Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy v ukončeném vztahu

Od: nicoll22* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím vás o radu, co s tím, nemáte-li někdo s obdobným případem zkušenosti? Žili jsme s přítelem 4 roky, když se ke mě přistěhoval nebyla jsem z toho zrovna nadšená, prodal byt, zabalil si věci a objevil se za dveřmi, že ho přeci nevyhodím.

Tenkrát jsem do něj byla zamilovaná, a tak ač se mi to moc nelíbilo, ho vzala na milost. Byla to chyba , má zatím nějvětší chyba. Bohužel dnes už to vím naprosto přesně. Skončil v zaměstnání a pracovat nechtěl, on přeci prodal byt a peníze má. Ano měl cca 500.tis, ze kterých si měl poplatit své dluhy, jenže to neučinil. Propil a prohrál je v automatech. Domů mi nedával ani korunu, vše jsem táhla já. Já jsem v té době ještě podnikala. Ale jak jsem byla moc hloupá a zabědněná v zamilovanosti, byla jsem 5 let bez partnera po rozvodu, přestala jsem hlídat své věci...přednějsí byl on a jeho potřeby a já se tak dostala do problémů. Když problémy došly tak daleko, že jsem potřebovala pomoci já od něj, vzal si úvěr a pomohl. Dnes chce peníze zpět a já vůbec nevím, jak se bránit, když jsem utrácela kvůli němu své peníze bylo to v pořádku, pouze s větou , já Ti to jednou vrátím, tak mi to vrací tím, že je po mě chce zpět. Co s tím mohu dělat? Žádnou smlouvu mezi sebou nemáme, jediný krok, je převod financí z jeho účtu na můj ůvěr. A to mě taky zarazilo, že mi sdělil, že volal na tu úvěrovou společnost a tam mu vše sdělili. Dá se proti tomu nějak bránit?

Děkuji mnohokrát

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nepíšete, na kolik peněz si vzal úvěr a kolik peněz Vám následně půjčil. Na jakou dobu, na jaká procenta, od koho. Nechci se Vás nějak dotknout, ale přece jste musela vědět, že jakýkoliv úvěr se musí jednou vrátit. Váš přítel nepracuje, nemá z čeho úvěr splácet. Zcela jistě předpokládal, že peníze budete splácet Vy, když je půjčil sice na sebe, ale ihned je poslal Vám. Takže se mu nedivte. Vidím to tak, že by mělo dojít k vzájemnému vyrovnání pohledávek. Jinak řečeno, spočítáte každý kolik jste tomu druhému dali, nějak to porovnáte, dohodnete se kdo kolik komu dluží. Dluhy si mezi sebou srovnáte (vytvoříte třeba písemnou dohodu, kterou oba podepíšete a podpisy necháte potvrdit na OÚ, kde se třeba dohodnete na splátkovém kalendáři) a rozejdete se.

Když se tak nestane, asi přijde na řadu policie a soudy. V takovém případě se oba připravte na další finanční ztráty - placení právníků, shánění důkazů, prokazování uváděných skutečností, znalce, možná lhaní a házení špíny na toho druhého. Hlavně si zapamatujte, že pokud se to dostane až sem, začne platit následující: Není důležité co je pravda, záleží jen na tom, co lze dokázat. Takže asi budete tahat za kratší konec provazu - převod peněz je jako jediný zcela jasně prokazatelný.

martinaa*

Megacruiser - prokazatelný nepochybně je, ale pokud není sepsaná žádná smlouva ani nic podobného, mohla by tazatelka tvrdit, že šlo o vrácení jeho závazků k ní, případně i o dar. Jak se prokáže, že tomu tak není? Bylo by to přece tvrzení proti tvrzení (nejsem právník).

nicoll22*
hodnocení

0x
Pujcil si 100.tis me 94tis a to uz jsem mu 22.tis zaplatila, ja s nim prisla o daleko vetsi castku. Byla jsem moc hloupa a ted na to asi doplatim. Dukazy pro me nejsou problem. A k soudu to bohuzel asi da. Kdyz jsem za nej utracela sve penize bylo to v poradku, takhle je to spatne.
Porad si jezdil pujcovat k rodicum a nejhorsi na tom bylo,ze oni ho vzdy chudacka omlouvali. Ach jo :(
Tohle je asi opravdu pro pravnika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]