Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objevila se mi bílá skvrna na nehtech - viz foto. Nevíte prosím, o co se jedná a co je důsledkem? Děkuji
slyšel jsem už hodně výkladů tohoto "jevu". Dřív se říkalo, že má málo vápníku nebo jiných minerálů. Teď se koukám přešlo na vitamíny a vůbec nejvíce pravděpodobné mě přijde, že se tak ukazuje poškození nehtu při růstu.
Tzn že se přes prst ťuknete nebo něco špatně uchopíte a neht narazí... to už si fakt vymýšlím, ale tak nereálné mi to nepřijde. To poškození než odroste za x dnů, tak zapomenete, že se něco stalo a pak koukáte na bílé skvrny s překvapením
Zdravím.Dřív jsem měl tyhle bíle skvrny na polovině prstů(cca před 10-12 lety).Nic jsem s tím nedělal,a dobrých 10 let už se mi to neudělalo.Znám plno lidí,lteří to mají nebo měli.Sám jsem naposledy četl variantu s tím vzduchem ,který se dostane pod nehet třeba při stříhání nebo při úhozu.Pokud Vám to nevadí esteticky,nic bych s tím nedělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.