Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer přeji
Poprvé v životě mám nemocenskou na celý týden, a chtěla bych se zeptat někoho kompetentního, jak se to projeví na platu, resp. zda se dá přesně vypočítat, o kolik přijdu.
Děkuji za odpovědi.
Nevim, zda jsem kompetentni, ale v lednu jsem byla 7 pracovnich dni nemocna.
3 dny marodite zadarmo.4 dny mi platil zamestnavatel.prumernou hrubou mzdu mam cca 85kc.
Za ty ctyri dny pri 7, 5h smene mi to vyslo asi 40kc na hodinu.proste myslim nejakych 1200 a neco.ted se mi ta vyplatnice nechce v tom mem chaosu hledat.
Nevim, pro predstsvu vam to mozna staci.
Presne vzorce vam tu jiste nekdo taky prihodi.
Dobrý večer.
Hrubým odhadem dostanete 60 % z "průměru na dovolenou"(na výplatní pásce máte údaj PHV - průměrný hodinový výdělek). Náhrada po dobu nemoci náleží za ušlé plánované dny - směny, přičemž první tři dny-směny jsou bez náhrady. (počet hodin za směnu krát redukovaný PHV). Vyplacená náhrada není zdanitelným příjmem a nepodléhá ani odvodu sociálního a zdravotního pojistného. Od.15. kalendářního dne nemoci pak vyplácí nemocenské dávky Správá sociálního zabezpečení za všechny kalendářní dny bez ohledu na plánované směny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.