Nejste přihlášen/a.
S mojí manželkou máme z předešlých vztahů každý po 2 dětech a všechny již žijí samostatně a nejmladší studuje SŠ mimo a domu jezdí maximálně na víkend, jinak bydlí u tety či přítele ve městě kde studuje a přesto, že je to nyní fajn, tak v nás obou začíná nutkání po společném miminku a i od dětí a okolí občas slyšíme narážky Jaký máte nato názor po společenské i ze zdravotního hlediska? Manželce bude v létě 40let a je pořád sportovně a zdravotně fit. Nyní mě stresuje práce kvůli nutnosti dálkové dokončení VŠ a pak bych do konce roku měl o zábavu postaráno
. Za chvíli může nějaká dcera taky otěhotnět, tak se to dalo i dobře spojit
Jako proč ne? Já jsem porodila své dítko taky po čtyřicítce, byla jsem ještě starší než vaše paní. Připravte se ale na to, že se mohou vyskytnout problémy v těhotenství. Paní nemusí rodit normálně, ale třebas císařem. Dítko může být nedonošené. Toto může nastat, ale samozřejmě taky nemusí. Paní by stejně byla kontrolována i geneticky, to se chodí na genetické testy. Jestli máte chuť zase v noci vstávat ke řvoucímu miminkovi, jděte do toho. A na okolí nedejte. Je to váš život. Jako ano, jsem v ulici asi exot. Některé spolužačky v mém věku už vozí v kočárku své vnuky, já vlastní dítě.
Taky myslím Už to není jako před třiceti lety, když byla čtyřicetiletá maminka divná. Bohužel ještě plno lidí se těchhle zastaralých názorů drží. Pokud je žena fyzicky i psychicky v pořádku, není důvod se tomu bránit.
Ale především se musí rozhodnout sám tazatel se ženou. Nechápu, jak někdo může předem hodnotit, že "bude lepší", když se raději budou soustředit na vnoučata. Já nevím, co bude zítra u mě, natož za rok u úplně cizího člověka.
Zdravím, na poznámky se vykašlete, hloupí lidé prostě byli, jsou a bohužel budou Známá ve svých 43 letech porodila včera v termínu zdravou holčičku, kterou má se současným manželem, mají ještě dvouletého kluka a ona sama má 19 letou slečnu z prvního manželství.
Pokud je Vaše paní zdravotně ok, pak to v dnešní době není žádný problém. Akorát zřejmě bude patřit do skupiny rizikového těhotenství kvůli vyššímu věku, takže ji budou hlídat.
Neříkám ne,když zdraví a finance dovolí,ale děti už máte dospělé a ochudíte se o rozmazlování vnoučat a vnoučata si moc babičku s dědou neužijou,protože ti budou mít své malé dítě..Mít teď dostatek času pro sebe,užívat života,dovolené,výlety...my si vždy vnučku na pár dní ,,půjčíme,,když máme v práci volno nebo o dovolené a pak zase rádi vrátíme.
Ve čtyřiceti jsem se cítila fakt na vrcholu sil. Nyní mi je něco přes padesát a cítím, že fakt nějak začínám stárnout. Většina tady o mě ví, že mám ve své péči devítiletou vnučku (povahově klidné, vyrovnané dítě - no, celá já ). Takže s ní problémy nejsou. Ale já sama tak nějak cítím, že kdyby měla mladší rodiče, že by jí v ledasčem bylo lépe. Zatím jí ještě třeba na výletech stačím, ale je to čím dál horší. A až jí bude patnáct, tak já budu stará
.
Takže z mé vlastní zkušenosti: kdybych na tuto otázku odpovídala ve svých čtyřiceti letech, řekla bych dítěti ANO. Nyní, kdy mi je 54, řekla bych NE.
Ve 40 letech jsou dneska ženské často šťabajzny, jistě takovou pěknou máte i Vy. Není stará, je ještě plná sil, ale přece už to není to, co ve 20. Múže být fit a za 5 let, kdy ji bude cvrček potřebovat a vyžadovat nejvíc práce,může už být unavená.
Navíc to otěhotnění taky nemusí probíhat podle Vašich představ. Četla jsem odborný článek, kde sexuoolog píše, že možnost otěhotnění se s věkem rychle snižuje. Ve 30 letech je u ženy možnost otěhotnět už o 30 % nižší, než v mládí. A ve 40 letech? To bude ještě složitější.
Jak Vám radí někteří - užívejte si, mějte se rádi, ale počkejte si na vnoučátka. Užijete si s nimi a výhodou je, že takové vnouče vrátíte po víkendu rodičům a zase máte klid. Ono se po čtyřicítce daleko hůř smiřuje s problémy, které ve 20 bereme automaticky. Prdíky, koliky, noční pláč, růst zoubků...Navíc dneska je dost nejistá doba. Dítěti bude 20, Vaší paní 60. A Vám? Práce může být a nemusí. A bude dost na zajištění potřeb dítěte, jeho studia?
Už Ti lásko, není dvacet let... Prostě, své jste splnili, máte celkem 4 děti a teď bych si opravdu už hrála s vnoučátky. Věřte, bude to tak lepší. Hodně štěstí, ať už se rozhodnete jakkoliv. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.