Pivo v hospodě

Od: Datum: 28.02.14 18:47 odpovědí: 22 změna: 25.03.14 07:50

ahoj, jsem častý zákazník hospod, a tak jsem si jednoho dne řekl, kolik asi tak vynáší hospodě sud piva? myslím si že ani moc ne, že má hospodská z půl litru piva cca 3 kč na vrch (můj názor). Je mi jasné, že hospody živí především panáky

děkuji za odpověď


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 28.02.14 19:06

Zdravím . No moc velká sláva to není. Ještě záleží na tom jestli jsi plátce DPH nebo ne. Na kofole jsem měl daleko víc. Z panáků 50% . něco se dá udělat na jídle . Ale? Musíš mít určitý počet jídel denně. ˇˇZivíš dva kuchaře + pomocnou sílu + odvody za ně. Musíš mít kuchyň dle dnešních norem . Nezapomeň teplo , voda , elektrika. Teď si představ , že se tam pachtíš celej den a nakonec při úklidu zjistíš , že ti někdo prokopl dveře , nebo propálil ubrus , ukradl něco na WC atd atd. ještě si do toho odečti amortizaci toho všeho.Televize , rádio - tam se platí od repráků . Měsíční náklady bez mé mzdy okolo 120 tis. a to se ti nesmí nic polámat. A teď si to převeď na ty piva.

Jiný je to na malým městě a jiný v Praze. Poslední dobou chodí čím dál míň lidí . Lidi si raději koupí v marketu toho lahváče. Mimochodem ty se na tu prodejní cenu toho lahváče nedostaneš ani při nákupu.

A to nevím jestli se budou ještě nějak upravovat zákony při prodeji tvrdého alkoholu. Myslím jestli na to nebude muset být zvlášť živnosťák.

doplněno 28.02.14 19:09:

Ještě živíš starou bábu , která ti tam chodí uklízet a pomocnou sílu v kuchyni. Jak zvednou minimální mzdu , tak je budeš muset propustit , protože je neuživíš.A tak vznikají nezaměstnaní. Zlatí komunisti.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 28.02.14 19:07
avatar

Když děláme s borcama bečku kupujem ve velkoskladě za 1200,- to znamená 12,- za škopek a u nás v hospodě ho točí bratru za 25,- za hrnec tak asi tak *pivo*

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 28.02.14 22:13
avatar

Ano, přesně tak. A teď si spočítejte, kolik jich vytočí za den ;) Je to docela pěkná suma ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.02.14 19:55
avatar

vyste asi spadl z marsu, pivo je totálně předražené hlavně ve většícch městech. Marže je obvykle okolo 50%. Samozřejmě menší mesta jako třeba Polička nabízejí pivo relativně levně, ale jsou schopni levněji nakoupit. V brně 11tka za 27 běžně a 12tka za 30 běžně a nákupka je někde kolem 15 korun. To čučíte . . . a tak je to u nás se vším. Levně nakoupit, naředit vodou a draho prodat. češi jsou na okrádání v podobném smyslu experti.

doplněno 28.02.14 19:59:

samozřejmě i tak to k podnikání žádná sláva není, ale vše je o přemrštěných odvodech státu - daních a vysokých nákladech na provoz hospod. Já už navštěvuju jen rest. s vinikajícně ošetřovaným pivem (př. tank) nebo typu domácí pivovar, kde platíš za kvalitu, jinde platíš za ředěný kdoví co.

doplněno 01.03.14 07:44:

no ha ha, chcete říct, že by tedy pivo mělo stát 50korun, aby pan podnikatel vydělal. Menu stojí oklo 80 korun spíš i víc e je to často syntetický blaf! Tomu říkáte poctivé restauratérství. Ti co sledují informace ví, z čeho všeho se dnes vaří. Kolik byste nějraděj za pivo inkasovali 80% marži . . . MJ. jsem psal dovětek.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 28.02.14 20:07

Tohle je přesně pohled člověka, co nic neví o podnikání.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 28.02.14 20:47

Ahoj. Na podobné téma, jsem tu už něco taky přidával, ale opakování je matkou moudrosti. Kámoš dostal k padesátinám minichlaďák s pípou. Čepování bylo velice pohodlné a soudky vydržely déle než lahváče a ještě to pivko bylo chlazené. Ale potom pivovar zvedl cenu i ve svém velkoskladě a podnikové prodejně na asi 13 Kč. Bez ohledu, na odebírajícího zákazníka. Dnes se pivo dá sehnat za 7.90 v lahváčích. Tak si ho nechávají dovážet, od jedné dodavatelské firmy, bez dokladu, pro další prodej a už jim ani nevadí, že ty lahváče musí otvírat. A samostatně chladit.

