Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastěhování nábytku

Od: kaj* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

prosím, jaký máte o tom názor? Nájemník žádá o možnost nastěhování svého nábytku do bytu ještě před uzavřením nájemní smlouvy, ale je "vážný zájemce na byt". Povolit nebo ne, jaká z toho můžou být rizika? Když se mu něco ztratí, tak stejně o tom nebude nikde sepsaný papír, je to na jeho riziko. Ale může v bytě něco poškodit, aniž by si toho při stěhování někdo všiml atd.. no a protože byt není zatím jako jeho, tak bude vše napravovat za své majitel.

Když to nepovolíme, může třeba couvnout od smlouvy a to bude pro majitele velká škoda.

Co byste udělali a jaké je tam ještě riziko? Děkuji!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Sepište smlouvu o smlouvě, společně nafoťte stávající stav bytu, udělejte inventuru nastěhovaného nábytku a fotodokumentaci, vezměte si od něj první nájem a kauci. Na vše jde udělat "papír", který pak bude mít určitou váhu při řešení případných problémů. A pokud nikdo tyto problémy nepředpokládá, rád ho podepíše, ne?

Byt nebude nikdy "jeho", poškodit může kdykoli cokoli...

hodnocení

3x

A proc tedy neuzavrate najemni smlouvu rovnou?

Podpisy na papir zaberou urcite mene casu nez stehovani skrini.

Chteji mit nekde skrine, OK, at si to misto (byt) ale pronajmou, ne?

hodnocení

2x

...část nábytku musí pryč.

Když se budu někam stěhovat, tak přece musí veškerý nábytek pryč, ne? Moc tomu nerozumím, ale než žít v bytě, kde se něco zásadnějšího opravuje, a zároveň myslet na stěhování, tak to stěhování co nejvíce urychlím. Aby náhodou ten váš byt nesloužil jen jako dočasné a třeba i dlouhodobé skladiště. Pak vám řeknou, že se jim v opraveném bytě zalíbilo, ale nábytek už se nevejde zpět...

Rozhodně i smouvu na pronájem, i když třeba v prvních týdnech (měsících?) jen bez vody a elektřiny.

doplněno 09.03.14 10:31:

Stále se k tomu zvláštnímu stěhování na etapy musím vracet. A vzpomínám na dobu, kdy jsme měnili okna. Ve starém domě, kde se údajně práší mnohem víc než v panelových domech. Bylo to strašné, igelity neuchránily téměř nic. Také se při té příležitosti někde měnil koberec, někde se malovala celá místnost, ne jen okolo oken. Škoda, že mi tehdy nikdo neporadil, abych si pronajala něčí stodolu a půl baráku tam na pár týdnů vystěhovala.

Čím dál víc si myslím, že ten váš zájemce bude podobný případ.

naufrago*
hodnocení

0x

Možná jsem divná, ale pokud se s majitelem dohodnu, že např. od dalšího měsíce mi byt pronajme, tak mi připadá rozumné, že po mně bude chtít kauci. Pak ať si tam nastěhuje, co chce. Mimochodem, proč si chce stěhovat věci před podpisem smlouvy? Trochu zvláštní - nevíte důvod?

Majitelka bytu, kde jsem nějaký ten čas bydlela, měla s tímto problém - 14 dní jo jo jo, o byt mám zájem, v den podpisu smlouvy se vypařili - když jsem byla na prohlídce bytu, do druhého dne chtěla podepsat smlouvu a ihned zaplatit kauci. Nedivila jsem se jí - pár takových lidí a byt je najednou 3 měsíce prázdný.

kaj*
hodnocení

Mají mít v bytě, kde teď zatím bydlí, řemeslníky a část nábytku musí pryč.

naufrago*

Aha, pak je to pochopitelné. Stejně ale nevím, proč nemůže zaplatit kauci a podepsat smlouvu hned? Když je na 100% přesvědčen, že byt chce? Asi bych si to dala jako podmínku, jak už tu psal někdo jiný. Napište pak, jak to dopadlo :)

kaj*
hodnocení

Dobrý den,

takže zatím to vypadá tak, že jako spolumajitelka bohužel nebudu moct řešit tyto problémy jak mi tu radíte, protože druhá spolumajitelka si to zařídila po svém a vše povolila bez jakékoli smlouvy.

Asi jsem se tu vůbec nemusela radit. Protože ona spolumajitelka jedná za účelem přivodit mi co nejvíc problémů, sama má výnos z jiné nemovitosti,takové štěstí já nemám, jako jsem z podnikání (pronajímání) úplně bez peněz..

Takže tak, čekám, že to proběhne jak nejhůř to půjde.

Ale jsem moc vděčná za ohlasy a rady všech tady, protože jsou úplně jednoznačné, ochránit si svůj majetek i v této situaci co nejlépe, což bohužel moje druhá polovička (příbuzná) míní obráceně. Jsem opravdu naštvaná.

Děkuji Vám.

buss

Ano, nemusela jste se ptát, měla jste se podívat do OZ, jak je to se spoluvlastnictvím a vztahy mezi spoluvlastníky, to jste se nedozvěděla.

Fotodokumentaci muzete poridit tak jako tak, nejlepe za pritomnosti novych pronajimatelu, nebo alespon svedka. Hadam, ze nebudou mit problem Vam to podepsat tak jako tak. Bohuzel nevim, jestli ma vase pribuzna takovou vec dovolit bez Vaseho souhlasu, nejsem pravnik, ale pojistil by jsem se jak jen to jde.

Hlasy jsou tu jednotne, protoze se tu objevi dotaz kazdy tyden co delat kdyz odvezli nabytek co jim nepatril, ponicili nabytek, neplati najem...

kaj*
hodnocení

Dobrý večer,

dopadlo to tak, že nájemník přišel na podepsání smlouvy ve smluvený den a najednou nás překvapil spousty požadavků na stavební úpravy v bytě, celou novou koupelnu, kuchyň atd.. Prostě nás donutil k tomu, aby jsme se jej lekli a nepodepsali, abych Vám to popravdě napsala.

Takže opravdu, je po jeho, nábytek měl uschován, on tedy smlouvu podepsal, my zatím ne a ví že nepodepíšeme, nábytek si vyzvedne do svého opraveného bytečku a my z toho nic nakonec nemáme.

Celkově máme podezření na podvod realitní kanceláře, jejíž zaměstnanec má široké spektrum příbuzných, kteří chtějí za každou cenu od nás odkoupit nemovitost, která nám zatím patří, protože je to už čtvrtý veliký průšvih za sebou, který nám nastal během pár dnů. Opravdu nevím, co dělat. I když budeme hledat nájemníky jakkoli jinak, vždycky se naše inzeráty najdou a těch lidí se nezbavíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]