Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Požadavek zaměstnavatele - rozsudek soudu

Od: gotrekzagary® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den kolegové rádci...

Po dlouhé době se na vás obracím z dotazem. Může po mně zaměstnavatel (konkrétně mzdovka) požadovat rozsudek soudu ohledně rozvodu? Dle mého názoru je to soukromá věc, do které zaměstnavateli nic není a měl by mu maximálně stačit k nahlédnutí OP se zapsaným stavem - rozvedený.

Daně si zpracovávám roky sám. Odpisy na manželku jsem uplatňoval v době její mateřské a rodičovské dovolené. Teď už sama pracuje. Bylo mi řečeno, že je to kvůli tomu, komu bylo svěřeno dítě do péče. Jenže my jsme uzavřeli dohodu o společné výchově dítěte, takže pro malou se fakticky nic nemění, ani z právní stránky.

Díky za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

5x

Setkala jsem se s tím to postupem. U známe jsem to vyřešila takto- ofotila úvod Rozsudek ... čj. ... a pak pouze odstavec týkající se dětí. Celý rozsudek potřebuje mzdovka jen ke svému pobavení.

hodnocení

Dobrý tip... děkuji.

iz*
hodnocení

3x

Občas se někde setkáte s požadavkem předložení rozsudku. Mně stačilo ofotit na jeden list ofotit znění rozsudku a první stranu s číslem jednacím plus vyznačením právní moci. S tím jsem zašla na úřad a nechala si ověřit pár kopií. Samotný rozsudek jsem nikdy nikde nepředkládala (ani při návratu k rodnému příjmení).

Pro mzdovou účtárnu by bylo dobré doložit ještě čestné prohlášení bývalé manželky, případně potvrzení jejího zaměstnavatele, že matka neuplatňuje slevu na děti.

hodnocení

Děkuji mnohokrát za tip.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]