Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská a plat

Od: martinaa* odpovědí: 4 změna:

Pěkný večer přeji:)

Poprvé v životě mám nemocenskou na celý týden, a chtěla bych se zeptat někoho kompetentního, jak se to projeví na platu, resp. zda se dá přesně vypočítat, o kolik přijdu.

Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

2x

Nevim, zda jsem kompetentni, ale v lednu jsem byla 7 pracovnich dni nemocna.

3 dny marodite zadarmo.4 dny mi platil zamestnavatel.prumernou hrubou mzdu mam cca 85kc.

Za ty ctyri dny pri 7, 5h smene mi to vyslo asi 40kc na hodinu.proste myslim nejakych 1200 a neco.ted se mi ta vyplatnice nechce v tom mem chaosu hledat.

Nevim, pro predstsvu vam to mozna staci.

Presne vzorce vam tu jiste nekdo taky prihodi.

martinaa*
hodnocení

I tak moc děkuji, aspoň mám představu. :)

ron*
hodnocení

2x

Dobrý večer.

Hrubým odhadem dostanete 60 % z "průměru na dovolenou"(na výplatní pásce máte údaj PHV - průměrný hodinový výdělek). Náhrada po dobu nemoci náleží za ušlé plánované dny - směny, přičemž první tři dny-směny jsou bez náhrady. (počet hodin za směnu krát redukovaný PHV). Vyplacená náhrada není zdanitelným příjmem a nepodléhá ani odvodu sociálního a zdravotního pojistného. Od.15. kalendářního dne nemoci pak vyplácí nemocenské dávky Správá sociálního zabezpečení za všechny kalendářní dny bez ohledu na plánované směny.

martinaa*
hodnocení

Děkuji Rone, tak to nevypadá tak zle:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]