Nejste přihlášen/a.
Při různých akcích (různé akce ohledně IZS, motorky, auta) které někdo pořádá nám někdo zavolá s tím jestli bychom nemohli pár našich vozidel dovést ukázat na akci většinou prá motorek, nějaká dodávka a osobák za to dostaneme nějaké peníze (většinou 500Kč-3500Kč) takových akcí je za rok několik musím tento výdělek někde nahlásit? .. nebo je to prostě příležitostný příjem a není problém?
hmmm nechápu ... Někdo zavolá, někdo pořádá, nějaké peníze, co je to IZS? Ty stroje jsou všechny vaše? Myslím jedné osoby? Nebo patří nějaké klubu? Organizaci? Hlásit určitě nebude nic, ale možná budete podávat daňové přiznání.
doplněno 07.03.14 17:44:IZS - pardon, nedocvaklo mně to. Občanské sdružení je majitelem strojů včetně zápisu v TP. zmátl jste mě poslední větou, zda to musíte někde hlásit. Ptal jste se v jednotném čísle, myslela jsem jako FO.
Podle mého názoru Občanské sdružení musí vést účetnictví a to podvojné nebo jednoduché. Hranice pro jednoduché účto jsou 3 mil a nebo při čerpání státních dotací taktéž musí být podvojné účto. Pozor na to, v žádném případě NE daňovou evidenci. Ta je pouze pro fyzické osoby!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.