Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu být bez ní

Od: kolar odpovědí: 13 změna:

Dobrý den kolegové.

Kolegové proto, protože tu mám svůj nick, znáte mě, poměrně dobře, ale rád bych tuto otázku řešil anonymně. Děkuji Vám proto za Vaše pochopení...

Měl jsem tři a půl roku přítelkyni, plánovali jsme spolu společný život, chtěli jsme se vzít, chtěli jsme být navždy spolu. Ona mě strašně moc milovala, já jí také miloval. Ale bohužel její rodiče měli velké finanční problémy a jelikož jsme se kvůli nim hodně hádali, ne přímo kvůli nim, ale kazilo to náladu, tak jsem to musel ukončit. Našel jsem si po nějaké době novou přítelkyni, ale věděl jsem, že pořád miluju tu první. Samozřejmě, že jsem si začal s tou první po nějaké době psát a zjistil, že se miluje pořád úplně stejně a těch pár měsíců to nezměnilo. Ale bohužel i ona už si někoho našla a tak jsme to oba zkoušeli s novými partnery a oba byli nešťastní. I když já bych relativně spokojen, věděl jsem, že prostě bývalou přítelkyni miluju úplně nadevše na světě. Tak jsme se sešli (dokonce jsme spolu i spali), ale ona řekla, že i když toho svého nového nemiluje, že mu nemůže udělat to, že ho opustí. Následně se stalo, že má nová přítelkyně poznala, že miluju bývalou a ne jí a dala mi kopačky. Potom mi zase začala psát po nějaké době ta nová a začali jsme spolu chodit ven, ale já věděl, že pořád miluju tu první. Ale už jsem jí nechtěl otravovat její život a tak jsem se snažil o tuhle, ale jelikož si nerozumím nikým tak dobře jako s tou první, tak jsme se domluvili, že budeme jen přátelé, což jsem uvítal. Tak jsem přeci jen po tomhle všem zkontaktoval tu první, která mi řekla, že je ráda, že jsem jí zkontaktoval a řekl jsem jí o tom, že jenom s ní mi bylo dobře, že jenom jí miluju a že nemůžu žít bez ní. Že prostě jen s ní mi bylo dobře a že nemůžu být bez ní. Řekla, že sice jí není s tím novým přítelem nejhůř, ale že se mnou to bylo úplně jiné (plánovali jsme bydlení, založit rodinu a prožít spolu spokojený život). Dokonce si ode mě nechala dát několikrát pusu. Ale když jsme si psali včera, tak napsala, že chce být jen kamarádka a ať si najdu nějakou slečnu. Jenže já miluju jen jí! Teď bychom spolu za chvíli oslavili čtyři roky společného bytí. Když koukám na její fotky, brečím, když jdu kolem našich míst, kde jsme chodívali spolu, brečím také, nemůžu být bez ní. Prosím, pomozte mi, co mám dělat. Ten kluk, kterého má, je jen nějaký hlupák, který nemá ani maturitu, ona má dodělává vysokou školu, on jí intelektuálně nestačí a říkala, že sdm let jen hulil marihuanu a teď holduje alkoholu, což jí vadí. Prosím, pomozte mi, já už opravdu kolegové přemýšoím nad tím nejhorším...Nedokážu být bez ní, chtěl bych vráti čas, chtěl bych jí zpátky. Vím, že to, proč jsem se s ní rozešel, vlastně byly jen maličkosti, které se dali úplně bez problémů přehlížet. Chci jí zpátky! Kolegové, proím pomozte mi! Už jsem chtěl zajít i na psychiatrii, ale tam by můj problém nevyřešili. Prosím Vás, poraďte mi! Děkuju Vám mockrát!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

4x
Chce to trpělivost, řekněte ji ze budete čekat, že jinou nechcete. Ona toho ožralu dřív nebo později opustí. Mezitím si najdete nějaký koníček a tomu se věnujte naplno. Člověk by měl něčemu věřit a pokud věříte, že ona je ta "pravá" tak si za tím stujte a cekejte. možná Ztratíte kus života, možná ale ne a dočkáte se. Myslím že většina bude radit aby jste na ní zapomněl.

