Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci začít tvořit webové stránky, již mám všechno hotové a začínají se ozývat klienti. Nemáme však zatím zcela dořešeno, jakým způsobem stránky prodávat. Otázka tedy zní, jakým způsobem je nejvýhodnější stránky nabízet tak, aby bylo % daní a soc. zdrav. pojištění co nejnižší.. Smlouva o dílo? Nějaké služby..? Jinak? Nejlepší by byla cesta, při které by bylo osvobození od daně, jeden web stojí pruměrně 10000Kč a většina nepřesáhne 20 tisíc, do měsíce jich však bude cca 10-15, každý web bude mít (papírově) na starost jeden člověk, resp. max. 3-4 na osobu. Četl jsem někde něco o smlouvě o dílo, nejsem si jistý jestli je v tomto případě vůbec vést účenictví, ale tohle mi tak jen vyznělo. Máte-li tedy někdo nějaký nápad, ovšem legální, budu moc rád.
Děkuji moc!
Smlouva o dílo - objednavatel zaplatí dohodnutou částku a daně i pojištění si musí odvést zhotovitel. Pokud byste takto udělal ročně dvoje webovky do 30 tis, zdanila bych částku pod par. 10 Zákonu o dani zpříjmu FO (náklady lze odečíst jen ve skutečné výši) 15%. Sociální a zdravotní poj. se neplatí, nevedete žádné účetnictví, jen uschováte výdajové doklady.. Toto vše za předpokladu, že jste zaměstnán a pojištění vám platí zaměstnavatel.
Při tak velkém rozsahu prací tohle nebude reálné, tak vám nezbude nic jiného než Živnostenské oprávnění. Při předpokládaném obratu spadnete brzo mezi plátce DPH. Snížit daňové povinnosti by vám pomohly např. spolupracující rodinní příslušníci, ale to už je jiná kapitola.
doplněno 02.03.14 09:42:* oprava - do 30 tis nedanit, nad 30 tis se přiznává vše (ne jen rozdíl přesahující 30 tis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.