Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Potřebuji najít vhodné moto na maturák ale po tom co jsem prošel internet nic zajímavého jsem nanašel...
Běžně praktikuju : ,,Dokud nejde o život jde o ho.no,,... ale to tam napsat nemůžu.
Nemáte někdo neco podobného?
Dobrý den, nevím, zda je to vhodné, ale jeden náš profesor říkal: "Maturita je vcelku snadná, ale řekněte si to až po té, co ji budete mít úspěšně za sebou." Zdravím!
Někde jsem slyšel "Konečně máme papír s razítkem na to, že jsme dospělí", myslím, že kdysi na jednom koncertě takto okomentoval svoji písničku "Zkouška dospělosti" pan zpěvák Karel Kryl, ale stoprocentně jistý už tím nejsem...
My měli vcelku výstižné motto:PER PROCELLAS AD PORTUM. Pokud je má paměť ještě v normálu, mělo by to znamenat: BOUŘEMI K PŘÍSTAVŮM.
A že těch bouří bylo. Soudruh ředitel byl kovaným komunistou, kromě toho, co mu přišlo "shora", si zakládal navíc ještě své vlastní ničím nepodložené zákony, jen aby lid študácký udržel v patřičných mezích. A tvrdě je vyžadoval dodržovat. Dívky v minisukních posílal do tělocvičny pro tepláky, mladé muže s delšími vlasy posílal okamžitě k holiči. Po návratu se hlásit v ředitelně ke kontrole. A nebyly to za našich 70. let vlasy do půl zad, ale jen tak po krku.
Když tak o tom přemýšlím, stačil jediný zapšklý, šphlající a době oddaný člověk, a po**al desítkám studentů celé jejich mládí. Proto se nikdo nemůže divit, že po 4 letech neustálých bouří jsme se do toho přístavu těšili jako do země zaslíbené. I kdybychom tam měli doplava stylem "čubička". Jaga.
Dodnes vzpomínám, že si vybral jednoho spolužáka a každou hodinu ho tupil slovy: ty máš hadí ocásky, ty máš hadí ocásky. Bylo to míněno na spolužákovy vlasy. Kdyby Olda Hromovládný dneska povstal z mrtvých a v televizi viděl svého synka s vlasy do půli zad, asi by to s ním znovu seklo. Jo, jo, odříkanýho chleba...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.