ti za 10 let přestane líbit. Pokud se ti pouze přizpůsobuje chováním a jinak je to dospělý zodpovědný chlap (práce, bydlení, bez dluhů, plánuje do budoucnosti a ví, co sám se sebou), tak jen dobře pro něj.
Jestli se nehodláš vázat a je to vztah, o kterém si říkáš "hm tak se třeba za týden rozejdeme a co?", tak si s ním buď, klidně i s čistým svědomím, žádný z vás nic neporušuje. To pak uvidíte časem, jestli ten věk vadí, či ne.
Neříkám, že vám to nevyjde - třeba i ano Jen buď opatrná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.