Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesčasy a okrádání pracovníků

Od: postakpet odpovědí: 16 změna:

Zdravím , pracuji u České pošty půl roku . Shrnu vám co a jak se tam děje.

Je například správné že mi státní podnik neplatí několik desítek hodin přesčasů měsičně?

Další věc - prodej cigaret . měl probíhat tak že každý doručovatel měl prodat určitý počet krabiček a pokud by se tak nestalo bylo by strženo z platu cca 800Kč.

nyní když z cigaret slehlo stalo se následující - Pošta asi nevěděla kde hrábnout tak sahá na platy doručovatelů .

Při doručování má každý doručovatel určitou úspěšnost v % . Pokud byl balík uložen na poštu na žádost adresáta bylo vše v pořádku a procento nekleslo . pokud byl adresát nezastižen , procenta šly dolů . Nyní?

Ať je to nezastižen či na žádost adr. balík uložen procenta klesají a tím pádem klesají i naše mzdy.

Takže někdo si objedná balíček, není doma a pošťáci to odnesou!

Další věc - pitný režim . V létě doručovatelé dostávali denně minerálku . To pošta také zatrhla a místo toho doručovatelům přispívá v letních měsících 75Kč měsičně . což je 3,75Kč na den .

Mohl bych takto pokračovat dále a dále!

Udělějte si obrázek sami jak to funguje ve státním podniku !

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

3x
Zdravím. Mám také jednu "k lepšímu":
Doručovatelka (odpracovaných18 let) pocítila rozšiřování rajónů, založila si povinný účet, každý měsíc koukala na pásku, kde byla stržena pokuta za nesplnění smluv (a to má celá její rodina různá pojištění a podobné finanční produkty o které nestála). Až přišel den, kdy musela řešit vážnou životní situaci. Její manžel onemocněl tou nejvážnější nemocí a lékaři mu řekli, že je to konec. Jediným jeho přáním bylo zemřít doma. Ona doručovatelka po vyčerpání ošetřování člena rodiny požádala paní vedoucí o nějaké řešení (neplacené volno, přerušení zaměstnání...). Paní vedoucí za ní přijela domů a před manželem ji řekla, ať ho dá do LDN a nastoupí do práce. Když odmítla - dostala výpověď. Teď nemá ani manžela ani práci. Zbylo ji jen čisté svědomí a sedmiletý syn.
Přísahám, že jsem si nevymyslela ani slovo. M
doplněno 08.03.14 14:47: Jethro: Zdravím. Nejste cynik. Pokud vím, tak jí práce doručovatelky bavila. Dokonce natolik, že měla možnost jít za přepážku, ale to odmítla. Prostě svou práci měla ráda. V době, kdy se vrátila po mateřské, se už podmínky začaly zhoršovat. Pak zase neměla odvahu nic měnit (lepší vrabec v hrsti...). ŘP má, peče a vaří dobře, co se týká jazyků to nevím. Vím jen, že vždy žila pro rodinu a že je to člověk, který nemá rád změny. To, že neměla vyšší ambice chápu. Většina žen prostě uvažuje trochu jinak než muži.
Je škoda, že loajalita, zkušenosti a spolehlivost nemají dnes žádnou hodnotu. M

Zareaguju na tu první větu: 18 roků jako doručovatelka? Ano, umím si představit, že někdo přijde ze školy a začíná na nule. Dokonce si myslím, že je to dobře začínat od nuly. Ale člověk by na té nule neměl zůstávat věčně. Pracovat na místě s nulovou kvalifikací 18 roků? Co udělala za tu dobu pro to, aby získala jakoukoliv kvalifikaci, zdůrazňuji jakoukoliv, která by jí umožnila dělat něco jiného? Má řidičák, umí s počítačem nebo nějaký cizí jazyk? Umí vařit, péct nebo třeba pěstovat zeleninu nebo kytky? Je na to 18 roků málo? Jistě, byl to asi muž, kdo živil rodinu, ale člověk by měl hledět do budoucnosti dál než jen k příští výplatě.

Teď to zase schytám, že jsem cynik a asociál...

