Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční list důchodového pojištění

Od: olaf71* odpovědí: 4 změna:

V práci nám dávají jednou za rok k podpisu evidenční ist důchodového pojištění a jeho kopii nám nechají. je potřeba si ji schovávat pro nějaké případy? když vezmu v potaz, že někdy ho dostaneme a někdy ne, tak to asi potřeba není, ale někdo říká, že schovávat.

doplněno 26.02.14 07:32:

Dekuji za odpovedi.jeste ze je clovek na svete tak kratce,jinak by byl zavalen samym potvrzenim.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zaměstnavatel je povinen evidenční listy důchodového pojištění každým rokem do konce dubna elektronicky odesílat na Českou správu sociálního zabezpečení, takže si myslím, že není úplně nutné si kopii schovávat. Je dobré ale mít založena Potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtové listy). Až si jednou půjdete žádat o důchod a stane se, že nějaký rok Vám bude chybět, je třeba doložit, zda a kde jste v daném roce pracoval (byl důchodově pojištěn).

hodnocení

0x

Kopii si schovejte k důležitým listinám, jako je rodný list a vysvědčení. *hej* Mi se stalo, že evidenční list nemohl poslední zaměstnavatel najít. Byla jsem na mrtvici. Sice nakonec našel, ale za ty nervy mi to nestálo.

cuca*
hodnocení

0x

Jen doplnim.pokud si nejste jisty, zda mate v evidenci vsechna zamestnani, nebo pro kontrolu.

Jednou rocne mate narok zdarma na vypis dob duchodoveho pojisteni.

Napisete :zadam o zaslani informativního osobniho listu duchodoveho pojisteni.napisete jmeno a prijmeni, popr.rodne prijmeni, RC,, adresu a poslete doporučene na Ústředí

ČSSZ, krizova 25, praha 5, 225 08

iz*
hodnocení

0x

Schovávat. Ne každý zaměstnavatel svou povinnost splní a pokud budete někdy muset dokládat zaměstnání u zaniklého zaměstnavatele, může s tím být problém.

V ELDP jsou na rozdíl od potvrzení o zaměstnání uvedeny i příjmy, takže nebudete muset někde shánět mzdové listy enbo svědky, ...

Já bych schovávala oboje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]