Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vedlejší činnost při rodič. příspěvku

Od: rodicak odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, pracuji na vedlejší činnost a pobírám rodičovský příspěvek.. můj vedlejší výdělek při podnikání pro rok 2013 byl 172 tis.. budu platit nějaké sociální pojištění? zda ano, tak prosím o přibližnou částku.. děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Málo informací.Výdělek 172 tis je již po odečtení nákladu? Klik měsíců jste měla SVČ? Jakou celkovou částku jste uhradila na zálohách? Pokud by jste podnikala 12 měs, neplatila zálohy, a částka 172 tis by byla již po odečtení nákladů, tak poj. doplácíte 25 112 Kč

rodicak
hodnocení

daně mi minulý rok dělali paušálně,prokazuji pouze moje provize a ty za 12 měsíců dělali 172 tis... zálohy jsem neplatila, protože mi bylo řečeno, že pokud pobírám rodičovský příspěvek a tuto činnost mám na vedlejší, tak platit zdravotní ani sociální nemusím.. děkuji

jm*
hodnocení

0x

Takže pokud částka 172 000 Kč je i po odpočtu nákladů (příjmy-výdaje) At už paušálem z příjmu nebo skutečnými výdaji.Zálohy jste neplatila. Tak Váš vyměřovací základ je 86 000 Kč. Doplatek pro sociální pojištění je 25 112 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]