Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát hercem?

Od: srovnatvhlave odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.

Jako polovina lidí na tomto světě si přeje jít hrát před kameru. A já jsem mezi nimy. Je to můj sen už od malička. Ale mám jisté vady které mi to můžou všechno pokazit. Je mi 15 a jsem dysletik a dyskrafik a jsem obézní . Rodiče mají výborný hudebný sluch ale já mám pocit že nemám. Na konzervatoř nemám znalosti a ani talent. A ja se ptám jestli to jde i jinak než přes konzervatoř.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Nevím, asi se vyskytuji ve špatné skupině lidí, ale nikdo v okolí hercem být nechce, tím pádem bych mohla na základě tohoto "výzkumu" říct, že méně než polovila lidí chce být hercem.

Jsou castingy na různé role, stačí si je hlídat. Dále jsou dramatické kroužky, ochotnická divadla, letní herecká škola. Zkus se zapojit. Dále jsou nabídky na komparz ve filmech.

Každý typ člověka se hodí. Ale být moc tlustý už úplně uplatnitelné není, ale na to tu už odpověď byla.

jm*
hodnocení

1x

Jde, přes různá výběrová řízení, castingy.

iz*
hodnocení

1x

Kdepak jsi vzal údaj "o polovině lidí, kteří touží hrát před kamerou"? Nevěř tomu, tolik jich zdaleka není.

Nechci tě moc zrazovat, ale jak bys jako dyslektik a dysgrafik zvládal češtinu? Jazyk je základním předpokladem každého herce.

Vzhled by až tak vadit nemusel (i když i na něm můžeš zapracovat, např. začít se stravovat zdravě a přibrat pohyb), protože ufilmu i v divadle bývají potřebné různé typy postav.

K herectví potřebuješ vedle kultivovaného hlasového projevu i hudební a pohybové nadání. Jak jsi na tom po této stránce?

jancak

někteří herci se texty k rolím učí přes "nahrané mluvené slovo" které si pouští do uší...takže není nutné studovat texty přes četbu...někteří slavní herci jsou též dyslektici dokonce i v Hollywoodu

iz*

Netvrdím, že to nejde, ptám se, jak by to tazatel zvládal. Dyslektici a dygrafici mívají k jazyku specifický vztah a u herectví by byl jazyk hlavním "výrobním nástrojem" (pokud by nehrál v oboru, v němž jazyk netřeba)...

hodnocení

1x

super.cz/...

doplněno 28.02.14 15:54:

Toto je pouze řekněme humorný aspekt pohledu:-DCo se týče herectví a tvé "dys,"tak si myslím,že opravdu tito lidé tam nemají co dělat.Potřebují ty,kteří v podstatě reperezentují náš rodný jazyk,at už je to klasické divadlo,televizní tvorba,poezie,atd.,atd.Proto se tam nejvíce hlásí právě ti,kteří perfektně ovládají češtinu a jsou "mimo,"co se týká matematiky,fyziky,chemie.Nešla bych tam...

jancak

velmi těžký dislektik je Tom Cruise, další slavní dislektici a disgrafici jsou například Orlando Bloom, Clark Gable, Oliver Reed, Keira Knightley, Marilyn Monroe a spousta dalších...evidentně jim problémy se čtením a psaním nezabránily ve světové kariéře herců *palec*

mujnazor
hodnocení

Váš názor si můžu vyložit velice urážlivě. Jako jsou herci kteří jsou "dys" a jsou velmi hodně významnou a oblíbenou osobností příklad je Tom Cruise který je na tom stejně jako já. A můžu vám říct že herectví mu jde opravdu skvěle. Neznám člověka který tuto osobnost nezná!

Kdo říkal že nerespektuji náš rodný jazyk! Vy si třeba nemyslíte že by tam tyto lidé s touto vadou neměli co dělat, ale divila by jste se kdyby jste zjistila kolik osobností z České republiky je "dys". Ale aby jste věděla tak tako lidi jak vy říkáte tam nemají co dělat tak to se horně mílíte! Protže vetšinou ty to lidé mají více talentu než lidi kteří bez chyby.

A lidé s "dys" jsou také normální lidé jako vy i ostatní! Tak proč by nám neměli dát šanci! Vy tu šanci máte! Tak proč né my? Nikdo není z celebrit úžasný každý má svou vadu. Ale ne jen z celebrit ale celkově i lidé kolemdoucí.

jancak
hodnocení

0x

Dáváš si 2 přihlášky na SŠ. Jednu si dej na konzervatoř, aspoň zkusit, nemůžeš přece dopředu vědět jak bys dopadl. Délka většiny oborů trvá 6 let a je určena uchazečům po splnění povinné školní docházky (mimo obor Tanec - pro uchazeče z 5.ročníků ZŠ). Pokud ale tvrdíš...nemám talent...nemá smysl přemýšlet o práci, na kterou se člověk nehodí. Připadáš mi smutný a bez sebevědomí. Všichni herci nejsou štíhlí, v divadle i televizi je potřeba mít všechny typy lidí (štíhlé, tlusté, ošklivé, hezké, vysoké, menší postavy) dle toho jaký druh role mají. Vždycky máš možnost zhubnout. Jak víš, že nemáš hudební sluch...máš to ověřené nebo jen si to myslíš?

K herectví se lze dostat i bez konzervatoře, přes vyhrané konkurzy atd...zkoušel jsi "ochotnické divadlo"? Aspoň nějaká zkušenost pro začátek, existují tuším i kurzy herectví

jancak

Co třeba zkusit přijímačky na konzervatoř v oboru "Hudebně dramatické umění"?

srovnatvhlave
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Vážím si vaší rady. :)

ma*
hodnocení

0x

Když se to tak vezme, tak je dokonalých herců všude plno, všichni jsou krásní a bezchybní - někdo přeci musí hrát i za tu druhou ligu, takže to zkus, příjmačky i ty castingy. Nemusí to vyjít hned, ale dostaneš se do povědomí. Na jakoukoliv uměleckou školu je těžké se dostat- někdy se to povede až na podruhý, potřetí :)..

jancak
hodnocení

0x

Nevím odkud jsi...v Praze je soukromá konzervatoř (se školným). Možná nebudou mít tolik uchazečů...vloni brali prům. 50% uchazečů (nevím, jak na státních). Zde odkaz: konzervatorpraha.cz/... O které město s konzervatoří by si měl zájem? Můžu se mrknout na statisku, kolik bylo vloni uchazečů/přijatých

hodnocení

0x

Znám pár lidí, kteří se dostali před kameru (a za kameru). Většinou to byly již od školních tříd docela výrazné osobnosti. Někteří už v dětství vymýšleli různé scénky, často i všelijaké skopičiny. Mnozí chodili od dětství do lidové školy umění. Z mnohých se nestali přímo herci, ale začali se věnovat tanci, režii. Z některých jsou dnes učitelé na školách umění, z jiných herci ochotických souborů.

Myslím, že jsi už nějakou dobu proměškal, a to zejména s ohledem na info o snu od malička. Ale nikoho nezatracuji. Jen by to zřejmě chtělo teď hned se alespoň u nějakých ochotníků přihlásit a něco si na jevišti vyzkoušet.

Přání poloviny lidí na světě být a dokonce mluvit před kamerou - měla jsem mnoho příležitostí nechat se nafilmovat do televizního zpravodajství, když se něco točilo o našem městě. Vždycky jsem utekla, vymluvila se. A bylo nás takových velmi mnoho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]