Nejste přihlášen/a.
Zdravim tedka váhám jakou banku vybrat s techto
A jeste mam problem včera jsem si zalozil ucet pres internet u EQUA neni aktivovany ceka se na kuryra a co kdybych si vybral jinou banku jak to zrušit u equa banky kdyz to ani neni aktivovane
děkuji
doplněno 28.02.14 10:55:doplním že jsem porovnaval jeste k tomu spořící učet.pravě fio 0,5 nemá moc vysoké zhodnoceni oproti zuno 1,5 ,,Převody za 0 Kč, pokud si však nějaké peníze vyberete, úroky za měsíc, v kterém byl výběr uskutečněný, vám nepřipíšeme" a equa 1.4 tak jsem chtel znat nazory od všech co tomu rozumí nebo již učet u daných bank maji
Zepe, minulý týden se zde řešil podobný problém, a jen sdělím svoje poznatky.
U mBanky jsem mnoho let a pomalu od ní odcházím, účet jsem otevřel u Air Banky, a na doporučení syna ještě u Equa Banka.
Pro moje služby ok, nic neplatím a mám i úrok.
Milane, že jsem tak smělá, proč odcházíte? Jste nespokojen?
mBanku jsem si zřídila před asi rokem a půl, běžný účet, tak jestli se mám obávat
Děkuji, osobně bankám vůbec nerozumím, mBank mi doporučil táta. Přešla jsem z KB, kde jsem měla nesmyslné poplatky. A na běžný účet to stačí, rozhodně nemám čtyřstránkové výpisy
Martino, nemám ani jediný problém s mBankou. Velice spokojen se službami. Přešel jsem k nim jen kvůli nulovým poplatkům, když jsem měl měsíční výpis na 4 strany. U čs spořitelny jsem platil velké poplatky.
Dneska jdu po bance, které mi úroční peníze na běžném účtě.
Ale každý má jiné priority. Mě vyhovuje, že skočím do Air banky, jsem tam za 5 minut cesty a vložím zdarma peníze v hotovosti.
doplněno 28.02.14 13:42:Martine, nevím kolik máte na účtě a jaké pohyby, ale když máte 4x platbu kartou, tak máte zbytek peněz úročeny.
Air bank.
Mám účet u Fio, a mám bezkontaktní kartu, hodně často ji používám v obchodech, používám internetbanking. A tak 2krát do měsíce vybírám z cizích bankomátů a zatím mi neodečetli ani korunu poplatků. Myslím, že při častém užívání karty, je výběr až 4 krát do měsíce z jiných bankomatů zdarma, ale nejsem si jistá. Přečtěte si podrobnosti na jejich stránkách, ale já jsem nadmíru u této banky spokojena a všude ji chválím.
Je to tam na základě objemu (myslím, že nad 4 tisíce jsou nějaké výběry zdarma), já nechci odlákávat od fio, jen řikal, že Equa bank je díky tomu pro mě pohodlnější. Není třeba hlídat si objem utraty anebo hledat bankomaty Fio. Kdybych neměl Equa, určitě by Fio byla ale jednou z bank, pro kterou bych se rozhodoval.
Zepe, se zájmem jsem si přečetla Vaši srovnávací tabulku. Také chci po nějakém čase změnit banku. Já jsem u České Spořitelny a nedávno jsme zde řešili problém, co s nimi mám. Mně chodí důchod z Francie. Jedna část už začala chodit a já si všimla, že poplatek je přes tři eura. Což je docela hodně. Ale proč Vám píši, mne by hodně zajímal tento srovnávací test s tou Č. spořitelnou. Jenomže nevím jak udělat. Nemohl byste mi poradit? Děkuji za radu. S
jinak na této stránce si na levo od názvu banky zašktněte ten čtvereček můžete srovnávat jen 3 banky a pak libovolně měnit až budete mít zaškrtnuto objevi se tlačitko porovnat
doplněno 28.02.14 11:38:jinak na této stránce si na levo od názvu banky zašktněte ten čtvereček můžete srovnávat jen 3 banky a pak libovolně měnit až budete mít zaškrtnuto objevi se tlačitko porovnat
Tak jsem si to všechno prostudovala a opravdu bych si banku změnila. Ale je tu jeden háček. Ty banky, které by mi vyhovovali, nemají pobočky v blízkosti mého bydliště. Jsou to internetové banky. Jak bych třeba mohla vybrat z mého účtu eura bez poplatků? Nebo vůbec, všeobecně. Prostě vybrat Eura a ne české koruny. Žádný automat v Čechách mi asi Eura nevydá, bude to v českých korunách a v přepočtu té banky. Nebo to je nějak jinak? Důchod mi bude chodit samozřejmě každý měsíc v eurech. Ale já nebudu každý měsíc celou částku převádět na sporožírový účet a v českých korunách. To se mi nehodí a nevyplatí. Já jsem to myslela tak, že třeba jednou za tři měsíce si vyberu Eura na ruku, a ty si směním v mé směnárně v Praze, kde už jsem dlouhodobým klientem a mám zvýhodněný kurz. Nebo je prostě prodám někomu, se kterým se dohodnu na tom, aby to bylo výhodné pro oba. Ale když mi budou chodit eura na internetovou banku, jak budu moci tyto transakce dělat? Děkuji za vysvětlení. Suzy.
