Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
absolvovala jsem ve 34 první gynekologickou prohlídku (roky přesvědčování sama sebe) a tak se mi zdá, že celkem zbytečně...protože na otázku, zda jsem měla pohlavní styk, jsem odpověděla popravdě, že ne (to je jiné téma, proč ještě ne a zda-li někdy vůbec...nějak na to nemám buňky nebo co ) ...Protože jsem se ve svém věku tak nějak styděla, že ještě pořád nic, tak jsem si pomohla vibrátorem, který panenskou blánu vyřešil, aspoň natolik, že se tam klasická velikost vejde...Tak jsem řešila, zda paní doktorku informovat nebo ne, no, nechala jsem ji, ať si poradí, a rozhodla se, že lhát nebudu, fakt, že jsem ještě neměla styk přešla profesionálním mlčením a následně mě vyšetřila přes konečník, takže moje "operace" panenské blány byla jaksi zbytečná a tahle prohlídka neprohlídka celkem taky...Myslíte, že když jsem ještě s nikým nespala, je toto vyšetření takhle vpořádku a splňuje funkci prevence a že klasické vyšetření, když jsem tak nějak bez obtíží, být nemusí? Díky.
Preventivní prohlídka s odebráním vzorku na cytologii se dělá kvůli rakovině děložního čípku. U vás ale nemá cytologii cenu dělat, rakovina děložního čípku u vás nehrozí, protože to je pohlavně přenosná nemoc. Pohmatem zjistí normální uložení orgánů, ale myomy nejspíš ne, ty vás ale když nemáte potíže nemusí trápit, i kdybyste je měla. No prostě já jsem kdysi dávno také zalhala u gynekologa o tom jestli jsem pohlavní styk měla nebo neměla, protože jsem vyšetření konečníkem už nechtěla absolvovat.
Ten se asi neprovádí, takže lékař nemůže vnitřní orgány zkontrolovat. Ale zase, ještě poměrně nedávno žádný vnitřní ultrazvuk nebyl, jen vnější přes břicho a před pár desítkami let ani ten ne. Dnes dělají všichni vnitřní, že přes břišní stěnu není nic vidět.
jo, proto mi taky v patnácti operovali cystu až když měla skoro litr a půl a řez přes celý břicho dnes, vnitřní ultrazvuk, laparo.. takže další byly operace mnohem snadnější
Tak hrozný to nebylo, docela rychlý, právě si říkám, jestli vůbec mohla něco poznat, snad to úplně nejzákladnější, holt když nemám potíže a nesouložím, tak to brala hákem, snad ví, co dělá, když už se tam jeden konečně dokopal, tak aby nebyl nějak odbyt Děkuju.
Bobino, za rok si dojdete s tim, ze uz panna nejste, a doktorka vas vysetri klasicky.
Tedy zajimave, ze jste za tech spoustu let nemela zadne gyn.potize, to me vede k tomu, ze nam je snad opravdu nadeluji muzi
Kazdopadne to neodkladejte dalsich 34 let...
doplněno 08.03.14 17:14:BOBINO, ja chodim ke gynekologovi od cca 17 let.beru antikoncepci, vysetruje me jednou rocne.verte, ze si zvyknete.
Samozrejme musite svemu doktorovi ci doktorce duverovat.je to preci jen jine nez treba zubar, ikdyz k nemu take chodime nerady...
Cuco, to je jasný , protože pánové coby přenašeči HVP viru (který je zodpovědný za rakovinu čípku, genitální bradavice, časté záněty a jiné problémy), nemají absolutně žádné potíže, tudíž pokud jsou trochu do větru, tak nákazu roznáší dále a dále. Dokonce je možná nákaza přes kontakt kůže s pohlavními orgány (tedy i nějaké to dráždění ženy prsty).
Bohužel.
Tak on se ten celibát v jistém směru vyplácí Prohlídku dalších 34 let odkládat nehodlám
, nemohla jsem se rozhoupat hlavně kvůli tomu, že to je nepříjemná záležitost, což chápu je pro každou ženskou, taky že ve svým věku pořád nic a taky jsem nemohla najít žádnou rozumnou gynekoložku, tedy jedna se špatnou pověstí a jedna nad hrobem tu jsou...konečně se jedna objevila a bere i nové pacientky, tak jsem se konečně odhodlala...Pochybuju, že za rokto bude jiné
Zatím nemám důvod nedůvěřovat, jen si musím zvyknout, že k životu patří další nepříjemnost, a aspoň na poprvé jsem si musela pořád říkat: je to doktor, o mě nejde, auto se před automechanikem taky nestydí, prostě to odosobnit, jinak by člověk nemohl vlézt skoro k žádnému felčarovi
Díky za podporu!
Ahoj, také jsem dlouho odkládala svoji návštěvu gynekologie, a to do svých 41 let. Byla jsem stále ještě panna a pokud se jedná o cytologii, tu mi dělali jako ostatním pohlavně aktivním ženám, ale nástroji, který mi to stírají u dětí, pokud mají zánět. Jinak vyšetření bylo přes konečník. Pak jsem si zavolala o výsledky a bylo mi řečeno, že je na děložním čípku vše v pořádku. Nevím, bylo mi řečeno, že to není 100%, že se u panny nemůže objevit rakovina děložního čípku.Věrka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.