Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaludek a bolesti

Od: riwercz odpovědí: 6 změna:
Dobrý den chci se zeptat byl jsem včera na hadićku do žaludku kde mi brali i vzorek je možné když mi brali vzorek že by mi z toho mohla týct krev a ja mohl mít vnitřní krvacení? Mám pocit jakobych měl tlak v žaludku a je mi na nic děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když odštípnou kousek žaludeční sliznice, tak to určitě trochu krvácí ! Mělo by se to znormalizovat nejpozději do 24 hodin po zákroku. Pokud budete mít černou stolici (natrávená krev), tak běžte zpátky k doktorům, kteří Vám ten zákrok dělali.

hodnocení

0x

když je ten žaludek v pořádku, samotný vyšetření tohle nezpůsobí (už vteřinu to vytažení nijak necítíte, že jste v sobě sondu měl, následky žádný), ale jiná věc je, že v žaludku (organismu), kde je něco v nepořádku, i takovej nepatrnej zásah může vyvolat menší nebo větší průser, anebo (možná ještě spíš) to není vyvolaný tou sondou, ale prostě nějakým problémem, kvůli kterému se ta sonda více méně zaváděla;
takhle na dálku, aniž ví cokoliv bližšího, vám každej může leda tak potvrdit, že krvácet klidně můžete - což samozřejmě nemusí bejt sranda (taky by mohlo jít o krk);
takže sledujte, jak vám je, připravte se (sprcha, sbalení věcí (jen tak v rychlosti, ne akce na desítky minut, nebo pár hodin - cca doklady, nabitý mobil(y), příp. i nabíječka, kartáček na zuby, bačkory, něco peněz, pasta na zuby, kdyžtak pyžamo, něco jako plášť)) na případný odjezd do nemocnice, kdyby vás třeba musela odvézt sanitka;
zkuste nějak získat informace o všech varovných příznacích - třeba někdo poradí konkrétnějc; v případě pochyb si radši zavolejte na záchranku...

hodnocení

0x

Jakými trpíte problémy? Jakékoliv zažívací problémy jsou na 99% způsobeny vážným překyselením organizmu. Když organizmus spotřebuje veškerý dostupný vápník, nedokáže dál udržet vnitřní kyselost v přijatelných mezích a přichází problémy. Doporučuji spíše než nesmyslná invazivní vyšetření úpravu jídelníčku. A to důkladnou. Vypustit hlavně cukry a vše slazené, chemické břečky, vše s konzervanty a barvivy, pálivé pokrmy. To vše překyseluje. Chtělo by to znát podrobně Váš současný jídelníček pro přesnější radu čeho se v něm vyvarovat.

riwercz
hodnocení

Už asi rok mám problémy se žaludkem buď zvracím nebo mam pocit že mám knedlík v krku dostal jsem léky Helicid. Stravuji se ráno cca kolem 8h oběd mám kolem 1-2h a mezitím nějakou svačinu a večeři kolem 7-8h a mezitím taky nějakou svačinu už si nevím rady 1-3krát týdně mi je na zvracení děkuji. Nekouřim nepiju a kafe jsem přestal pít.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nejspíš jste podstoupil gastroskopii. To znamená, že lékař Vám endoskopem koukal do jícnu a do žaludku a pokud tam viděl nějaké vřídky nebo patologické výrůstky (je toho hodně), tak to pomocí endoskopu odebral. Jendak kvůli vzorkům, aby se v maboratoři prokázalo či vyvrátilo, zda byly zhoubné či nezhoubné, a také proto, aby Vám dále nezpůsobovaly komplikace. Samotný odběr biologického materiálu probíhá za pomoci endoskopu tak, že jsou na něm takobé kleštičky, které uchytí cílový bod (vřed,...) a uštípnou ho. Jelikož je sliznice v jícnu a žaludku dost prokrvená, tak to samozřejmě krvácí. Pokud je to krvácení větší, tak lékař porušené cévy hned po odběru (v průběhu sekund) zataví stejně, jako si třeba zatavujete tkaničky u bot, aby se Vám jejich konce netřepily. Takže ve výsledku to vypadá tak, že pokud z Vás vychází jakoukoliv cestou krev, o stolici již psal kolega aloisb hned jako první, tak je to většinou v pořádku, protože je to krvácení které lékař nechal být, protože není rizikové. Pokud budete pozorovat dále nějaké krvácení, kontaktujte lékaře, který Vám endoskopii prováděl, ale myslím si, že to není potřeba, protože je to přirozený jev.

hodnocení

0x

Já si myslím, že to bude dobrý. Taky jsem byla několikrát na fibroskopii a ještě druhý den jsem cítila tlak v žaludku. To je normální. Dýl jak jeden den po vyšetření by to ale nemělo trvat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]