Názor na zdravou výživu

Od: Datum: 28.02.14 17:57 odpovědí: 10 změna: 28.02.14 22:48

ahoj, mám ukol názor na zdravou výživu a já vůbec nevím jaký na to mám názor či jak začít o tom psát. Mohli by ste mi trošku pomoci jaký máte vy názor na zdravou výživu?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jm*
Datum: 28.02.14 18:04

Názor mám takový, že jíst se má zdravě, ale nemá se to přehánět. Nějaký čas jsem se stravoval zdravě. Nemastná, netučná jídla, hodně zeleniny, obcas soja, kuskus. Cítíl jsem se tak nějak lépe. Ovšem pohledu na knedo zelo vepřo jsem neodolal *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vis*
Datum: 28.02.14 18:13

Pravděpodobně nejzdravějším způsobem stravování je semivegetariánství. Toho bych se přidržel, něco nastudoval a pak napsal pojednání. *cteni*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.14 18:16
avatar

Můj názor je ten, že v pohodě a s radostí snězený vypečený bůček nebo klobása je zdravější, než nějaký ovesný nebo sojový blaf požívaný ve stresu, jestli je dost "bio". Poučme se u našich předků - tetina dělala všechno na másle a sádle, umělý tuk jí nesměl do baráku, a dožila se devadesátky.

Mám takovou konspirační teorii, že to masírování tzv. "zdravou výživou" má jednak lidi vystrašit (protože vystrašený člověk je snáze manipulovatelný), a jednak podlomit zdraví a kondici národa - to v první řadě v zájmu farmaceutických koncernů, v druhé řadě proto, že kondice tělesná jde společně s kondicí psychickou, aby se národ nedokázal bránit proti vládě řízené ilumináty, až půjde do tuhého.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: paw®
Datum: 28.02.14 21:06

Naprostou souhlasim.Bucku z domaciho pasika se nic nevyrovna ;).

Muj nazor na "bio" je ten, ze je tam mnohem vetsi snce hranicici s jistotou, ze bude plne plisni. A to z toho duvodu, ze biofarmar nema jak postrikat, takze mu muze potravu cokoliv napadnout. Ve mlyne se pak sice berou vzorky, ale ne kontinualne, cili se tam sem tam zamicha i ne zcela kvalini obiloviny. No a co neprojde mlynem, co se skrmi kravam a mate biomelko jedna radost.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.14 18:57
avatar

Ahoj - tady Ti všichni většinou poradí jako Jethro - a řekla bych, že má pravdu, pokud ovšem víš, kdy přestat, aby se z Tebe nestal nezdravej budulínek, ale úkol je úkol - tak mrkni na příslušné webové stránky, tam se to dnes "zdravou výživou" jen hemží. No, abys neřekl - zelenina, ovoce, libové maso, ryby, vláknina, ovesné vločky, tzv. živá strava - jako např. obilné klíčky, atd. Jo a taky - nepřežírat se. Ahoj. Marcela.

doplněno 28.02.14 19:14:

-nepozorně jsem si přečetla otázku - byla o názoru ! na zdravou výživu. Myslím, že tzv. "zdravou výživu" je nutno dodržovat až tak po 40-tce, či po 50-tce. Mladí by měli jíst všechno, i když s mírou, ale hlavně to rozhodně nepřehánět s fastfoodovými specialitkami.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.14 19:02
avatar

Ale on má za úkol napsat názor na zdravou výživu - ale v zadání určitě není, že to musí být názor kladný. Já si dokonce myslím, že originální názor bude spíš oceněný, než mainstreamový. Pokud ovšem učitel není militantní vegetarián *frajer*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 28.02.14 19:03

Zdravé je, co mi chutná a ne co mi někdo strká horem dolem, přesvědčuje.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lendak*
Datum: 28.02.14 19:18

Nejde o zdravou výživu..ale o zásaditost a kyselost...všechno jakkoliv uvařené,upravené už v našem tělě vytváří kyseliny...možná to znáte ,když po tom co zkonzumujete rohlík máte kyselo v ustech...tyto kyseliny časem naleptávají celý náš organismus...skrytá acidóza (překyselení a kor dlouhodobé) má na svědomí takřka všechny degenerativní choroby lidstva)...např rakovině se říká "kyselá nemoc"..z toho odvíjejte co je živá potrava a co mrtvá,tělu absolutně nic nedávající potrava...aby jste byla 100% zdravá musela byste být vitarián..což nikdy nebudete...takže se snažte alespon každé kyselinotvorné upravené jídlo vyvážit potravou zásaditou a tou je pouze to co roste...rohlík,maso,koláče,chleba.,jogurty..to všechno na zemi ani v zemi neroste a tvoří to opět jen kyseliny...vy kyselém Ph se drží bakterie,viry,vitamíny se nevtřebávají ..odvápnují se kosti ,( to je momochodem taky duvod proč naše civilizace trpí předčasnou osteo. a problémy s pohyb.aparátem...přestože takřka denně kozumujeme mléčné výrobky...ovšem nikdo vám už neřekne,že vápník z kravského mléka naše tělo nevyužije správně... správný vápník naleznete jen v ovoci a zelenině...a celý organismus postupně chátrá,jsme čím dál nemocnější,přepadlí,zestárlí,ztrhaní... a bledí..bez energie a vitality k čemukoliv...a po 60 umíráme na infarkt protože máme časem z kyselin srdeční tkán děravou jak cedník...patologové by vám povyprávěli.)) takže než zhodnotím svuj jídelníček povrchními radami,že nic se nemá přehánět...začnu si hledat něco o PŘEKYSELENÍ

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.02.14 22:48
avatar

No jo, ale mikdo neví, jak může vlastně člověk žít s konsentrovanou kyselinou solnou v žaludku,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.02.14 22:16
avatar

Mám své motto, kterého se držím: Není úspěch jíst dobře a zdravě a vypadat dobře. Úspěch je žrát jako prase a vypadat dobře! Samozřejmě všeho s mírou ;)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.