hodnocení

3x

Zdravím. Za své city nikdo nemůže. Ani Vy, ani ona. Z toho co píšete je jasné, že vás dva to k sobě táhne. Měli byste se domluvit a netahat do toho další partnery, s kterými stejně nejste šťastní a spokojení. Pokud Vaše bývalá přítelkyně chce být jen kamarádka, je otázka, zda je to pravda a zda to opravdu chce. Pokud Vás má ráda, jako Vy ji, nebude s nikým spokojená. Ale to si musí uvědomit ona. Někteří lidé k sobě zkrátka patří, ale někdy jim to trvá delší čas, než si připustí fakt, že s jiným partnerem prostě to není a nikdy nebude ono. Vy jí znáte lépe, já bych to, být Vámi, ještě tak docela nevzdávala. Třeba potřebuje jen více času...Tady je opravdu těžké poradit tak, abyste se nevnucoval a netrápil...Dejte tomu čas, pokud k sobě patříte, tak si k sobě cestu najdete. Pokud ne, přebolí to...Jen žádné hlouposti, i to trápení k životu patří. Zvládnete to. Já osobně si myslím, že jí budete chybět a že si to uvědomí. Ale zatím respektujte její rozhodnutí. Čas ukáže...Držím vám palce!

kralovnaevzenie*
hodnocení

1x

nechte ji byt ...slepovany hrnek stejne nikdy dobre drzet nebude. Pokud by vas chtela, tak ji v tom nic nezabrani. Je to krute ale zapomente na ni, a abyste zapomnel, preruste veskery kontakt, jinak se v tom dal budete placat a nikam to nepovede

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi jako první bych napsal, že myslet na nejhorší je blbost. A zvláště na jaře, které je už skoro tady. No, ale vážněji. Vy to máte komplikované. Získávat zpět někoho je vždy obtížné a dost možná i nemožné. Pokud jednou žena řekne, že už bude jenom kamarádka, tak to dodrží. Vám může pomoci jen čas - Vám k zapomenutí a té slečně k tomu, že se s novým partnerem asi spálí. Ale, ani potom není jisté, že vyhledá Vás.

Můžete s ní zůstat v kontaktu nebo naopak vše přerušit a věnovat svou lásku někomu, kdo se teprve objeví. Jenom doufám, že jsem ten Váš příběh "rozpletl" správně. Zdravím!

doplněno 27.02.14 11:51:

kolar - pokud jí milujete, tak jí musíte přát, že bude šťastná s někým jiným. To, že to není muž podle Vašich představ, není podstatné. Ale, můžete ji stále kontaktovat a psát jí např.

SMS a snažit se o rozbití jejího nového vztahu. A třeba se to povede.

kolar
hodnocení

Děkuju všem za odpovědi. Mám ji nějak kontaktovat a snažit se o ní? Květiny, dopisy a tak nebo to mám nechat plout? m8m strach z toho, že s ním začne být šťastná...Chtěl bych s ní o tom mluvit, ale nevím, či je to nebo není dobrý nápad...

Pokud si nechala dát nějakou tu pusu, není vše ztraceno a ty řeči ať si najdeš jinou slečnu jsou spíš taková vějička a otázka jak moc o ní stojíš. Já bych do toho šel s otevřeným hledím a hned. Nejdřív bych se ale dal dohromady. Ona určitě nestojí o ukňoraného odkopnutého chudáka co neví jak dál. Udělej ze sebe sebevědomého usměvavého chlapa co chce získat zpět tu pěknou ženskou!

martinaa*

S tím bych počkala. Pokud sama napsala, že chce být kamarádka, tak si zřejmě nepřeje, abyste ji uháněl květinami a dopisy. Vyčkejte třeba 14 dní a potom ji zkuste někam pozvat, pokud to nevyjde, tak třeba za měsíc. Nikdo netuší, co se slečně odehrává v hlavě. Možná chtěla markantní změnu z toho pohodlného života, plánování apod., a proto se vrhla do náruče takového člověka. Možná si to za uvědomí za týden, možná za měsíc, možná za rok. Bohužel s tím Vy nic nenaděláte, a čím víc se budete vnucovat a tlačit na ni, tím hůře.

