Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pizza na vesnici+rozvoz

Od: misakk* odpovědí: 19 změna:
Zdravim,
takže se pokusim popsat situaci. Pracuji v restauraci (rodiny podnik na vesnici) bohužel načerno a tomu odpovida vyplata, prostě skoro nic. Takže bych chtěl využit kuchyně a pect pizzu. Zkušebně nabizet v restauraci a take rozvážet po okolí (tak jak nabizeji města). Mám možnost zapujčení pece a prostory na výrobu. Zajímá mě, jestli stači kuchyň tak jak je nyní, myslím z hlediska hygieny, nebo na přípravu jsou jiné podminky? Jaký živnostenský list budu potřebovat? Je toto podnikaní výhodné nebo jen trend na par let? Investice budou zatim suroviny, propagace.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lotus*
hodnocení

2x

Rozvoz pizzy vidím perspektivně, dnes to bere jako samozřejmost každý a na mnoha místech ta pizza domů chybí. S tím podnikáním, hygienou je to složitější. Máte výhodu v možnosti toho zapůjčení pece, ale i tak to bude starostí a starostí...

iz*
hodnocení

2x

Nejsem si jista, jestli otázce správně rozumím: Váš zaměstnavatel i Vy si zaděláváte na problém prací na černo (zaměstnavateli hrozí pokuta od 250.000 do 10.000.000 a Vám do 100.000 Kč) a ještě chcete využívat jeho zařízení pro vlastní podnikání?

To nevidím dobře.

hodnocení

0x

Jestliže byste chtěl využít kuchyně,tak snad má nějaký schvalovací proces za sebou,co se týká hygieny.

A jak máme rozumět tomuto: Jestli stačí kuchyň tak,jak je nyní? Vždyť my nevíme jak vypadá,jak se k tomu máme vyjádřit?

Podnikání je výhodné,pokud si uděláte jméno a budete mít odbyt,prostě budete vydělávat.

Investice budou navíc auto či benzín (chcete rozvážet),platba sociálního a zdravotního pojištění,případně poplatek za zapůjčení pece či výrobních prostor,platba za živnostenský list (ale nevím kolik,kdysi bylo za 1000,-)

Dle mého názoru jste trošku mimo mísu a nedopadne to dobře.

doplněno 26.02.14 19:24:

My si dost často objednávali z výrobny ve městě,měli pouze rozvozy.Jednou jsme jeli nakupovat,tak jsem tam zavolal a objednal dva kousky s tím,že nakoupíme a v určený čas si je vyzvedneme.Tak jsme přijeli,výrobna byla v unimo buňce,po zazvonění otevřel nějaký poloviční vagabund ve vietnamské šusťákovce,v teniskách...

Vzali jsme ty pizze ale to byla naše poslední objednávka.

doplněno 26.02.14 20:56:

Je to už pár let,co jsem se o to zajímal,ale nic extra vůči normální kuchyni.Ve srovnání s unimo buňkou bych to vůbec neřešil:)

Jak jsou dnes přesně definovány předměty podnikání nevím,dříve to byl Restaurační provoz,pokud se nemýlím.

Více Vám řeknou na městském úřadě,živnostenském odboru.

doplněno 26.02.14 20:56:

Kecám:

Pohostinské a restaurační služby

misakk*
hodnocení

Pec zatím zapujčená. Takže mám auto na rozvoz. K dispozici schvalenou restaurační kuchyň, musí byt jine hygienicke podminky kvuli těstu? Tak to myslim, rozumime si? Jaky potřebuji živnosťák?

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Ono je si nutné udělomit zda bude na vesnici (velikost - počet obyvatel?) bude zájem, budou zákazníci. Rozvoz také není zadarmo (+ silniční daň).

hodnocení

0x

Rozšíření restaurace o pizzu a rozvoz je dobrá varianta. Hodně Vám to zvedne i provoz restaurace, jelikož můžete vozit kompletní sortiment.

Pokud máte kuchyň v současné době dle hygieny zařízenou pro výrobu klasických jídel, tak přidáním pizza pece se pro vás nic nemění.

Potřebujete jen jednoho člověka + auto navíc (rozvozce).

roubu bych si za peníze nepůjčoval, ale sehnal starší. Stačí malá (máme a děláme v ní vpohodě 70-100ks) 2 patra, 50x50cm)

Minimum co musíte každý den udělat tak nám vychází na cca 30-50ks pizzy aby se zaplatil provoz.

Jinak rozjetí samostatné rozvozové pizzerie potřebujete cca 1-2 roky na to než se trochu zaběhne a začne vydělávat, do té doby tam musíte být buď sám nebo platit z úspor.

