Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílé skvrny na nehtech

Od: taisha* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

objevila se mi bílá skvrna na nehtech - viz foto. Nevíte prosím, o co se jedná a co je důsledkem? Děkuji

Bílé skvrny na nehtech

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

slyšel jsem už hodně výkladů tohoto "jevu". Dřív se říkalo, že má málo vápníku nebo jiných minerálů. Teď se koukám přešlo na vitamíny a vůbec nejvíce pravděpodobné mě přijde, že se tak ukazuje poškození nehtu při růstu. :)

Tzn že se přes prst ťuknete nebo něco špatně uchopíte a neht narazí... to už si fakt vymýšlím, ale tak nereálné mi to nepřijde. To poškození než odroste za x dnů, tak zapomenete, že se něco stalo a pak koukáte na bílé skvrny s překvapením :)

hodnocení

0x

Řekl bych, že seriózní informace na toto téma jsou uvedeny zde: vitalia.cz/...

lendak*

říká se,že vápník...někdo tvrdí,že je to ovzdušněním nehtu...dostal se pod něj vzduch..těžko říct

levlef*
hodnocení

0x

nedostatek vitaminu, predevsim B a C. dejte si pivko a par Bkomplexu a zacne se to lepsit :)

instalater*

levlef - já to mám na všech prstech. Nehty se lámou a vypadají jak okousané. Když něco pořádně stisknu , tak mne z pod nehtů vyhrkne krev. Vaši doporučenou léčbu beru v té nejvyžší možné míře. Pivo a citron prostě miluji. A nic.

taisha*
27.02.14 15:33
hodnocení

Díky moc :)

gamapolis*
hodnocení

0x

Zdravím.Dřív jsem měl tyhle bíle skvrny na polovině prstů(cca před 10-12 lety).Nic jsem s tím nedělal,a dobrých 10 let už se mi to neudělalo.Znám plno lidí,lteří to mají nebo měli.Sám jsem naposledy četl variantu s tím vzduchem ,který se dostane pod nehet třeba při stříhání nebo při úhozu.Pokud Vám to nevadí esteticky,nic bych s tím nedělal.

mamuska
hodnocení

0x

Tělo potřebuje dodat vitamíny a minerály.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]