Za nějaký čas byste se mohl narovinu zeptat, zda u ní ještě máte nějakou šanci.

claire*
hodnocení

0x

Já bych možná nezavrhovala takovou trošičku hollywoodsky teatrální scénu... Až se příště sejdete, tak ji ve vhodné chvíli prostě pevně vemte do náruče, řekněte: "Miluju tě, tebe a jen tebe a odpověď ne nepřijímám!" a líbejte ji jako ještě nikdy :) (Možná jsem se nechala unést, ale co kdyby to fakt zabralo?) ;) Když to Vás dva k sobě táhne jako magnety, tak se nevzdávejte! Zkuste jen věnovat pozornost i něčemu jinému, protože skutečně nemá cenu se sžírat a koukat do zdi. Máte pravděpodobně dost volného času na to, abyste si našel zajímavého koníčka (sport, učení, umění, výlety, modelářství, vaření...) a trochu se odreagoval. Budete pak v ideálním případě i více v pohodě a tím pádem uvolněnější a všechno půjde snáz ;)

hodnocení

0x

Dobry den, to je opravdu situace, kterou Vam nikdo nezavidi. Urcite by jsem se na Vasem miste nehnal do druheho vztahu, dokud si nedoresite tento. Byt Vami, tak by jsem tomu nechal par dni a pozval ji zase ven. Moc netlacit, ale dat ji nednoznacne vedet co by jste chtel. Jestli se v tom budete placat moc dlouho, tak se pokusit neco ve stylu ho a nebo trop :).

Ve vasem pripade jednoznacne ano, nebo ne je jedine s cim muzete pracovat. byl by jsem nerad, kdyby si Vas drzela jako zalohu, coz se take muze stat...

hodnocení

0x

Zapomeňte na nejhorší scénáře, nebuďte lítostivý a seberte se, to je to, c ov první řadě potřebujete. Běžte na pár piv, jděte se proběhnout, udělejte si den jen pro sebe, se svými zájmy a bude Vám lépe. V první řadě to chce klid.

Chtěl bych jen podotknout, že pokud si myslíte, že návštěva psychiatra Vám nepomůže, ale zato rady na poradně ano...vaše úvahy opravdu neberou správný směr.

A teď k té Vaší - pokud spolu máte být, budete spolu, pokud nemáte, nebudete, tak to v životě je. Její náklonnost jste nikdy neztratil, takže o ni usilujte, ale s citem! Když budete moc urputný, tak se slečna šprajcne a už s ní nepohnete. Obšas jí napište SMS, zavolejte, mluvte klidně o ho..ně, žádné zavádějící řeči. Pokud se setkáte, buďte pozorný. V žádném případě před ní neplivejte špínu na jejího současného přítele, to nefunguje.

Buďte trpělivý a neztrácejte víru. Zničit něco jde rychle, ale napravit to už tak moc ne ;)

instalater*
hodnocení

0x

Když píšete že ona má vysokou školu a on nemá ani maturitu a tím pádem ji intelektuálně nestačí , Mimochodem krásně řečeno . Tak počkejte .Třeba to pochopí sama a vrátí se k vám intelektuálovi. ...A nebo také ne. Třeba je ten typ co potřebuje doma chlapa a né nějakýho uplakánka .

Moje rada . Nekontaktovat , vyhýbat se jí. Ona ví , že si může hrát s váma oběma a využívá toho. Kdoby né ,že? Pokud vás bude kontaktovat ona , tak jednoznačně - rozmysli si co chceš a zdar. Pak je to 50 na 50. Ale aspoň se zachováte jako chlap . Je to jenom psychologická hra , nic víc. Pokud podlehnete , a dáte se dohromady , tak vás pak bude celý život citově vydírat.

Podívejte se na to jak to chodí u nich doma. Ona se s velmi velkou pravděpodobností chová přesně jako její matka.

amadeus*
hodnocení

0x

Budu k vam naprosto uprimny a nejspis kruty. Jste precitlivela troska, ktera ma k chlapovi dal, nez zeme ke slunci. Mozek vam ustoupil kamsi hluboko do pozadi za emoce a testosteron se davno vymenil za estrogen. Nepozorujete ubytek srsti, zmensovani varlat a nerostou vam prsa? Zzenstily plac je toho jasnym symptomem. Nevim jiste, jestli je vase postizeni lecitelne, ale pokud s tim neco neudelate, pak vam hrozi, ze uz se vam nikdy nevrati ani spetka hrdosti. Nejde-li to jinak, pak preruste veskere styky s tou, ktere rikate "prvni" a zacnete se venovat vlastnimu dusevnimu rozvoji. Prestante za ni dolezat a respektujte jeji prani. Nejpozdeji behem par mesicu se city odplavi a bude klid jak pro vas, tak pro ni.

odpoved1
hodnocení

0x

Neupínejte se na to co Vás nenaplňuje, takhle se zbytečně trápíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]