Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Ječné zrno nakažlivé?

Od: jirinaa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, může se od matky nakazit ječným zrnem dítě anebo někdo z rodiny? Děkuji za odpověď. Jiřina

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne,ječné zrno není nakažlivé.Jako dítě jsem ho mívala každou chvíli,musela jsem zůstat v doma a v klidu.Nikdy ho z naší rodiny ode mě nedostal;)

doplněno 25.02.14 10:49:

zena.centrum.cz/... Tady sice píšou,že nakažlivé je,ale,pokud si dobře vzpomínám,tak to oko je natolik bolestivé,že není možné jej otírat ani ručníkem,ani žínkou.Opravdu to šíleně bolí!Proto jsem používala pouze vatové tampónky a borovou vodu.

hodnocení

2x

Ano, proto je nutné nepoužívat společné ručníky či žínky.

doplněno 25.02.14 10:44:

Ječné zrno prý může být způsobeno špatnou výživou, nedostatkem spánku a hlavně zanedbáváním hygieny, ale ve skutečnosti se s ním může v životě potkat úplně každý. Je nakažlivé, proto by postižená osoba měla denně měnit ručníky a žínky a neměla by se o ně s nikým dělit.

Zdroj: zena.centrum.cz/...

martinaa*
hodnocení

2x

Ano, ječné zrno je bakteriálním infekčním onemocněním. Pozor na společné ručníky, tření očí apod. Dobře umývejte ruce.

doplněno 25.02.14 10:45:

Strejc byl rychlejší :)

jirinaa*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi. Vcelku mě uspokojily a budu při této nemoci opatrná na přenos nákazy. Zdravím ! Jiřina

hodnocení

0x

Ječné zrno nakažlivé je, to již sdělili rádcové nade mnou. Já radím, pokus se jej chcete rychle zbavit, jezte čerstvé kvasnice, mám vyzkoušené, že to opravdu pomáhá !

doplněno 25.02.14 17:33:

pokud se jej chcete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]