Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte, mám zalehlé ucho po nachlazení,(vpáčený bubínek) ale už to trvá hodně dlouho. Co říkáte na ušní svíčky. mám to zkusit? Zatím užívám léky, které mi předepsal ušní lékař.Nebolí mě to, ale je to velmi nepříjemné. To, že neslyším je bonus.
Máte neprůchodnou Eustachovu trubici. Ta slouží k vyrovnávání tlaku před a za bubínkem. Ona je normálně taky uzavřená, ale malým rozdílem tlaku se profoukne. Potapěči a letci znají.
Máte ve středním uchu podtlak. Můžete zkusit zacpat nos, zavřít ústa a OPATRNĚ fouknout - zvýšit tlak v ústech a krku a tak trochu vzduchu do ucha trubicí protlačit. Ovšem hrozí nebezpečí, že se vzduchem protlačíte i původce zánětu a pořídíte si zánět středního ucha.
Mimochodem, vpáčení bubínku používá ucho pro ochranu před nadměrným hlukem. Dělá to ale svalem.
Ušní svíčky nepomůžou, ty jsou na vnější čištění. Nemáte průchozí Eustachovu trubici, která vede z krku do vnitřního ucha. Lékař vám ji profoukne gumovým balonkem, při tom budete říkat "kuku". Chce to několikrát zopakovat.
Jo, už jsem kukala, a nepomohlo to. Sama jsem se ptala lékaře, zda to není neprůchodnou eustachovou trubicí.( to jsem také našla na internetu) Zkusím si to doma sama, zlehka. Ale co když to nepovolí ani po doléčení rýmy a kašle:?
,,Také mám tento problém,,zalehlé ucho už nějakou dobu,,ušní vyšetření dobré,,Slyším vše. Doktorka mi řekla,že je to od krční páteře. Tak čekám ,,také jsme to měla po silné rýmě ..Jaké léky vám dala doktorka? Mi na alergii ,,ale nevím proč. A jsem po výplachu ucha ,který mne bolel.
Léky na alergii snižují otok. Tak mi to bylo řečeno, když jsem se ptal, proč na uši lék na alergii.
,,tak to jsem nevěděla,,ale byla jsme z nich totálně nefunkční po celý den...nevím tedy ,proč je mi dala,když je to od páteře údajně,,ale já si myslím,že od nachlazení,jelikož mne pobolívají i někdy kosti za ušima.A nos také není OK. Je to děsně nepříjemné ,hlava jako v tunelu..
tak to vás lituju jestliže máte zalehlé ucho a podle toho co jsem tady vyčetl jste nejlepším kandidátem na Menierovu chorobu vím o čem mluvím já se léčím už 4 roky a přesně tak to začínalo ale můžu s tím pomoci radama z vlastní zkušenosti jsem 2 roky bez záchvatu
duha,,,,,,,,,nemám žádné záchvaty ,,slyším dobře ,byla jsem na všech vyšetřeních..Hlava se mi takhle netočí jen od krční páteře někdy .A to už hezkou řádku letcca20cet. mne bolela kost za uchem ,že jsem nemohla na ní ani ležet i ve předu trochu asi mám jiný problém jak píšete,,pokud je to psaní pro mne. děkuji moc..
Já mám to samé, zalehlé pravé ucho, slyším (možná o trošku méně), ale ten ten tlak a to zalehnutí... je děs. Mám to tak už 8.den. Na ORL jsem dostala tablety Sinupret 3x denně a na noc tabletu na alergii Alerid. Ucho mi zalehlo po zánětu spojivek (také pravé oko), kdy jsem začala kapat antibiotické kapky. Jinak nějak zvlášť nachlazená nejsem, trošku rýmečka, ale tu mám přes celý rok - alergik. Taky si nevím rady, na ORL mám přijít po dobrání léků, kdyby to ucho bylo pořád zalehnuté. Co mi teď budou dělat?
Moja osobná skúsenost s zalahnutým uchom je taká ,že vela ORL lekárom sa to ani na viac pokusov s "KUKU"nepodarilo z dovodu ,že pretlak vzduchu z nosu unikol a uzáver kuku u mna nefunguje .Moj problem brilantne pochopila a vyriešila primárka ORL z B.B ktorá mi robila tympanoplastiku a po operácii miesto kuku ponúkla hlt vody a pri jej prehltaní mi aplikovala balónikom pretlak do nosu! Voda utesnila moje nedokonalé podnebie -okamžitá pomoc a úlava, Odvtedy si pýtam od lekára pohár vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.