Nejste přihlášen/a.
Prosím neví někdo jak si sám odstranit zubní kámen na poslední stoličce?Začíná mě pobolívat dásen a z netu jsem vyčetla že to může být kamenem,k zubaři zatím jít nechci.Děkuji.
Zubní kámen nebolí,spíše bych to viděl, že Vás bolí zub. Odstranit zubní kámen sám nedoporučuji, poškodíte si zubní sklovinu. Doporučuji Vám navštívit zubní hygienu, kde Vám kámen sundají bud ultrazvukem, nebo ručně kyretami. Nějakou stovku to stojí, ale vyplatí se to. Za zubní hygienu v Praze dávám 750 Kč.
A zubar to udela v ramci preventivni prohlidky placene zdravotni pojistovnou 2x do roka zdarma.
Musím pochybovat, že máte zuby bez kamene, že ho máte jen na poslední stoličce. Že by 31 zubů bylo čistých a pouze na jednom byl kámen, to se mi zdá jako velký nesmysl. Spíše bych to, co je na stoličce, tipovala jako kaz. Zubař ho jemně odvrtá a dírku zablombuje. Čím déle budete otálet, tím více se kaz rozšíří a tím bude obtížnější a bolestivější ho zlikvidovat.
doplněno 06.03.14 16:34:Dáseň máte podrážděnou, jak do ní stále šťouráte, když se snažíte odstranit něco, co považujete za kámen. Je to nesmysl!
Zubni kamen byva take pricinou zanetu dasni.dasen neprileha,za dasen se dostava plak, mnozi se bakterie, dasen je zarudla, krvaci, zub se obnazuje, zacne se kyvat...parodontoza je mrska.treba se prida i zapach z ust...
Jeste nehledate cislo na zubare kvuli objednani?
Ale vazne, sama mam s dasnemi problemy,je to beh na dlouhou trat, dukladna ustni hygiena, drahe zubni pripravky-gely, je lepsi navstivit zubare hned, nez si zadelat na problemy.
A podotykam predem, ze na pravidelne kontroly chodim, poslednich par let az moc casto, a vubec se mi tam vzdycky nechce, ale mam dobrou zubarku, ktera vi co dela...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.