doplněno 01.03.14 17:19:vyhovovaly
Ringo, nejsem z Prahy. To je samozřejmé. Jsem z Poděbrad. Ale tu směnárnu v Praze, v Kaprově ulici už mám z dob, kdy jsem ještě bydlela v Paříži a jezdila jsem si měnit eura tam.A vždy větší obnos, tak mi tenkrát, před lety nabídli kartu VIP. Vždycky mne zarazí, jak někteří lidé chápou jasně zadanou otázku.
doplněno 01.03.14 18:45:Asi musím všechno polopaticky vysvětlit. Jezdila jsem domů na dovolenou dvakrát do roka. V té době byla ještě ta směnárna v Kaprové ulici malá banka. Dnes už je to velká pobočka. Tenkrát tam byl nejvýhodnější kurz, tak jsem tam chodila a zůstala u nich. Ale nebudu jezdit do Prahy každý měsíc, to je snad jasné. Proto jsem si vybrala tento způsob. Tak teď už jsem to vysvětlila srozumitelně?
doplněno 01.03.14 18:48:A ještě Ringo, kromě konsatování, že se snažím o vtipkování, nebo snad nemluvím pravdu, jste mi radu nedal.
Jasně, vy si vyberete /pokud by to šlo/ eura v bankomatu a pojedete je směnit do Prahy do VIP směnárny.
Ale jet do banky do Prahy a zároveň tam eura směnit je blbost... to je Ringo blbec že? S vámi je opravdu problém komunikovat a já na tomhle fóru už to dělat nebudu. Slibuju.
Podle Vaší odpovědi milý Ringo, vůbec nevíte o čem mluvím. To je právě ten problém, nemohu si vbrat eura v bankomatu, ale v bance. A směnit si je pak mohu kde se mi zachce. Buď v té mé směnárně, nebo soukromě. Ale asi myslíte, že by pro mne bylo výhodnější mít nějakou banku v Praze a prostě si to nastavit časově tak, abych v jeden den udělala tu transakci. Asi by to možné i bylo, ale nějak mi to nesedí. Mám pocit, že mne to bude nakonec otravovat. Nesnáším být závislá na okolnostech a proto se snažím nezbytné okolnosti vytvořit na svou míru. Hledám jednoduchou cestu, tu nejednodužší pro mne. Neznáte mne a nevíte jak funguji. Takže to Vás samozřejmě omlouvá. A není problém se mnou komunikovat. A jestli jste měl tento pocit, tak se omlouvám. Jenom jsme si asi neporozuměli. Vy soudíte dle svých možností a já zase podle těch svých. Odhaduji, že budete o minimálně dvě desítky let mladší, a tak to berete trochu jinak nežli já. Ve Vašem věku bych asi regovala na podobnou otázku od nějaké staré, a vrtošivé babky, zrovna tak jako Vy. Takže se nezlobte a koukejte radit dál. Ale kdybyste mne viděl, tak na tu babku zrovna nevypadám...
Ahoj Ringo. Ani já nemám problém se svým věkem. Jsem osmačtyřácý ročník. A jsem panna. Tedy dle měsíce narození. To také může vysvětlic ledascos. Mne to právě mrzelo, že máte na mne takový názor zrovna Vy. Přece čtu Vaše odpovědi v jiných "vláknech" a právě si vůbec nemyslím, že byste Vy byl nějaký ňouma...
Takže z mé strany je všechno v naprosté pohodě. Budu samozřejmě hledat co nejlepší cestu, jak vyřešit ty své nároky. A hlavně, já si ráda nechám poradit. Jinak bych přece nevkládala otázku. Bylo to určitě nedorozumění...Suzy
doplněno 02.03.14 22:33:osmačtyřicátý ročník
OK omluva se přijímá a i já se omlouvám. Připadlo mi že si stále jen hledáte nějaké výmluvy /nejen v tomto vlákně/ a že musí být po vašem. Špatný odhad.
Kdybych byl o 20 let mladší, tak už vám pan Alzheimer nedovolí psát na PC. Klidně to tu napíšu. Letos budu mít 55.
Právě proto se mi zdálo být výhodné udělat vše jednou ranou. Já když někam jedu, tak se taky snažím vyřídit všechny resty, abych nemusel zítra zase. Tak hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.