Ne

Jethro, od mě máte ,,dobrou´´. Je to přesně tak, nikdo z nás není přikován k zaměstnavateli řetězem. Nevyhovuje mi současné zaměstnání - no dobrá, najdu si jiné. Pravda, mnohdy je to o tom, mnohé se naučit, ale tak to je. Sice je dnes nezaměstnanost, ale současně stav,kdy firmy hledají odborníky a hlavně lidi ochotné a schopné. Je pohodlné nedělat nic a jen bědovat na poměry.

hodnocení

0x

Všechno je jen "má dáti - dal". Pokud je někdo ochoten snášet takové podmínky, tak je má buď kompenzované jinak (platem, jinými výhodami) nebo prostě jeho schopnosti a ochota ke změně nejsou dost silné na to, aby si našel jinou práci.

doplněno 08.03.14 13:06:

Ano, to je ta kompenzace. Pokud dotyčného práce baví, je ochotný snést horší podmínky.

postakpet
hodnocení

A když toho dotyčného ta práce baví? a jde o přístup vedení.

athenaise*

Možná kdyby rodiče, kteří mají děti, dali hlavy dohromady, tak by oba mohli jít za lepším, třeba do Phy nebo do zahraničí...No co? Děti můžou jít třeba k babičce a nebo do nějaké "školky" pro opuštěné děti, co? Ale měli by prachy ;)...taky možnost. *andel*

lidus*
hodnocení

0x

Věřím vám každé slovo, mám sestru doručovatelku + prodavačku losů, plyšových a jiných blbostí, roznašečku tuny letáků, prodavačku cigaret a kuponů na telefon a hlavně náhončí do stavebka a různých fondů. Stížnost je možná, jejich pobočka dostala flastr a ¨zaměstnanci po hodině vymývání mozků šli domů chudčí o několik stovek s doporučením, že komu se to nelíbí má si jít stoupnout do fronty na ÚP.

cuca*
hodnocení

0x

Ja zareaguji takto: dnesni doba nahrava svevoli zamestnavatele. Nelibi se ti neco? Jdi na pracak, za dvermi je fronta lidi, kteri tu budou chtit pracovat.

Pokud vlada nerozhybe obchodni sferu tak, aby byla poptavka po zamestnancich, tak se to proste nezlepsi.bohuzel tomu v tomto state uz neverim.

Ale pozor, nechci pausalizovat, jiste je spousta podniku, kteri si zamestnancu vazi a ceni si jich a dokazou je dobre ohodnotit.

makro
hodnocení

0x

Tady se trochu hnuly ledy:

novinky.cz/...

hodnocení

0x

Ne

Švagrová to má na poště po cca 20 letech podobné. Peníze dolů a vyhrožování vyhazovem za neplnění produktů, přestože má celá rodina od ní ze solidarity nakoupené vše možné. Teď dělá dlouhodobě protiprávně dvanáctky, ale nesmí si je napsat, protože je toho víc, než povoluje ZP, takže dělá zadramo. Dělá na poště celý život a na malém městě nemá jinou šanci. Jsou to sprostí vyděrači.

doplněno 08.03.14 13:06:

Taky ji donutili udělat si jakási školení, že bude dělat vedoucí pošty. Pak to místo vedoucí dostala přes známost 21 letá holka..

Co to je, donutili ji dělat školení? Člověk by si měl sám průběžně a proaktivně zvyšovat kvalifikaci. Pokud ji museli do školení nutit, pak není divu, že vedoucí místo dostal někdo jiný (a že to byla známost, je nejspíš výmluva).

stirecek*
hodnocení

0x
No a co ti chudáci manažeři? Jak k tomu dojdou? Přece by neměli na odměny!

kondicek
08.03.14 13:45
hodnocení

0x

Stávku!

xixi*

tahle stávka by stála za to, to by byl dobrej mazec *uf*

Mě občas připadá že už stávkují. Baliky do rukjy mi nechávají na poště. Před lety jsem udělal test a naplnil 10 obálek asi na 1/2 cm a já byl adresát. A po cestě z Ústí do Českých Budějovic jsem je po cestě dal do schránek. Došlo jich 6.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. U Státního podniku, je jejich ( nejvyšší vedení), chování opravdu na pováženou. Kolikrát ty lotroviny vymýšlejí okresní a krajští manageři. Ty bych nejradši, hnal svinským krokem pryč a bez náhrady jejich fleku. A nebylo by marný, chytit pořádně za koule, všechny od Generálního ředitele dolů!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]