Nejste přihlášen/a.
dobrý den
jsem v evidenci úřadu práce,a dnes mi lékař řekl,že musím na operaci,může mi někdo vysvětlit co mám dělat?mám toto oznámit úřadu práce?,bude mi nadále vyplácena podpora v nezaměstnanosti?podpůrčí doba mi končí v květnu,děkuji za odpovědi
nechat si napsat potvrzení od lékaře pro úřad práce a zanést na ÚP (pak budete omluvená ze schůzek na pracáku, výběrových řízení, rekvalifikace ...) Uchazeč o zaměstnání je povinen začátek i konec své nemoci (pracovní neschopnosti) oznámit ÚP nejpozději do 8 kalendářních dnů. Podporu v nezaměstnanosti budete dostávat pouze do vyčerpání podpůrčí doby (u vás konec května)
Dobrý den, na Up to nahlásit můžete i nemusíte. To jen kvůli tomu, že chodíte na UP v určitý den a ten den můžete být třeba v nemocnici. Tak to nahlásit, aby nebyl problém, že jste nepřišel. Podpora Vám bude vyplácena dále, toto na to nemá vliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.