Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebuju poradit ohledně slunečních dioptrických brýlí. Chtěla jsem, aby mi je zhotovila optika zcela tootžně s mými dioptrickými brýlemi na celodenní nošení. No, co mám řikat, nevidim přes ně dobře. Předměty se vyboulují, za chůze míhají a když si brýle sundám tak mám pocit, že šilhám. Ne že bych viděla šilhavě ale prostě mám pocit, jako by mi šlo každé oko na jinou stranu.
Zašla jsem do optiky - brýle jsou prý vpořádku. Zašla jsem do dvou různých optik, obě mi potvrdily to samé PD (vzdálenost zornic) je o 5-6 mm jiná než u mých stávajících brýlí. Volala jsem doktorce, ta mi potvrdila, že takový rozdíl je šílený a že mi v optice musí brýle vyreklamovat. Optika to ale odmítá, místo toho se mi snaží brýle různě křivit a buďd si mám zvyknout anebo mi to prý dají do menších obrouček. Mám doma ještě jedny dioptrické brýle a s těmi problém nemám, prostě jedny sundám, nasadím druhé a nepoznám rozdíl, ale s těmi slunečními je to peklo. Rovná podlaha se jeví jako kopec, rovná zeď není rovná atd.
Co mám dělat? Krom toho, že mám jít do jiné optiky a nechat si udělat nová skla? Mám podobnou zkušenost s poseldními brýlemi a ty mne ohledně času a financí nakonec vyšly pěkně draho při vymáhání reklamace a nikam to nevedlo. Nakonce jsme je musela poslat do jiné optiky a sedí perfektně (bohužel je přes půl republiky, jinak bych si nechala brýle udělat tam).
Reklamujte písemně - popište vadu a požadujte opravu (opravit to nejde = nová skla). Pohrozte jim, že pokud reklamaci zamítnou a skla nevymění a nenasadí správně, tak necháte udělat znalecký posudek a budete reklamovat s ním. Náklady na posudek pak samozřejmě zaplatí oni + budete chtít zaplatit i veškeré přiměřené náklady na vyřízení reklamace.
Ohýbáním nic nevyřeší, jen vám zničí obroučky - pokud je už poškodili, tak reklamujte i to poškození.
Zmršili to a nechce se jim nést následky (tj. platit nová skla a měnit je), tak vám to zkouší vnutit tak jak to je...
Děkuji za odpovědi. No, byla jsem tam s brýlemi již tolikrát, že už je mi z toho zle. Zítra se tam chystám a budu hrozit. O ty obroučky bych nerada přišla, jsou to moc pěné brýle, moc jsem se na ně těšila.
Upřímně bych do toho šla s větší vervou nebýt několika měsíční anabáze s Grand optical, kdy to bylo fakt děsivý. Brýle sice do reklamace vzali, ale výsledek byl pořád stejný. Vzhledem k tomu, že člověk pořád něco reklamuje, protože výrobky jsou čím dál "kvalitnější", tak už je mi z toho dopředu špatně.
Nejhorší je, že ta dáma si pořád stojí na svém.
Každopádně děkuji všem za radu.
Nesmíte chodit do optiky ve velkých městech.Jsou tam hrozný zloději.Mají různé cizí dodavatele.Lepší je si najít malou prodejnu na menším městě,co bere skla a obroučky od českých firem.Já si např.sehnal skla 5 dioptrií + kovové obroučky celkem za 800 Kč.
Také, že se jedná o malinkou optiku v malém městě, která má jednu prodejnu, a to tuto. Má špatná zkušenost s Grand Optical (cca 2 roky zpátky) mě zavedla právě k malému optikovi a vidíte, výsledek je stejný.
Dobrý den,
mám podobnou zkušenost. Ve velké optice (řetězci) jsem si to sice pořádně zaplatila, ale servis 100%. Když mi odpadla nožička (asi měsíc před vypršením 2 let!), nabídli mi nasazení nožičky opačně, nebo výměnu celých obrouček. Zvolila jsem si nové obroučky - ani náznak nelibosti. V malé optice pořád nějaké trable - pro ohnutí nožiček jsem tam byla asi třikrát (mám malou hlavu a brýle padaly a padaly), paní se pak už na mě dívala jak na blbce. S brýlemi se mi také špatně vidí, bolí mne po nich hlava a mám šíleně unavené oči. Nyní nosím čočky, ale kdybych potřebovala brýle na pořádné nošení, jdu určitě do velké optiky. Za ty peníze to stojí.
Omlouvám se, překoukla jsem se, že máte s velkou optikou špatnou zkušenost. Tak to mám jen z části podobnou zkušenost
Tak jsem obešla 3 optiky, kde mi potvrdili vadu. Moje oční lékařka mne objednala k optimetristovi, ten též potvrdil vadu, a napsal na to papír. Šla jsem s tim k oční, aby mi na základě toho napsala zprávu. A představte si, šla jsem s tím do oné optiky, byl tam někdo jiný a okamžitě vzal brýle na reklamaci a žádné papíry vidět nechtěl (nic nepřeměřoval ani nezkoumal). Najednu stranu jsem ráda, na druhou mne to stálo mnoho času i ježdění a také problémy v práci (protože očařka má mnoho pacientů a fronty jsou nekonečné).
Moc nevěřím, že brýle budou k mé spokojenosti, pán si totiž na skla zakreslil středy, ale už si je nepřeměřil dle mých stávajících brýlí, takže si myslím, že po reklamování bude výsledek stejný (neboť skla jsou zhotovena dle stejného postupu). Ještě jsem se ho snažila přesvědčit, aby si PD raději přeměřil podle mých brýlí, ale on si trval na svém. Já se z těch dnešních služeb fakt zbláznim. Suma sumárum mne to stálo 2 návštěvy oční lékařky, 3 optiky a 4x optika, která brýle zhotovila = 10,5 hod času (i s cestováním). Kouzelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.