Na jiné téma. Kamarádka jezdí na různé kultůrní akce a dává si na nich točené pívo. Vadí ji, že je prý drahý. Tak ji říkám. Když jsi socka, tak si vem ssebou lahváče z Pennáče za 8 a nebo si jako ženská, nech to pívo koupit od nějakýho frajera. Za servis v restauraci a i do kelímku se prostě platí.

doplněno 28.02.14 22:28:

Trapně jsem zapomněl dodat, že to pivo za 13 ,je pro všechny proto, že svým odběratelům- restauratérům a hospodským dodávají ubrusy, sklenice, tácky, slunečníky, pípy a další reklamní předměty toho pivovaru. Jistou logiku to má. Jen v tý podnikový prodejně, kde se nefasují ty reklamní předměty, by se to pivo možná mohlo nechávat levněji. Ale je to politika firmy.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 28.02.14 20:52
avatar

Už se to tu probíralo, zkuste si spočítat kolik procent má hospodský na točené malinovce nebo na obyčejném turkovi...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: gamapolis*
Datum: 28.02.14 22:07

Můj kamarád je hospodský,na pivu má 80% a pivovar mu vybavil asi pred 12 lety hospodu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.14 09:00
avatar

Tak si říkám, že ta doba už asi skončila. Lidi do hospod nechodí a pokud budou pivovary i nadále "vybavovat" pivo už si v hospodě obyčejný člověk dá vyjímečně.
Pít se bude doma z lahváčů nebo začnou lidi vařit pivo doma.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.14 10:49
avatar

určitý vrstvy prostě nemaji peníze, už to pochopte, je málo práce a vláda dělá prd, aby se dostala z ekonomické krize, dokud si všichni ve státě neuvědomí, že ekonomiku nerozhýbou malí podnikatelé, ale stát se svým programem a zamětnanost, nedojde ke zlepšení. Peníze jsou motorem ekonomiky a pokud je stát do ekonomiky nepustí, krize zůstane. Praha se má relativně dobře, ale zbytek republiky je na tom bídně.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.03.14 10:10

Ahoj. Ale, něco se děje, něco se mění. Prý u nás začal jeden hospodskej, otvírat o hodinu dřív. Že prej kůli důchodcům. Chápe to někdo?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.14 10:44
avatar

samozřejmě že to chápeme, péče o důchodce v tomto státě je dostatečná a kolikrát se mají líp než střední pracující vrtsva.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.03.14 13:44

Já se divím , že vy co říkáte jak si hospodští žijou si neotevřete hospodu. Vždyť je to zlatý důl.

Vy vidíte jenom kolik stojí pivo , ale to ostatní vás nezajímá. Zkuste se zajímat o to kolik stojí třeba takový konvektomat ,řeznický špalek , nerezový stoly , fritézy ,mražák , odlučovač tuku , bezdotykové baterie , nemluvě o energii . Pak si tam sedněte s dvouma chlápkama , kteří cucají dvě piva celý večer a díví se , že s nima nechcete sedět dýl jak hodinu po zavíračce.

doplněno 01.03.14 13:57:

Vy co nadáváte si neuvědomujete , že máte v dnešní době jednu úžasnou možnost. A to udělat to co jsem před lety udělal já. Otevřít si vlastní hospodu a ukázat to všem okolo a celýmu světu jak se má dělat gastronomie. Já jsem bohužel pohořel . Byl jsem v nájmu a jak majitel zjistil , že se daří , tak mi navyšoval nájem.(už několik let mu ty prostory leží ladem) Moje chyba , Špatně ošetřený smlouvy . Ale vám všem přeji , aby se vám v tomto podnikání jenom dařilo.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 01.03.14 14:11

instalater. Moc hezky jsi to napsal. Když pomineme hospodu někde na opravdu frekventovaném místě, kde se kolemjdoucí staví na pivo a zase mažou dál a mezitím už tam je další štamgast, tak hospody na malých městech většinou živoří. Na pivu se tam opravdu nedá zbohatnout. Nájem (čistý nájem) tady u nás je cca 10.000,- Kč. Bez energie.A jak správně píšeš, tytam jsou doby, kdy si host dal pět-šest piv a ještě nechal diško. Spíš celý večer ucucává jedno-dvě pivka. Výdělek je tím pádem nula. To malilinko co hospodský na tom vydělal, mu za tu dobu prosvítila žárovka, "sežralo" chlazení piva, topení v místnosti... Kde je voda, vstupní náklady atd...

