Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořezala jsem se na ruce - již 3.dnem otok

Od: unhappy09 odpovědí: 11 změna:
Pořezala jsem se na ruce a ty ránky jsou pořád vlhké, ačkoliv je tomu už asi třetím dnem. A taky to místo troxhu jakoby oteklo bolí to jen když to ale zmáčknu. Prosím poraďte co s tím dělat... já se děsně bojím, ale k doktorovi a ani mamce to říct nemůžu. Prodím, prosím, prosím...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mazej k doktorovi, máš tam infekci. Bolí to proto, že se pod ránou hromadí tekutina, proto ten otok. Je potřeba to ošetřit. Nevím, proč to nemůžeš říct mamce.

laik*
hodnocení

0x
Jako laik bych rekl, ze jsi se rizla tam moc, ze lekar by to uz zacal sit. Ted uz je asi pozde, takze se to bude jen dlouho uzavirat.
Asi to muze byt zpusobene i jinymi problemy (spatne hojivost kvuli slabym bilym krvinkam, zahnisane nejakou bakterii apod.), ale to je mene pravdepodobne.
Mistni zdravotni odbornici ti zde jiste pozdeji daji lepsi rady.
laik*
Nenapsal jsem pochopitelne to nejdulezitejsi - zajdi s tim okamzite k doktorce.

hodnocení

0x

Já jen nechápu proč to nemůžeš říct mamce? Ta určitě bude vědět co s tím. Že se někdo doma řízne nebo spálí třeba o pánev je normální, ale musí se to ošetřit, jinak je to zbytečné utrpení na mnohem delší dobu.

flip
hodnocení

0x

Tipuju, že se jedná o sebepoškozování.. Proto ty tajnosti..

unhappy
hodnocení

0x
Jo, sebepoškozování... Nevím, jestli to je otok, jen je to místo takový vyvýšený... Nepomohlo by ledovani? Nebo nějaká babska rada?

osobně bych to polil desinfekcí, ideálně pálivou abyste měla kontrolu že to pálí a dostalo se to do kýženého místa. Během pár hodin pak uvidíte, zda to zasychá a hojí se.

doplněno 06.03.14 08:58:

ano francovka je dost % alkohol, to by použít šlo.

unhappy
Může být francovka?
vlasatec*
Ve fancovce je moc bylinek, běž k doktorovi!
doplněno 06.03.14 09:20: Vše může skončit otravou krve a to není žádná sranda...
xixi*

Jediná rada je jít k lékaři a řešit nejen tohle samotné pořezání, ale ceklově psychický stav, aby ses už nemusela dál řezat. Bez pomoci rodičů a lékařů se z toho už nejspíš nedostaneš.

unhappy
hodnocení

0x
Otok už mizí (on to asi otok nebyl, jen takové vystouple), tu ranku jsem už polila francovkou... Zprvu to štipalo, teď už ne, jdu si to omýt. Přes den až rodiče odejdou budu ledovat. :) aby tam otok nebyl žádný... Evidentně totiž ta zima pomáhá. :) teď k té rance... Mám ji obvazat? Nebo nechat volne aby to mohlo dýchat? Já osobně netuším když to je takové vlhké... Každopádně si myslím že něco takového jsem už měla (že ta rána byla vlhka) a myslím že jsem si to v minulosti ani neudělala sama. A nějako se to zahojilo. :) takže to asi nebude vážné. :) díkybohu ani nevíte jaký jsem měla strach... Moc děkuji za rady, za všechny! Moc! Vážím si jich, vážím si vás...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]