Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na proplacení služeb advokáta

Od: bobo® odpovědí: 3 změna:

Stala se mi autonehoda,kterou jsem nezavinil.Jelikož došlo při ní k úmrtí,tak na radu policie jsem si najal právníka neboť mi bylo sděleno podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti . Po vyšetření policií a usnesení zastavení stíhání z důvodu,že viník nehody zemřel se případ tedy nedostal k soudu. Mám tedy nárok na odškodnění z povinného ručení .Dostanu zpět peníze vynaložené na služby advokáta a poplatky za vypracování znaleckých posudků ( o bolestném a ocenění vozidla )?

Děkuji za odpověď

doplněno 28.02.14 11:02:

Ano měl jsem na mysli jestli mám na to nárok jako požkozený z povinného ručení vyníka.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Ano, máte nárok na proplacení VEŠKERÝCH nákladů, které Vám v souvislosti s touto pojistnou událostí nastaly.

buss
hodnocení

0x

Ano, pokud se k tomu pojistitel písemně zavázal, vizte vaši smlouvu, podmínky.

doplněno 28.02.14 10:55:

sebod, furt jde o pojistné podmínky (způsob rozsahu plnění). A jde o právo na pojistné plnění.

sebod*

buss. Já si ale myslím, že tazatel bude žádat plnění od pojišťovny viníka z jeho povinného pojištění.

doplněno 28.02.14 13:50:

Máte nárok na proplacení všeho, co jste musel platit v důsledku škodné události. Máte nárok na proplacení i poškozených osobních věcí - oděv, zničený mobil atd... Dcera kdysi měla v okamžiku nehody v autě nákup (potraviny, drogerie apod) v hodnotě cca 2.000,- Kč. Během "letu" auta vzduchem, bylo tohle vše rozmetáno po okolí. I to bylo hrazeno z pojištění. Měla v autě brašnu se školními a především výtvarnými potřebami. Bylo hrazeno vše.

Byl jste zraněn - jezdil jste k lékaři, bral léky, platil pobyt v nemocnici. V důsledku vyřizování následků havarie jste provolal více financí, než obvykle. Nechodil jste do práce - ušlá mzda. Bolestné...ztížené spol.uplatnění...

Ležel jste v nemocnici a rodina za Vámi jezdila - je nárok na proplacení benzínu.

Lidé vůbec nemají tušení, co všechno mohou získat z plnění pojišťovny. Vyplatí se Vám zkontaktovat se s poradcem v této oblasti.

doplněno 28.02.14 13:52:

Na jedno se připravte. Pojišťovna, která bude plnit, Vám v tomto neporadí. Naopak. Bude tvrdit, že na to nárok nemáte. Nesmíte se dát. Nárok na to máte!

Když Vám příjde vypočítané plnění, projděte pečlivě každou položku. Já jsem našla chybný výpočet snad v každé druhé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]