Nejste přihlášen/a.
Mám holtera,který měří jenom tlak,co1/2hod.Neumím si představit noc.Když ho vypnu,tak možná naštvu doktora,když ho jenom odložím,nebude celou noc měřit naprazdno?Můžu se tvařit,že se něco pokazilo.Můžu manžetu na něco nasadit a ráno ještě pokračovat v měření?Máte někdo větší zkušenosti? Za odpověď děkuji,večer je tady.
V noci mi to kupodivu nevadilo vůbec, kabičku jsem hodil na zem vedle postele a tvrdě spal. Kdy jsem myslel, že to zahodím bylo, když jsem s tím druhý den jel k doktorce. Při řízení po městě mi to nedokázalo nic naměřit asi třikrát, protože jsem holt potřeboval zatáčet
Ted si nejsem moc jistý, ale mám za to že mi říkala, že mezi měřením si to mohu sundat, třeba kvůli osprchování...ale už si to moc nepamatuji. ale myslím, že mírným povolením manžety asi nic nezkazíte.
Mně bylo řečeno, že pokud holter sundám a bude měřit, že by mohla manžeta prasknout a budu platit novou. Pokud holter na noc vypnete, tak je celé měření k ničemu. Paradoxně se totiž podle tlaku ve spánku dost pozná. I kdybyste se tvářil, že se něco pokazilo, dají vám ho znovu. Jde vám o zdraví, tak se nechovejte jako děcko, jednu noc to vydržíte.
doplněno 06.03.14 13:14:Mezi měřením se to sundat samozřejmě dá, aby se člověk umyl, převlékl atd. Takže si můžete i ulevit, aby Vás to netlačilo, ale je třeba si hlídat čas, aby byla manžeta před měřením opět nasazena. A pokud Vás to škrtí celou dobu, tak to máte moc utažené. Má to být tak, aby Vám to nespadlo, ale taky aby pod tím ruka nemodrala
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.