Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VZP a dluh

Od: anonymvzp odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, zjistil jsem, že prý někde něco dlužím za pojištění. Nebyl jsem na úřadu práce par měsíců. Je to asi 3 roky zpět, Zapoměl jsem na to nějak a teď si rvu vlasy.
Co mám dělat? Prosím poraďte, mam jít na pobočku a zeptat se tam?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě zajít na zdrav. pojišťovnu a zeptat se, jaký je nedoplatek a penále. Nejlépe hned, případně můžete zatelefonovat, mohli by vám tyto informace dát i telefonicky. Letos je pojištění 1148,-kč/měsíc, před 3 lety kolem 1000kč nevím přesně.

doplněno 26.02.14 13:58:

sociální pojištění není povinné platit, pouze dobrovolné. Dluh na SP by mohl vzniknout například podnikáním na živnostenský list a neplacením záloh. Pokud jste třeba v domácnosti nebo pracujete na DPP (dohoda o provedení práce) do 10000kč tak SP nemáte hrazené a není žádná povinnost toto pojištění platit.

Zdravotní pojištění je pro všechny povinné, musí být zaplacano, jinak vznik dluh a skáče penále

anonymvzp
hodnocení

Jsem na cestě tam, uvidíme :(

asd*
hodnocení

0x

Přes 3 roky - námitka promlčení?

hanher*

To snad nemyslíte vážně?!?!

buss
hodnocení

0x

A proč se ptáte tady když postačí zavolat na pobočku vaší VZP a není důvod k nějakému rvaní? Nikdo to zde nevyřeší. Také se může stát, že se ozve exekutor. A co tak zkusit i ČSSZ?

mirca*
hodnocení

0x

Mě se povedlo před rokem neodsouhlasit stálý příkaz na zálohy- bylo to asi o 60kč víc, než rok před tím, a teď mi přišlo vyúčotvání, že dlužím 2600kč jako penále. NOJO moje chyba, raději se tam jdu dnes zeptat, jestli je to vše vyřízené. :(

jancak

mirca ---- zavolejte si, někdy stačí jen telefonická informace a nemusíte chodit až na pobočku

mirca*

Je vtipný, že je tam "Případné námitky proti tomuto vyúčtování oznamte Klentskému pracovišti do 15 dnů".

Tento dopis mi přišel až o měsíc a půl od data odeslání...:/.. náhoda? :) ale děkuji, půjdu dnes kolem tak se tam stavím, bůchví, kolik mi tam ještě naskákalo, za ten měsíc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]