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 02.03.14 12:08
avatar

tvrdím jen že ve větších městech je pivo předražené, a za tím si stojím. mj. jsem psal např. o Poličce. Čtete jen to, co číst chcete. Platy nevím jak u Vás ale na Moravě jsou často dost nízké a pivo za 28 - 33 k tomu rozhodně neodpovídá. To je vše. P.S. a marže 50% a víc mi připadne vysoká. Vám zřejmě ne.

doplněno 02.03.14 18:44:

hospodu otvírat nebudu, mám oči a vidím, Brno považuju za maloměsto a je tu hospod jak sra..k. Další nejsou potřeba. Hospoha musí fungovat ve více směrech (meníčka, specility, prostor pro lidi) a chtít vydělat na točení piva je utopie.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 02.03.14 12:13
avatar

Nejen pivo, v Praze jsou předražené i nájmy za tu hospodu, někde se na ně vydělat musí. I pracovní síla bývá v Praze dražší...

doplněno 02.03.14 12:14:

Je rozdíl, když je hospodskej na vesnici "ve svym", a když v centru Prahy platí i statísíce měsíčně jen za pronájem, o dalších vstupech se nebavím...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.03.14 12:19

Víš co. Začni podnikat a otevři si hospodu. Do měsíce změníš názor a budeš tvrdit, že 50% marže na pivo je málo. *frajer*

Ohodnoceno: 1x
 
Od: karol*
Datum: 25.03.14 07:50

Tak tak,každej ichtyl si umí spočítat kolik mám na pivu,ale kolik jich musím vytočit abych zaplatil ubrus,kterej ušpiní a teplo aby mohl přitom sedět,plus osa a intergram za televizi na kterou chce čučet a ve finále jde na záchod,kde spláchne. A to mu ještě svítím. Hospody jsou jako ústav pro sociálně slabé. Blbá hajzlbába na veřejných WC má víc za jedno vyčůrání než hospodský za pivo,kde poskytuje i ty WC plus vše výše popsaný. . A pak od toho ichtyla potřebujete s něčím pomoc,kde si nepřinese ani lopatu a hned si umí spočítat,že chce stovku na hodinu. Dokud nebudou mít hospody 70-80% marže z tržeb,tak budou krachovat jako krachujou. Jen se vždycky najde nějakej ten chytráček,co si myslí,že mít 7 Kč na pivu je kšeft , než mu dojdou úspory a než se naučí počítat. Pak ubydou hospody a restaurace a zůstanou jen ty,kde majitelé vědí,že zákazník vypije za den jen 2-6 a ne 50 piv.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 02.03.14 17:27
avatar
Pivo není drahý. Jen ty dělnický platy jsou u nás furt tak nějak podhodnocený...
;)
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.03.14 09:54
avatar

jj, chcete říct že tu je levno, jen mzdy stojí za . . . . Zajímavej pohled na věc. :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.03.14 19:16

Bydlím na malé vesnici a do hospody tady nechodím. Byl jsem tady naposledy před dvěmi roky, bylo to v zimě, venku okolo 0, v hospodě o trochu tepleji.Nad pultem svítila jedna žárovka, víc světla dával hrací automat. Servírka byla v zimní bundě, v úrovni očí stál dým z cigaret, obsazeny dva stoly, u každého dva chlapi. Dali jsme si pivo, bylo přechlazené, kyselé a sklenice mi připadala lepkavá, jak ji oplachovala pouze ve studené vodě. Kořalku měla vodku, rum a zelenou, k jídlu ani mraženou pizzu ze supermerketu. Ta, kdyby měla na pivu 100%, nemůže být v plusu.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.03.14 13:28
avatar

toz tak se podivejte na cenu sudu vaseho oblibeneho piva a pouzijte kalkulacku ne :) my berem 15L plzen za 700 a neco

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.