Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Symbol feminismu

Od: elisa24® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jak vypadá symbol feminismu, na google vyjede v několika barvách, jaká je ta správná? Děkuji

doplněno 26.02.14 14:04:

Nevíte ještě prosím o nějaké stránce, kde by bylo napsané, jak a kdy ten symbol vznikl nebo něco o něm? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, problém už je v tom, že feminismus není jen jeden. Jinak, o barvu snad nejde - já bych tím symbolem nazval onu zaťatou pěst ve znaku ženského pohlaví. To je takové úderné a jednoznačné. Zdravím!

doplněno 25.02.14 07:51:

No, jak jsem již uvedl, tak feminismus není jen jeden. Asi záleží na jeho míře a směru.

Tedy, od umírněného až po radikální. Přiznám se, že o modré punčoše nevím nic a pokud kolega myslí onen čtverec postavený na špičku, tak je to sice hezké, ale to by asi u feministek neprošlo . Jinak, v odkazu jsou i jiné symboly, ale některé jsou patrně s feminismem zcela mimo (ale, neprohlížel jsem vše).

zazzle.de/...

doplněno 25.02.14 20:17:

Tak jsem hledal ten pojem "modrá punčocha"a našel jsem toto: "Kolem roku 1820 posměšná přezdívka používaná v celé Evropě, zejména pak v Německu (Blaustrumpf), pro ženy-intelektuálky."Tak si nejsem jistý, že lze intelektuálku automaticky označit za feministku. Dle mého názoru to jsou dva různé pojmy.

doplněno 26.02.14 14:21:

elisa24 - pokud by nešlo o modrou punčochu, tak ten symbol je ze 70. let 20. století a pochází z Německa. commons.wikimedia.org/...

Vždycky jsem si myslela, že znakem feminizmu je modrá punčocha. A ono ne! Ale je to pěkné.

olaf71*

já zase myslel úplně něco jiného :-D

lidus*

Ta punčocha okamžitě napadla i mě, už jsem se těšila jak to napíši a budu za chytrou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]