Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.
Chtěl bych se Vás zeptat. Potřeboval bych usušit vaječné bílky, ale nevím, jak. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Děkuju moc všem.
Tady jsem něco našel,jestli ti pomůže
Bílky uchováme sušením nebo mražením. Při sušení nalijeme bílky na suchou čistou mísu a necháme uschnout. Potom je sejmeme a dáme do skleničky s uzávěrkou. Chceme-li pak bílky použít ke sněhu, nalijeme na ně studenou vodu - na l bílek l lžíci vody. Asi po 8 až 10 hodinách se sušené bílky rozpustí a používáme je jako čerstvé. Při mražení je rozšleháme a uložíme do misek předmrazit a pak narovnáme do sáčků. Jedna kostka bílku je jeden bílek z vejce. Potom je rozmrazujeme a používáme podle potřeby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.