Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetanovka po 10 letech

Od: klima® odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

byla jsem na tetanovce ve 13 letech (2004) a teď bych tedy měla jít normálně po 10 letech na přeočkování. Jenže moc tady těm očkováním a lékům neholduji, měla jsem dobrou reakci na to první očkování, takže mi nedávali tu velkou do ramene. Četla jsem, že protilátky v těle zůstávají normálně i víc než 15 let a nechtěla bych tedy do sebe cpát nějaké další protilátky, když to není potřeba (ani pro "sichr"). Je tedy možné jít na další tetanovku až za těch 5 let třeba?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

3x
Zdravím. Dříve se skutečně přeočkovávalo po deseti letech. Mě toto období končilo v loňském roce. Sestřička u obvodního lékaře mi říkala, že teď se to posunulo na patnáct let i když se jedná stále o stejnou vakcínu. M

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, je to možné. Paní doktorka říkala, když jsem tam byl po deseti letech, že jsem nemusel spěchat a stačilo to až po patnácti letech. Ale, pokud se i toto zmešká, tak pak se musí jít třikrát. Zdravím!

doplněno 06.03.14 09:36:

Jak jsem od paní doktorky slyšel, tak jsem i pravil.

doplněno 06.03.14 09:48:

Nemáte zač. Já měl jít na "pigáro" po deseti letech v roce 2013, ale nešel jsem. Také byl nějaký problém s nedostatkem vakcíny, tak jsem to vypustil a půjdu také později.

A paní doktorka také říkala, že kdybych měl úraz, tak mám nahlásit, kdy jsem byl na očkování naposledy - podle toho bych nové "pigáro" po úrazu buď nedostal nebo dostal.

hodnocení

Děkuji, chtěla jsem právě vědět, jestli se na ty tři musí, když půjdu až za déle než 10 let. Takže dobré, ještě si počkám.

hodnocení

2x

Byla jsem na tetanovce před 14 dny a po 15-ti letech,sestřička mi říkala,že do 50-ti je to po 15-ti letech a po 50 zase po 10-ti letech.Rameno mě pobolívalo přes týden,udělala se mi v místě vpichu tvrdá hrčka,ale ta už se skoro ztratila a už to nebolí.Teploty jsem neměla.

buss
hodnocení

0x

Joo, 10 let, ale pokud máte něco od čeho můžete tetan chytit, tak po pěti letech. Dotaz položte svému lékaři, je zadarmiko a bere na vás penízky.

lidus*
hodnocení

0x

Já to propásla a musela jít 3x, teď je to 13 let a můj lékař říkal, že je čas, že stejně po úraze mi tetanovku opět dali jelikož není čas zjišťovat ve kterém roce byla a nedělá se to. Ptejte se u svého lékaře. Jo a já tetanovku dostala do zadku.

hodnocení

lidus, možná je to tím, že už jste starší (u dětí a starších se má chodit častěji). V 23 letech to snad není takový problém. Jinak velkou dávku léků nesnáším moc dobře (jak říkám - dávali mi jednu injekci normálně do předloktí, žádnej zadek ani rameno). Nemám žádná očkování proti chřipce atd., na bolesti/nemoc mi stačí ten nejslabší paralen/ibalgin a stejně si připadnu "oblbnutá". Nerada bych, aby mi bylo blbě kvůli tomu, že v sobě těch protilátek budu mít hodně. Jinak mám napsané v takovém tom papírovém průkazu pojištěnce, kdy jsem byla (a čím) v životě očkovaná.

cuca*
hodnocení

0x

Dobry den, ja pretahla tetanovku take asi o 2 roky, bala jsem se, ze dostanu 3 injekce, jak me strasili, ale dostala jsem jednu.

Pry to ma opravdu ucinnost az 15 let.

Zvolila bych zlatou stredni cestu, treba po tech 12 letech, ono lepsi bourliva reakce na ockovani, nez riskovat tetanus, cili zrejme smrt.

On cerny kasel se take pomalu vraci...

lenkahasanovas
hodnocení

0x

dobri den jak se apilikuje tetanofka a kam se picha nahledanou

zwiki*

Dobry večer.Tetanovka se injekcí píchne do hýžďového svalu/lidově prdel/ :)

Mně to sestra píchla do ramene,ale možná je to jedno a může být i do zadku.

hodnocení

0x

po deseti mne odmítla,že až po patnácti,po patnácti jedna a do ramene,vše OK jen jsem cítil při vpichu.ale mám dost vysokou odolnost na bolest!

figurek*
hodnocení

0x

Věc asi není zase tak dramatická, protože jsem se nedávno fiknul zahradními nůžkami tak, že mě zašívali v nemocnici. Doktorka se mě zeptala, kdy jsem naposledy dostal protitetanovku. Začal jsem vzpomínat, kdyže to vlastně bylo a než jsem si vzpoměl, už brala stříkačku do ruky.

Bylo to určitě minimálně po dvaceti letech.

Dávku jsem dostal jen jednu a moje ošetřující lékařka si druhý den jenom poznamenala datum. Neřekla mi nic.

No ale asi by bylo lepší se ukáznit a nechat si přeočkování udělat.

hodnocení

0x

Nemám nic proti přirozenému výběru. Jen upozorňuji, že tetanus je opravdu mimořádně nepříjemná smrt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]