Z jakého města konkrétně jste?

misakk*
hodnocení

Jsem cca 15km od Šumperka. Chci nabizet v restauraci a rozvažet po okolnich vesnicich. K tomu např plněna tortila atd.
uska*

Škoda to nezkusit. Nenechte se zde odradit pokutama atd, ošéfujte si papíry. Máte rodinou firmu, sepište se šéfem nějakou pracovní dohodu a hoďte jí do šuplíku a to v případě kontroly a nebo můžete být spolupracující osoba. To jistě máte v pořádku, ale pochopila jsem, že pracujet, a výplata nikde. Hlídejte si zdr. pojištění.

Z počátku bych si živnosťák (pardon živnostenské oprávnění) nedělala. Tržba i provoz se dá pohlídat - vaše náklady, tržby. Máte v pořádku restaurační kuchyň, víc nepotřebujete. Nemůžete být v jedné kuchyni dva podnikatelé. Jeden bude mít veškeré náklady např. elektřiny a druhý nic. Musíte být za dobře s rodinou a předem si vše dohodnout.

Držím vám palce, je vidět, že přemýšlíte jak se uživit a ne natahovat ruku a stát ve frontě na pracáku.

doplněno 26.02.14 22:24:

Když opravdu chcete využít kuchyň otce, tak musíte kuchyň překopat. Musíte mít svůj elektroměr i měřák na vodu a svůj živňosťák. To chcete? Otec si nemůže do nákladů dát vaší spotřebu, když si nebude dávat do příjmu vaši tržbu - jasan?

misakk*
hodnocení

Hlavne potrebne doklady (pro vyrobu pizzy a rozvoz). No jsem na up (zadnou podporu nedostavam) pro otce delam nacerno cisnika ale proste jen slysim, vydrz penize budou a nic. Proto chci vyuzit kuchyne (nemusim davat moc najem) a delat tohle.
iz*

Pokud pracujete pro otce v rodinném podniku, nejde o práci na černo. Můžete být spolupracující osoba, nebo teď od ledna podle NOZ pracovat v rodinném podniku. Přesto radím dát si "na papíry" pozor, případné pokuty mohou podnikání zlikvidovat.

misakk*
hodnocení

Prave potrebuji radu jak to co nejjednoduseji udelat (otec majitel restaurace, ja potrebuji pouze kuchyn) a jeste jake doklady co se rozvozu tyce ohledne auta. Jake pozadavky hygiena? Kde to zjistit?
misakk*
hodnocení

nakonec se plány trochu ztěžují, bohužel pec kterou jsem měl mít od kamaráda je už pryč. Takže budu muset zainvestovat ikdyž peněz moc není a nějakou starší zakoupit. Asi začnu nejprve nabízet v restauraci (musím se jí pořádně naučit) pochybuju že mě ji někde v pizzerii naučí, plus kdo si zavolá tak si pro ni přijde a veme sebou. Podle odběru a zájmu budu přemýšlet jestli to má cenu. Vy máte pizzerii?

Ano máme pizzerii a zrovna pouze rozvozovou.

Pokud Vás zajímá něco dalšího, tak mi klidně napište vnitřní poštou.

buss
hodnocení

0x

A proč aspoň neuvedete počet obyvatel, vesnický lid se k tomuto přece staví jinak než ve městě. Ale zde to není podstatné, vy s tím musíte počítat. Vizte živnostenský zákon, přílohy. Pokud je to ve stávajícících prostorách určených pro podobnou činnost, tak snad nebude problém. Nicméně pokud to nezkusíte, nebudete vědět. Tak do toho!

misakk*
hodnocení

Obyvatel asi 2000. K tomu fabrika na okraji vesnice asi 400 lidi, tam si objednavaji na nocni smeny.

zvidavajanca*
hodnocení

0x
A neresila si tu nahodou nedavno pekarnu? A ted misto pekarny pizzerku?
misakk*
hodnocení

To řeší kamarád (konkurenční podnik, stejná situace) ale musím přiznat že ten jeho nápad byl dobrý, jen jsem chtěl pozměnit sortiment, proto pizza. Podle mě je pizza reálnější a finančně né tak zatěžující co se počátečních nákladů týče.

zvidavajanca*
www.poradte.cz/spolecnost/29225-prodej-peciva-pekarna.html
Je zajimave, ze ma podobne jmeno, dela stejnou praci resp. brigadu, jinak je nezamestnany a chce zacit podnikat. To musi byt fakt velka nahoda!
sebod*

zvidavajanca. A není to jedno?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]