Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám šanci získat částečný invalidní důchod

Od: verak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli mám šanci získat částečný invalidní důchod,když mám výhřez dvou plotének v bederní páteři (poslední dvě),jde mi to do nohou,začínám ochrnovat na nohy.Každý den cítím mravenčení v nohách a následnou slabost,po chvíli to částečně odezní,ale na pravou nohu se nemůžu plně spolehnout.Pak ještě mám potíže se střevy (křeče,bolesti,potíže s vyprazdňováním),lékař mi nasadil léky a přidal mi léky na nervy.Dále mám menší výhřez ploténky v krční páteři,zatim bez potíží.Mám potíže v práci,protože pracuji v obchodě a přestávám zvládat takový fyzický nápor,děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Záleží na vyjádření posudkové komise a na tom, jestli splňujete potřebný počet let důchodového pojištění. Dobu pojištění zjistíte na OSSZ, ohledně zdravotního stavu by Vám měl poradit ošetřující lékař.

Nezvládáte-li fyzickou zátěž v zaměstnání, měl by Vás zaměstnavatel vyslat k závodnímu lékaři pro posudek, jestli můžete sjednaný druh práce dále vykonávat. Pokud ne, bude zaměstnavatel povinen Vás do 15 dnů od doručení posudku převést na jinou vhodnou práci.

Jak vidíte, možností postupu je více. Začněte poradou s ošetřujícím lékařem a zjištěním doby pojištění na OSSZ. A nikde se nenechte odbýt.

xixi*
hodnocení

1x

Tuhle otázku položte svému lékaři. Popište mu své potíže jako nám tady, že vás vaše potíže omezují nejen v práci ale i v běžném životě. A nedejte se odbít, někteří lékaři neradi "papírují".

jm*
hodnocení

0x

Dobrý večer, šance je vždy. Toto musí posoudit doktor apd. Ale šanci jistě máte, pokud Vás nemoc omezuje v pracovní činnosti.

hodnocení

0x

Zajděte za svým obvodním lékařem,který s Vámi sepíše žádost o důchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]