Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vznik Živnostenského listu při nemocenské

Od: brunob odpovědí: 6 změna:

Nevíte náhodou někdo , jestli si můžu zřídit Živnostenský list i při nemocenské? Díky za rady. BrunoB

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Jistě, že můžete. Zřízení je jedna věc, a zahájení SVČ je věc druhá. Třeba v březnu si ho zřídíte a budete ho mít vydaný, ale SVČ zahájíte až od května. Tudíž podnikáte až od května (nebo jiného data, které si určíte sama)

uska*
hodnocení

0x

Klidně si běžte vyřídit živnostenské oprávnění v době vašich vycházek, nic tomu nebrání.

brunob
hodnocení

Děkuji. Ještě jsem se chtěl zeptat. A mohu již při té nemocenské začít podnikat , samozřejmě jako vedlejší činnost při práci. Léčebný režim bych samozřejmě dodržoval , vše by bylo doma , ale když podepisuji lístek na peníze , tak tam je napsané , že prohlašuji , že nemám zisky z jiné činnosti , nebo jak to tam je napsané , něco podobného. Nechtěl bych , aby mi kvuli živnostaku odebrali nemocenskou. Ještě jednou děkuji.

Na zadní straně lístku potvrzujete pouze případné pobírání důchodu starobního nebo invalidního 3.stupně. Nic o ziscích tam není.

doplněno 02.03.14 13:21:

Na rozdíl od jm se domnívám, že na svč klidně při nemoci pracovat můžete, pokud tu nemocenskou nepobíráte právě ze svč a neporušíte léčebný režim.

brunob
hodnocení

Děkuji. Takže nic podnikání nebrání. Bude to jenom taková ruční drobnovýroba , nikam jezdit nebudu , budu doma a tím pádem nebudu porušovat léčebný režim. Nejvíce jsem se právě obával odebrání či krácení nemocenské , to by pak člověku za to nestálo. Ještě jednou děkuji.

jm*
hodnocení

0x

Při nemocenské nesmíte mít příjmy ze svř

doplněno 02.03.14 13:16:

Svč

doplněno 02.03.14 13:54:

inzinyrka®- máte pravdu,je to tak jak píšete.Ted jsem koukal do zákoníku, je to tak. Takže se omlouvám za mylnou informaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]