Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neprořezaný zub (3 nahoře vpravo)

Od: zele0123 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den dnes jsme byli na prohlídce a mě neroste zub. Viz nahoře... A tak mě paní doktorka poslala na rentgen a tam mi zjistili že se ten zub zasekl o další 2 zuby a nemůže se protlačit ven. Tak mě poslala na nějaké rovnátko kde to prý srovnáe a aby mohl jít ven... Máte s tím někdo zkušenosti jak to třeba probíhá nebo tak? Protože já fakt nevím co s tím budou dělat. Předem děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jaká rovnátka máte mít. Jestli fixní, která se lepí na zuby, nebo ven vydělávací, které se každý den nasazují. K těm fixním rovnátkům - dokážou toho opravdu hodně v ústech srovnat, mám s tím osobní zkušenost. Nejprve vám dají mezi zuby 4 gumičky, ze začátku dobré, pak to trošku bolí, jak se začnou ty zuby hýbat. Po týdnu se lepí fixní rovnátka na zuby, zákrok je to nebolestivý, akorát je to nadlouho, přibližně více jak hodinu pololežíte v křesle s pusou dokořán, ale tu máte stejnou zafixovanou takovým fixovátkem (no nenapadá mě pro to lepší výraz). A pak už máte rovnátka nalepena, musíte se o ně starat, po každém jídle čistit zuby. Někdy je to nepříjemné, občas ty zuby i bolí, ale vydržet se to dá. Nejprve se vám zuby v puse úplně rozjednou a rozestoupí, pak přichází fáze, kdy vám ty zuby rovnají. U každého je to jinak dlouho - já to měla asi rok a půl. Jiní ale i déle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]