Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dělám hospodyni v jedné 4 členné (rodiče + syn (15) dcera (21)) rodině už 3 roky. Bydlím tam, a chovají se ke mě jako k členu rodiny. Nejvíce jsem sblížená s tím klukem, vozím ho do školy, vařím mu, doučuji ho, trávíme spolu hodně času, a navzájem si důvěřujeme, a svěřujeme se s svýmí problémy jako bratr a sestra. A právě jeho řeším.
Včera večer jsme se dívali na akční film co dávali v televizi, potom co film skončil, šel do koupelny udělat hygienu, vrátil se a dal mi květiny a Merci, polibil mě, řekl že mě miluje, popřál mi dobrou noc a odešel spát. Ani jsem mu na to nic neřekla, protože jsem byla překvapená. Celý večer jsem nad tím přemýšlela, chová se ke mě strašně hezky, chci s ním strávit zbytek života a jeho lásku opětovat. Dnes ráno jsem mu poděkovala. Večer se chystáme do Olympie nakupovat. Dnes budeme celou noc zase sami doma, protože se rodiče chystají do divadla, napadlo mě tedy koupit něco dobrého a udělat krásný večer, kde bych mu řekla že ho také miluji. Ale mám trochu strach, jak budou reagovat rodiče, kteří mě zaměstnávají.
Svěřila jsem se jeho sestře, myslí si že to rodíče příjmou v pohodě, ale i tak mám trochu obavy.
Jak to říct rodíčům a postupovat v takové situaci? Určitě se tím hodně změní.
Dobrý den. Nemyslím si, že je to dobrý nápad něco takového říkat rodičům, či to s nimi jakkoli řešit. Ještě to zvažte, abyste nebyla rázem nezaměstnaná. Píšete, že se k sobě chováte jako bratr a sestra. Chovejte se tak dál, vždyť je klukovi teprve 15. Vám je 22 let a víte, že s ním chcete strávit zbytek života? Tak to zkuste přesně takto říci rodičům, pokud se domníváte, že by z toho měli radost. Vy je znáte, my ne. Mějte rozum Vy, když ho nemá ten hošík. Pokud děláte hospodyni, chovejte se podle toho a buďte zodpovědná k sobě i k druhým. Nic ve zlém, je třeba si vždy dobře rozmyslet takové věci předem, aby člověk nenarazil a ještě neublížil třeba druhým. Je to však na Vašem uvážení...
Proč by se do vás ten kluk nezamiloval? V jeho věku je to normální. Ve vašem však nikoliv. Vy jste hotová ženská, on je zatím jen pubertální kluk. Jste hospodyně, oni vás zaměstnávají. To nevíte, že takové vztahy mezi podřízenou služkou a mladým pánem byly i v minulosti běžné? A jak dopadaly? Služka obvykle přišla do jiného stavu, pak byla propuštěna...
Jděte od toho a pamatujte si, že co je v domě, není pro mě. Zvláště pak ve vašem případě. Nejste v rovnocenném postavení.
na vasem miste bych radeji rodicum nic nepovidala. Patnactileti kluci se bezne zamilovavaji do mladych ucitelek a vychvatelek a jejich velke lasky obvykle konci budto rychle nebo spatne nebo rychle a spatne. Proto vam radim, jestli vas vztah zacne smerovat k sexu, postarejte se o antikoncepci. Vy osobne. Na kluka nespolehejte.
Myslím, že jsi vše pokazila - jsi tam jako hospodyně a aby ses zapletla - rodiče mít rozuhodně radost nebudou a možná u nich skončíš... buď rozumná a vše v začátku utni s 15ti letým klukem ,který si s tebou chce jen povyrazit a získat nějaké zkušenosti se dál nezaplétej .Asi bych na tvém místě si hledala místo v jiné rodině.
Nedělejte to. Nikdo Vám neuvěří, rodina si bude myslet, že Vy svádíte toho nebohého adolescenta. Vyhodí Vás jako starý hadr, s velikou ostudou navíc. Nebo si snad myslíte, že rodiče budou jásat a hned začnou chystat velkolepou svatbu 15 letého syna s 22 letou služkou?
Pokud tam máte dobré místo a jste spokojená, vykašlete se na toho chlapce a služte klidně dál do roztrhání těla. On si časem nějakou křepelku najde. Proč jste to byla právě Vy? Jste asi ženská k světu, máte všechno, co patnáctileté zvědavce láká a jste nejblíž. Nemusí nikam chodit, potěšení se mu nabízí přímo doma.
