Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní doba v kanceláři a úřadech

Od: viola* odpovědí: 5 změna:

Potřebovala bych poradit, jak se dá zařídit úřední záležitost na úřadě, v bance, na pobočkách smluvních partnerů ČEZ, přepis auta a jiných institucí, když mají otevírací dobu od 9:00-17:00h. a já budu mít novou práci v kanceláři se stejnou pracovní dobou a hodinovou polední přestávkou. Jinak celý týden pracovní vytížený. Sice by v hodinové přestávce teoreticky to nejnutnější šlo zařídit, ale u mne je problém, že nemám auto a bydlím v jiném městě a do práce dojíždím autobusem 15km, který tak často nejezdí a já se obávám, že bych přetáhla přestávku. Mluvila jsem o tom s šéfovou, sice mi řekla, že by mne v pracovní době pustila si zařídit nejnutnější věci, ale obávám se, že návštěva úřadu nemusí být jen na 1.pohovor a tudiž by mne bylo blbé často škemrat v pracovní době o nějaké uvolňování na úřední zařizování. Co se týče banky, tak elektronické bankovnictví úplně nenahradí všechno bez toho, že bych musela tam zajít někdy něco osobně podepsat. Zjišťovala jsem si i instituce s prodlouženou pracovní dobou,ale bohužel marně. Mám z toho teď pocit, jako bych byla odříznutá od okolního světa. Většina zaměstnání bývá na směny a to se dá ledacos zařídit, ale při práci od rána do večera v týdnu to fakt nevím jak? A ukazovat moji šéfové moje dokumenty co budu zařizovat, jako důkazy, že se potřebuji uvolnit z práce, to mi taky nepřipadá nejlepší řešení, ale hlavně ten pocit otravování o volno je asi nejhorší.Myslím, že by měli existovat nějaké pobočky, které by alespoň 1. znich měla prodlouženou otevírací dobu, jako to mají v Praze, kde je pobočka banky do 18-19h.Ale v menších městech mám hold smůlu.Má prosím někdo podobné zkušenosti, že mu nevychází čas v úředních dnech něco zařídit a má nějaké dobré řešení bez toho,že by tím nemusel obtěžovat šéfa o náhradní volno? Mám obavy, aby se na mne šéfová nenaštvala a nepropustila mne za to, že chci volno na zařizování mých soukromých záležitostí. Děkuji všem za názor. Viola

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

4x

Nemyslete si ze jste sama pracujici. Spousta lidi ma podobny problem a nekteri prisnejsi zamestnavatele, kteri je proste jen tak neco vyridit nepusti. Nejlepsi je asi objednat se na urcity den na vice uradu, vzit si volno a pak to vsechno za ten den obehat.

Co se nestihne, nebo kde budou potrebovat doplneni, tak domluva se zamestnavatelem, nebo vyuzit prescasove hodiny.

antynka*
hodnocení

2x

Prostě si naplánujete běhání po úřadech a vezmete si na to dovolenou. Tohle je naprosto běžný postup a nevidím důvod, aby vás zaměstnavatel uvolňoval na běhání po úřadech.

buss
hodnocení

1x

Je to příliš dlouhé na čtení, zbytečně. Buď dostanete na neodkladné záležitosti nejde-li to vyřídit jnak volno. Je-li internetbankig, proč chodit do banky, pokud nechcete vložit, vybrat hotovost. Pokud máte blízko krajské město, některé banky pracují i v sobotu, možná neděli. Třeba Ostrava v prodejním centru. Některé nemají polední přestávku. Je-li to možné, můžete udělit zástupci k jednání plnou moc. Spousta lidí přece pracuje jako vy. Snad neminíte své věci vyřizovat příliš často aby to v zaměstnání vadilo. Na úřadech se dá objednat, snad některé věci vyřídit i telefonivky, majlem. Být trocha aktivní.

iz*
hodnocení

1x

V polední přestávce nic nevyřídíte, protože i banky a úřady mívají polední pauzu. Ledaže byste se s nadřízenou dohodla o posunu přestávky na dopoledne či odpoledne. Ale pozor: přestávku nelze posunout na začátek naebo na konec pracovní doby.

Další možností je - opět po předchozí dohodě s nadřízenou - si potřebnou dobu předem napracovat a další den přijít později (vyřídit si potřebné hend ráno) nebo odejít dříve.

Nebo, jak radí už výše, počkat, až toho budete mít více, a vzít si den dovolené.

doplněno 02.03.14 03:31:

PS: Přemýšlím, ce nelze vyřešit prostřednictvím internetového bankovnictví a/nebo bankomatu. Já jsem byla v bance naposledy zařídit internetové bankovnictví ...

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Změnit práci, sama píšešte, že práce na směny je v tomhle lepší, tak bych se po ní poohlédla.

Jinak se domluvit (snad do banky, na úřad apod.) nechodíte každý tyden. Případně si vzít dovolenou či jiné volno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]