Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může se od matky nakazit ječným zrnem dítě anebo někdo z rodiny? Děkuji za odpověď. Jiřina
Ne,ječné zrno není nakažlivé.Jako dítě jsem ho mívala každou chvíli,musela jsem zůstat v doma a v klidu.Nikdy ho z naší rodiny ode mě nedostal
zena.centrum.cz/... Tady sice píšou,že nakažlivé je,ale,pokud si dobře vzpomínám,tak to oko je natolik bolestivé,že není možné jej otírat ani ručníkem,ani žínkou.Opravdu to šíleně bolí!Proto jsem používala pouze vatové tampónky a borovou vodu.
Ano, proto je nutné nepoužívat společné ručníky či žínky.
doplněno 25.02.14 10:44:Ječné zrno prý může být způsobeno špatnou výživou, nedostatkem spánku a hlavně zanedbáváním hygieny, ale ve skutečnosti se s ním může v životě potkat úplně každý. Je nakažlivé, proto by postižená osoba měla denně měnit ručníky a žínky a neměla by se o ně s nikým dělit.
Zdroj: zena.centrum.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.