Nejste přihlášen/a.
ahoj, jsem častý zákazník hospod, a tak jsem si jednoho dne řekl, kolik asi tak vynáší hospodě sud piva? myslím si že ani moc ne, že má hospodská z půl litru piva cca 3 kč na vrch (můj názor). Je mi jasné, že hospody živí především panáky
děkuji za odpověď
Zdravím . No moc velká sláva to není. Ještě záleží na tom jestli jsi plátce DPH nebo ne. Na kofole jsem měl daleko víc. Z panáků 50% . něco se dá udělat na jídle . Ale? Musíš mít určitý počet jídel denně. ˇˇZivíš dva kuchaře + pomocnou sílu + odvody za ně. Musíš mít kuchyň dle dnešních norem . Nezapomeň teplo , voda , elektrika. Teď si představ , že se tam pachtíš celej den a nakonec při úklidu zjistíš , že ti někdo prokopl dveře , nebo propálil ubrus , ukradl něco na WC atd atd. ještě si do toho odečti amortizaci toho všeho.Televize , rádio - tam se platí od repráků . Měsíční náklady bez mé mzdy okolo 120 tis. a to se ti nesmí nic polámat. A teď si to převeď na ty piva.
Jiný je to na malým městě a jiný v Praze. Poslední dobou chodí čím dál míň lidí . Lidi si raději koupí v marketu toho lahváče. Mimochodem ty se na tu prodejní cenu toho lahváče nedostaneš ani při nákupu.
A to nevím jestli se budou ještě nějak upravovat zákony při prodeji tvrdého alkoholu. Myslím jestli na to nebude muset být zvlášť živnosťák.
doplněno 28.02.14 19:09:Ještě živíš starou bábu , která ti tam chodí uklízet a pomocnou sílu v kuchyni. Jak zvednou minimální mzdu , tak je budeš muset propustit , protože je neuživíš.A tak vznikají nezaměstnaní. Zlatí komunisti.
Já se divím , že vy co říkáte jak si hospodští žijou si neotevřete hospodu. Vždyť je to zlatý důl.
Vy vidíte jenom kolik stojí pivo , ale to ostatní vás nezajímá. Zkuste se zajímat o to kolik stojí třeba takový konvektomat ,řeznický špalek , nerezový stoly , fritézy ,mražák , odlučovač tuku , bezdotykové baterie , nemluvě o energii . Pak si tam sedněte s dvouma chlápkama , kteří cucají dvě piva celý večer a díví se , že s nima nechcete sedět dýl jak hodinu po zavíračce.
doplněno 01.03.14 13:57:Vy co nadáváte si neuvědomujete , že máte v dnešní době jednu úžasnou možnost. A to udělat to co jsem před lety udělal já. Otevřít si vlastní hospodu a ukázat to všem okolo a celýmu světu jak se má dělat gastronomie. Já jsem bohužel pohořel . Byl jsem v nájmu a jak majitel zjistil , že se daří , tak mi navyšoval nájem.(už několik let mu ty prostory leží ladem) Moje chyba , Špatně ošetřený smlouvy . Ale vám všem přeji , aby se vám v tomto podnikání jenom dařilo.
instalater. Moc hezky jsi to napsal. Když pomineme hospodu někde na opravdu frekventovaném místě, kde se kolemjdoucí staví na pivo a zase mažou dál a mezitím už tam je další štamgast, tak hospody na malých městech většinou živoří. Na pivu se tam opravdu nedá zbohatnout. Nájem (čistý nájem) tady u nás je cca 10.000,- Kč. Bez energie.A jak správně píšeš, tytam jsou doby, kdy si host dal pět-šest piv a ještě nechal diško. Spíš celý večer ucucává jedno-dvě pivka. Výdělek je tím pádem nula. To malilinko co hospodský na tom vydělal, mu za tu dobu prosvítila žárovka, "sežralo" chlazení piva, topení v místnosti... Kde je voda, vstupní náklady atd...
tvrdím jen že ve větších městech je pivo předražené, a za tím si stojím. mj. jsem psal např. o Poličce. Čtete jen to, co číst chcete. Platy nevím jak u Vás ale na Moravě jsou často dost nízké a pivo za 28 - 33 k tomu rozhodně neodpovídá. To je vše. P.S. a marže 50% a víc mi připadne vysoká. Vám zřejmě ne.
doplněno 02.03.14 18:44:hospodu otvírat nebudu, mám oči a vidím, Brno považuju za maloměsto a je tu hospod jak sra..k. Další nejsou potřeba. Hospoha musí fungovat ve více směrech (meníčka, specility, prostor pro lidi) a chtít vydělat na točení piva je utopie.
Víš co. Začni podnikat a otevři si hospodu. Do měsíce změníš názor a budeš tvrdit, že 50% marže na pivo je málo.
Tak tak,každej ichtyl si umí spočítat kolik mám na pivu,ale kolik jich musím vytočit abych zaplatil ubrus,kterej ušpiní a teplo aby mohl přitom sedět,plus osa a intergram za televizi na kterou chce čučet a ve finále jde na záchod,kde spláchne. A to mu ještě svítím. Hospody jsou jako ústav pro sociálně slabé. Blbá hajzlbába na veřejných WC má víc za jedno vyčůrání než hospodský za pivo,kde poskytuje i ty WC plus vše výše popsaný. . A pak od toho ichtyla potřebujete s něčím pomoc,kde si nepřinese ani lopatu a hned si umí spočítat,že chce stovku na hodinu. Dokud nebudou mít hospody 70-80% marže z tržeb,tak budou krachovat jako krachujou. Jen se vždycky najde nějakej ten chytráček,co si myslí,že mít 7 Kč na pivu je kšeft , než mu dojdou úspory a než se naučí počítat. Pak ubydou hospody a restaurace a zůstanou jen ty,kde majitelé vědí,že zákazník vypije za den jen 2-6 a ne 50 piv.