Před lety se psávalo ve starých románech, jak domácí pán či synek "zkazil" služku a pak ji rodina i s "outěžkem" vyhodila. Myslela jsem si, že je to všechno minulost. Ale ono i dneska...**
Nikomu nic neříkejte, přišla byste zbytečně o místo. A synkovi, až se kolem Vás začne točit, naznačte ústně, případně i pořádnou fackou, že tady nejste pro jeho zábavu. Jaga.
Ahoj. Pokud pominu to, že chlapec by se v jeho věku zamilovat zřejmě do každé pěkné holky, se kterou by byl takto často ve styku, tak ve tvých 22 letech jsi zřejmě ve všem vpředu. Chlapci jsou v těchto letech závislí na pudech, zatímco ty bys už měla myslet hlavou. On je na devítce, možná v prváku na střední. Pokud není výjimečný, intelektem ani financemi se ti rovnat nejen nemůže, ale ještě ani dlouho nebude. Min. další čtyři roky, než dokončí střední. Ty už budeš jistě bydlet sama a budeš ho chtít u sebe, zatímco on bude stále závislý na rodičích a rodiče za něj budou zodpovědní. Pokud bereme v úvahu, že by še na vysokou, má před sebou tedy min. 7 let studia, takže pokud dobře počítám, tobě bude 29, jemu nějakých 22, bude v plné síle, bude chtít cestovat, užívat si, zatímco ty budeš chtít domácnost a třeba mimčo. Sama vím, jaké to je, přítel je o skoro 5 let mladší a přiznávám, že poslední dobou je mi trochu líto, že všechny mé kamarádky se vdávají, nebo mají děti, zatímco já budu ještě dlouho čekat, až ten můj dokončí školu a všechno.
Což je všechno krásné, ale v cestě stojí zasádní věc - a to budou jeho rodiče. V jeho věku z tebe nebudou nadšení, to za a), a za b) můžeš na 90% počítat s ukočením svého pracovního poměru.
Říkáte jako bratr a sestra, potud je vše v pořádku. Ale pokud vztah necháte zajít někam dále, asi to pokazíte. Vy máte zodpovědnost dospělé osoby a jistě i jakési vychovatelky.
Jako rodič bych možná vaši lásku i vztah pochopil, ale pravděpodobně bych Vás nenechal dále se o rodinu starat, to by asi nedělalo dobrotu...
1) Neříkejte rodičům NIC a pokud to není jen chvilkové pobláznění, které můžete ovládnout, tak se snažte to tajit. Není to hezké, to je fakt, ale je to rozumné. Až pomine to největší prvotní okouzlení (za pár týdnů), budete ráda za to, že jste si uchovala kousek rozumu. A pokud to bude stále trvat a budete si oba jisti svou stálostí v tom vztahu, tak to možná polehoučku na rodiče zkuste. Rozhodně se ale teď vyplatí počkat.
2) Zasaďte tenhle příběh do viktoriánské Anglie a sepište to. Guvernantka (vyzní líp, než služka), co si potají za rohem dává hubičky s panským synem, to by mohlo být čtivé
Jsi hloupá holka, co si od toho slibuješ, párkrát se s tebou kluk vyspí, aby to rodiče jako nevěděli a pak půjdeš. Jsi tam holka pro všechno, to si pamatuj, kluk ti dá bonboniéru a kytku a ty jsi hned zamilovaná jak hloupá husička. Kdyby to udělal jeho táta tak se zamiluješ taky. Jestli tam chceš ještě nějakou dobu pracovat, rovnou řekni, že si ho vážíš, ale že z tvé strany nemůže čekat nic, nebo dej rovnou výpověd, protože jinak to nemůže dopadnout než špatně.
Myslíš, že až jim to řekneš, budou skákat radostí do stropu, jakou to budou mít snachu, že ted místo kluka budou živit i jeho nastávající? Neměla jsi to vůbec říkat jeho sestře a rovnou to hodit rázně do autu. Nezlob se, že ti to píšu takhle na tvrdo ale mám s tím jisté zkušenosti poznala jsem děvče, co špatně dopadla, šla z domu s pláčem a v jiném stavu. Tuhle možnost si vůbec nepřipouštěj a vymaž si jí z mozku a když to nepůjde tak utíkej tam odtut pryč !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.