Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
předem upozorňuji, že na ÚP volat nebudu, abych se ptala, protože už jsem se ptala 3x a nikdy jsem nepochopila, co mi to vlastně vysvětluje, takže se zeptám tady.
V půlce března mám jít normálně na ÚP na tu "kontrolu po třech měsících" - jenže ÚP mám v JMK a teď bydlím v Praze a do JMK se nedostanu - mám však nějak "domluvené", že mohu dojít na ÚP zde v Praze (asi bych toto měla předem domluvit s mým ÚP, že? nebo stačí přijít v Praze na jakýkoli ÚP bez ohlášení a vše jim říct až tam?)
Druhým problémem je, že v dubnu mám nastoupit do práce - zde v Praze. Ještě nikdy jsem z ÚP do práce neodcházela, takže nevím, jak to chodí. Asi budu muset poslat/oskenovat smlouvu o potvrzení práce na ÚP, ale co dál? Jak zařídit, aby se mi převedlo pojištění do práce? Zařídí to ÚP sám? Ještě se na to zkusím zeptat jednou, až půjdu teď na ÚP, ale raději bych to věděla dopředu, protože v úřednických záležitostech se moc (=vůbec) nevyznám.
Oficiálně máte chodit na úp v místě trvalého bydliště...jak máte neoficálně domluvou zařízeno nevím. Měla byste raději dát zprávu na úp v JMK, aby nevznikly potíže. Zavolejte jim
Na ÚP nahlásíte nástup do zaměstnání, vyřadí vás z evidence (možná se zeptají, kde pracujete). Ke zdrav. pojištění vás hlásí automaticky zaměstnavatel. K datu nástupu do nového zaměstnání vám ÚP ukončí evidenci; přihlášení a platby zdrav. a soc. pojištění přecházejí na zaměstnavatele
doplněno 06.03.14 10:00:ne, přihlášení ke zdrav.+soc. pojištění je na zaměstnavateli (jeho povinnost vás nahlásit, vy nic hlásit nemusíte)
doplněno 06.03.14 10:09:potvrzení se nedává. Stačí si zavolat na zdrav. pojišťovnu a řeknou vám, zda vás zaměstnavatel přihlásil
doplněno 06.03.14 10:15:Doplním, že kdyby vznikl dluh, ozve se vám po nějaké vaše době zdrav. pojišťovna (ÚP neřeší dluhy na zdrav. pojištění). V případě pochybností o serioznosti zaměstnavatele je dobré si občas zavolat na zdrav.poj. a OSSZ, zda za vás zaměstnavatel hradí obě pojištění
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.