Nejen pivo, v Praze jsou předražené i nájmy za tu hospodu, někde se na ně vydělat musí. I pracovní síla bývá v Praze dražší...
doplněno 02.03.14 12:14:Je rozdíl, když je hospodskej na vesnici "ve svym", a když v centru Prahy platí i statísíce měsíčně jen za pronájem, o dalších vstupech se nebavím...
vyste asi spadl z marsu, pivo je totálně předražené hlavně ve většícch městech. Marže je obvykle okolo 50%. Samozřejmě menší mesta jako třeba Polička nabízejí pivo relativně levně, ale jsou schopni levněji nakoupit. V brně 11tka za 27 běžně a 12tka za 30 běžně a nákupka je někde kolem 15 korun. To čučíte . . . a tak je to u nás se vším. Levně nakoupit, naředit vodou a draho prodat. češi jsou na okrádání v podobném smyslu experti.
doplněno 28.02.14 19:59:samozřejmě i tak to k podnikání žádná sláva není, ale vše je o přemrštěných odvodech státu - daních a vysokých nákladech na provoz hospod. Já už navštěvuju jen rest. s vinikajícně ošetřovaným pivem (př. tank) nebo typu domácí pivovar, kde platíš za kvalitu, jinde platíš za ředěný kdoví co.
doplněno 01.03.14 07:44:no ha ha, chcete říct, že by tedy pivo mělo stát 50korun, aby pan podnikatel vydělal. Menu stojí oklo 80 korun spíš i víc e je to často syntetický blaf! Tomu říkáte poctivé restauratérství. Ti co sledují informace ví, z čeho všeho se dnes vaří. Kolik byste nějraděj za pivo inkasovali 80% marži . . . MJ. jsem psal dovětek.
Bydlím na malé vesnici a do hospody tady nechodím. Byl jsem tady naposledy před dvěmi roky, bylo to v zimě, venku okolo 0, v hospodě o trochu tepleji.Nad pultem svítila jedna žárovka, víc světla dával hrací automat. Servírka byla v zimní bundě, v úrovni očí stál dým z cigaret, obsazeny dva stoly, u každého dva chlapi. Dali jsme si pivo, bylo přechlazené, kyselé a sklenice mi připadala lepkavá, jak ji oplachovala pouze ve studené vodě. Kořalku měla vodku, rum a zelenou, k jídlu ani mraženou pizzu ze supermerketu. Ta, kdyby měla na pivu 100%, nemůže být v plusu.
Ahoj. Na podobné téma, jsem tu už něco taky přidával, ale opakování je matkou moudrosti. Kámoš dostal k padesátinám minichlaďák s pípou. Čepování bylo velice pohodlné a soudky vydržely déle než lahváče a ještě to pivko bylo chlazené. Ale potom pivovar zvedl cenu i ve svém velkoskladě a podnikové prodejně na asi 13 Kč. Bez ohledu, na odebírajícího zákazníka. Dnes se pivo dá sehnat za 7.90 v lahváčích. Tak si ho nechávají dovážet, od jedné dodavatelské firmy, bez dokladu, pro další prodej a už jim ani nevadí, že ty lahváče musí otvírat. A samostatně chladit.
Na jiné téma. Kamarádka jezdí na různé kultůrní akce a dává si na nich točené pívo. Vadí ji, že je prý drahý. Tak ji říkám. Když jsi socka, tak si vem ssebou lahváče z Pennáče za 8 a nebo si jako ženská, nech to pívo koupit od nějakýho frajera. Za servis v restauraci a i do kelímku se prostě platí.
doplněno 28.02.14 22:28:Trapně jsem zapomněl dodat, že to pivo za 13 ,je pro všechny proto, že svým odběratelům- restauratérům a hospodským dodávají ubrusy, sklenice, tácky, slunečníky, pípy a další reklamní předměty toho pivovaru. Jistou logiku to má. Jen v tý podnikový prodejně, kde se nefasují ty reklamní předměty, by se to pivo možná mohlo nechávat levněji. Ale je to politika firmy.
Už se to tu probíralo, zkuste si spočítat kolik procent má hospodský na točené malinovce nebo na obyčejném turkovi...
Tak si říkám, že ta doba už asi skončila. Lidi do hospod nechodí a pokud budou pivovary i nadále "vybavovat" pivo už si v hospodě obyčejný člověk dá vyjímečně.
Pít se bude doma z lahváčů nebo začnou lidi vařit pivo doma.
určitý vrstvy prostě nemaji peníze, už to pochopte, je málo práce a vláda dělá prd, aby se dostala z ekonomické krize, dokud si všichni ve státě neuvědomí, že ekonomiku nerozhýbou malí podnikatelé, ale stát se svým programem a zamětnanost, nedojde ke zlepšení. Peníze jsou motorem ekonomiky a pokud je stát do ekonomiky nepustí, krize zůstane. Praha se má relativně dobře, ale zbytek republiky je na tom bídně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.