Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Dnes jsem byl propuštěn ve zkušební době. V dubnu 2014 mi bude 59let. Z uřadu práce mám vyčerpanou podporu ve výši 3 měsícu.Jsem rozvedený žíji sám v garsonce.Chtěl bych pracovat do 60let a jít do předčasného duchodu.Jsem svářeč. Když bych nesehnal práci jak postupovat? Děkuji.
V 59 letech máte nárok na celkem 11 měsíců podpory v nezaměstnanosti. Tudíž ještě 8 měsíců vám zbývá. Běžte se registrovat na ÚP (znova) a podporu budete dostávat dalších 8 měsíců. Z dotazu není jasné, zda jste byl před zkušební dobou na ÚP a tehdy jste pobíral 3 měsíce podpory? Vycházím z toho, že to tak bylo. Nevím, kolik berete podpory a zda by vám vyšly i jiné dávky - příspěvek na bydlení. Když vám podpora vyprší, žádejte o příspěvek na bydlení a dávky hmotné nouze ( hlavně příspěvek na živobytí, doplatek na bydlení...). Dávky budete pobírat jen pár měsíců před odchodem do důchodu
doplněno 26.02.14 19:06:Orientačně si spočítejte zde na kalkulačce, zda by vám příspěvek na bydlení vyšel k pobírání podpory v nezaměstnanosti:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.