Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
mám jednu prosbu. Je mi 14 let - tzn., že ještě nemůžu chodit na brigády. Ráda bych si však nějak přivydělala. Vím, že můžu roznášet noviny, sbírat papír, železo, byliny atd., vydělávat si pomocí známým nebo starým lidem s domácností či venčením psa, ale mě žádný z těchto způsobů nijak nevyhovuje, nenadchl mě nebo se mi v okolí neposkytuje žádná taková možnost. Ano, vím, že si v tomto věku moc vybírat nemůžu. Když jsem hledala na internetu, našla jsem brigádu, kde nebylo uvedeno věkové omezení a práce se mi zamlouvala. Šlo o psaní článků na internetový web. Bohužel už tam tehdy neměli volné místo, protože zájemců bylo dost a proto bych se chtěla zeptat, zda někdo nevíte o takové práci nebo jí podobné. Myslím, že by věk neměl dělat v tomto směru potíže. Český jazyk zvládám a myslím si, že na docela dobré úrovni. Za každou radu budu vděčná.
Dokud nedovršíš 15 let a nedokončíš povinnou školní docházku, nesmí tě nikdo zaměstnat. K podnikání (např. zmíněnému psaní článků) musíš po dovršení 16 let požádat soud o přiznání svéprávnosti. K tomu budeš potřebovat i vyjádření rodičů. Takže si buď vybereš z možností, které jsou tvému věku dostupné, nebo si počkáš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.