Nejste přihlášen/a.
Dobrý den a bych se zeptala co má pacient u zubaře zdarma neboli na pokladnu. Děkuji
Všechny výkony, které jsou zdarma, jsou obsaženy v úhradové vyhlášce, která platí vždy pro daný kalendářní rok. Přehled hrazené stomatologické péče včetně úhrady z veřejného zdravotního pojištění je veřejně dostupný i na webových stránkách VZP. Je to seznam diagnostických a léčebných postupů s použitím standardních materiálů. Pokud se pro toto ošetření pacient rozhodne, v ordinaci ho nehradí a lékaři uhradí výkon zdravotní pojišťovna.
Stomatolog by měl mít seznam úkonů hrazených pojišťovnou vyvěšený v čekárně nebo v ordinaci.
Ja mam u stomatolozky zdarma preventivní prohlidku, "cerne"amalgamove plomby.
Za bilou priplacim 600,- , cisteni zubniho kamene se take plati.
Proste kdyz jdu k zubarce, beru si pro pripad potřeby aspon 1tisic.
Ale jsem rada, ze ji mam, je dobra ve svem oboru.
Muj manzel u zubare plati snad i za pozdrav :žádný zazrak to neni.bohuzel je problem sehnat volneho zubare, ta moje nebere...
Nelze to jednoznačně říci, každý zubař má vyvěšený ceník (měl by mít). Já u své zubařky neplatím ani za odstranění zubního kamene a bílou plombu na přední zuby.
Co hradí pojišťovna
amalgámové plomby
plastové korunky
základní protézu
jednoduchou snímatelnou náhradu zubů
celkovou zubní náhradu
umrtvovací injekci
trhání zubů včetně osmiček a další zubní chirurgii
neplatíte ani poplatek za preventivní prohlídku 2× ročně u dětí do 18 let, u těhotných 2× za těhotenství a u ostatních jednou ročně
poplatek neplatíte, ani pokud jdete čistě na kontrolu na rentgen
neplatí se ani za registraci pacienta do péče lékaře
Je to opravdu jak kde. Já jsem např. platila 3OO,-Kč jen za to, že mě zubařka zaregistrovala. Půl roku jsem sháněla zubaře a zkuste nyní říci, já to nezaplatím, protože vám to uhradí pojišťovna... Takže na to zubaři hřeší, je jich nedostatek a ještě dlouho bude, takže kdo na to nebude mít, bude bez zubů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.