Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně svařovat elektrodou MMA

Od: riki56* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, jsem amatér ve svařování a rád bych věděl, jak správně svařovat obalovanou elektrodou, ať rutilkou nebo bazickou. Já vím, je to otázka složitá a obsáhlá, ale alespoň něco o svařování, děkuji riki56

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

to se nedá vysvětlit chce to praxi ale základy jsou tady

svarbazar.cz/...

doplněno 06.03.14 22:19:

tak mezi těma elektrodama jsou nepatrné rozdíly

Bazické svařovací elektrody se používají pro ruční obloukové svařování.
EB 121 jsou určeny pro svařování namáhaných součástí energetických zařízení, lodních i stavebních konstrukcí z oceli pevnosti cca 480 MPa.
EB 123 jsou určeny pro svařování namáhaných, tlakových nádob potrubí a kotlů z oceli do pevnosti cca 500 MPa.
EB 125 jsou určeny pro svařování běžných konstrukčních ocelí o pevnosti 420 - 480 MPa. Použitelná také pro stehování.
OK 48.00 všeobecného použití pro svařování nelegovaných a nízkolegovaných ocelí.
OK 48.05 je určena pro svařování běžných nelegovaných a nízkolegovaných ocelí zvláště pro svařování tenkostěnných trubek.

To jsem samozdřejmě okopíroval :-D

Jinak plus na elektrodu minus na kostru(svařovaný materiál)

doplněno 07.03.14 20:50:

pro takové domácí vaření můžete jakékoliv elektrody ta polarita +- můžete přehodit to ani nepoznáte

riki56*
hodnocení

díky za odpověď, vše jsem pročetl,a ještě bych chtěl vědět ,konkrétní příklad, elektroda E-B 121 , svářečka ESAB LHF 400, na jakou polaritu elektrodu připojit, na plus nebo mínus? ... ještě otázku, elektroda OK 48 00 je srovnatelná jako E-B 121? díky..

riki56*
hodnocení

děkuji, dobrá odpověď, tak že na takové obyčejné svařování, (vrata,ploty, brány, a pod,) by stačily i elektrody EB-125? Ještě jestli poradíte, polarita elektrody je značena na štítku krabice, četl jsem že když tam jsou obě znaménka, může se elektroda připojit na kteroukoliv, jen nevím, někdy je + - a někdy je +(-), je v tom rozdíl, nebo je to na stejno,... díky

riki56*
hodnocení

díky za odpověď a za váš čas, budu dál zkoušet a zkoušet, ono se to určitě časem podá, díky,...

kjanik112*
hodnocení

2x

Nejrychlejší způsob výuky je, když Vám nějaký dobrý svářeč bude věnovat hodinu. Vy vezmete kleště s elektrodou, a začnete svařovat. On Vám uchopí ruku s kleštěmi, a vede Vás, přitom Vám vykládá, jaký má být sklon elektrody, kdy ji tlačit do sváru a. t d.Nechte si to ukázat, tohle chtít někde vyčíst z knížky je znovuobjevování Ameriky se spoustou promrhaného času.

riki56*
hodnocení

díky za reakci, už jsem i uvažoval o svářečské škole ale pro to moje svařování si myslím že je to dost drahé, ale myslím že trochu teorie na škodu nebude,...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak svařovat
Otázky na téma jak svařovat elektrodou

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]