Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesmyslené dobití kreditu?

Od: adu odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chtěla bych vás uvést do problému. Moji prarodiče mají oba mobili, účty u t-mobilu, každý mají kredit víc než 300,- , ale t-mobile jim volal, že jestli si do datumu x nedobijí nejméně 200,- , odpojí jim číslo. Je to vážně pravda , nebo jenom tlačí? koukala sem do smluvních podmínek a nic takového tam nepíší, jen , že platnost kreditu je rok, pokud se dále nenabíjí..
děkuji moc za jakoukoliv odezvu

Adu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Má to tak pokud vím každá předplacenka a T-mobile má to období ještě jedno nejdelších. Po dobití alespoň 200 Kč je platnost 12 měsíců. Pak je sim tuším mesíců v nějakém omezeném režimu, pak ji odpojí a daší měsíc je ještě možné ji dobitím obnovit. Poté je po ní, přijdete o číslo i veškerý kredit.

doplněno 25.02.14 14:52:

t-mobile.cz/...

hodnocení

1x

Je to pravda, kredit je potřeba jednou za nějakou dobu dobít, jinak se simka deaktivuje. Vodafone to má jednou za 10 měsícu, jak přesně to má T-Mobile, nevím, ale bude to asi podobné.

hodnocení

0x

Ne přímo odpojí, ale, jak píše gismo, deaktivuje. Pak máte ještě nějakou dobu na dobití, pokud ji využijete, SIM se znovu aktivuje a započítá se vám i ten "propadlý" kredit. Jinak u Vodafonu po vyčerpání této dodatečné doby se karta skutečné úplně zruší, nevím jak je to u jiných operátorů.

jpi
hodnocení

0x

Přečtěte si dotekomanie.cz/... a také diskuzi (v textu je chyba musí x nesmí) a dozvíte se, že stačí poslat SMS i bez vyzvání.

lidus*
hodnocení

0x

Mám sice jiného operátora (Vodafon a Telefonika) ale i já musím dobít do určitého data, Blesk mobil měl nyní akci, co dobijete tolik vám oni dají, dobila jsem za 500 a opravdu mi dalších 500 přidali ale vyčerpat nebo znovu dobít musím do 1.9.2014 jinak kredit propadne.

hm*
hodnocení

0x

Jak už odpověděli ostatní, možné to je.

Nestála by za úvahu změna na nějaký tarif? Jestli prarodiče nevolají (vypadá to, že ne), byl by vhodný tarif možná lepší. Má totiž 2 výhody: je (může být) levnější a kdyby opravdu někdy nutně potřebovali telefonovat, neskončí s tím, že "trhni si, právě ti došel kredit". Např. mě tarif stojí asi 12 Kč měsíčně (a to mám 40 minut do sítě operátora zdarma). Poměrně zajímavě vypadá "Nulový tarif"od VF pece.vodafone.cz/... , ovšem před jeho případným použitím je nutno podrobně prozkoumat a případně se poptat, zda není výhodný jen na první pohled.

iz*
hodnocení

0x

T-mobile má nejdelší platnost kreditu, ale na dobití dává jenom týden, pokud se v tom týdnu kredit nedobije, T-mobile SIMku zruší. Takže nezbývá než dobít kredit. A do budoucna pouvažujte o změně operátora, T-mobile má drahé volání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]