Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motto maturák

Od: david63® odpovědí: 11 změna:

Zdravim

Potřebuji najít vhodné moto na maturák ale po tom co jsem prošel internet nic zajímavého jsem nanašel...

Běžně praktikuju : ,,Dokud nejde o život jde o ho.no,,... ale to tam napsat nemůžu.

Nemáte někdo neco podobného?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

živote pozor, už jdeme.

hodnocení

1x

My jsme měli "Přemýšlej a nezbloudíš".

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím, zda je to vhodné, ale jeden náš profesor říkal: "Maturita je vcelku snadná, ale řekněte si to až po té, co ji budete mít úspěšně za sebou." Zdravím!

hodnocení

0x

U nás říkali- "Kdo nezazáří, zazáří v září."

hop®
hodnocení

0x

Někde jsem slyšel "Konečně máme papír s razítkem na to, že jsme dospělí", myslím, že kdysi na jednom koncertě takto okomentoval svoji písničku "Zkouška dospělosti" pan zpěvák Karel Kryl, ale stoprocentně jistý už tím nejsem...

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, nás maturovalo dohromady 5 tříd, ale pamatuji si jen

Někdo září, jiný v září.

... cesta zpátky nevede.

Tady život teprve začíná.

doplněno 25.02.14 22:21:

Jo a ročník po nás měl klasické, ale nádherné "Kostky jsou vrženy."

zvidavajanca*
hodnocení

0x
misto ho.no pouzit nic.
Neco typickeho pro tridu.

divka
hodnocení

0x

u nás bylo

per aspera ad astra

a Snad najdu víc než ztrácím

To je ale krásné heslo: Snad najdu víc, než ztrácím.

divka

taky se mi moc líbilo a dnes se mi zdá výstižné. souběžná třída měla Per aspera ad astra ( přes překážky ke hvězdám )

hodnocení

0x

My měli vcelku výstižné motto:PER PROCELLAS AD PORTUM. Pokud je má paměť ještě v normálu, mělo by to znamenat: BOUŘEMI K PŘÍSTAVŮM.

A že těch bouří bylo. Soudruh ředitel byl kovaným komunistou, kromě toho, co mu přišlo "shora", si zakládal navíc ještě své vlastní ničím nepodložené zákony, jen aby lid študácký udržel v patřičných mezích. A tvrdě je vyžadoval dodržovat. Dívky v minisukních posílal do tělocvičny pro tepláky, mladé muže s delšími vlasy posílal okamžitě k holiči. Po návratu se hlásit v ředitelně ke kontrole. A nebyly to za našich 70. let vlasy do půl zad, ale jen tak po krku.

Když tak o tom přemýšlím, stačil jediný zapšklý, šphlající a době oddaný člověk, a po**al desítkám studentů celé jejich mládí. Proto se nikdo nemůže divit, že po 4 letech neustálých bouří jsme se do toho přístavu těšili jako do země zaslíbené. I kdybychom tam měli doplava stylem "čubička". *bum* Jaga.

Dodnes vzpomínám, že si vybral jednoho spolužáka a každou hodinu ho tupil slovy: ty máš hadí ocásky, ty máš hadí ocásky. Bylo to míněno na spolužákovy vlasy. Kdyby Olda Hromovládný dneska povstal z mrtvých a v televizi viděl svého synka s vlasy do půli zad, asi by to s ním znovu seklo. Jo, jo, odříkanýho chleba...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]