Nejste přihlášen/a.
Mám přítele ke kterému se chceme já a má dcera do jeho domu trvale přistěhovat.Mám exekuci,takže se chci zeptat jak to bude s exekucí po tvralém nahlkášení k mému přítelovi?Dům je plně zařízen z jeho prostředků a já si přivezu jen naše osobní věci.Nerada bych ho dostala do problémů.O mé exekuci samozřejmě ví.
Máte dvě možnosti.
1. S přítelem sepsat nájemní smlouvu, kde se uvede váš prostor a exekutor pak nemá právo vstoupit jinam.
2. Další možnost je asi nejlepší. Trvalé bydliště nahlásit na obecní úřad a tam zanechat telefom pro oznámení pošty. Bydlet můžete u přítele a exekutor pak nemá žádné zákonné možnosti jít na majetek vašeho přítele.
Na ten osobní bankrot se zkuste zeptat. Je to jedna z dobrých možností. Zkuste nejdřív kalkulačku zda se vejdete do přibližných parametrů.
Velice děkuji za dobrou inspiraci.Exekuci mám než jednu,takže se na mě nevztahuje zřejmě žádná z možností oddlužení a podobně.Ale na možnost nájemní smlouvy prověřím.
Juditha. Exekuci máte jednu. K oddlužení musíte mít dluhy dva. Vám NIKDY třeba rodiče nepůjčili 500,-Kč (slovy pětsetkorunčeských)? To by mohl být zrovna ten druhý chybějíci dluh
Jakmile se k příteli přestěhujete a zejmíéna pokud se k němu přehlásíte na ohlašovně pobytu, tak máte skoro 100 % jistotu, že dům/byt přítele navštíví exekutor (který "jde" po Vás) a že buď oblepí přítelův majetke (to v lepším případě), nebo jeho cennější věci rovnou odveze (to v horším případě). Jistě, přítel může následně navrhnout vyloučení svých věcí z exekuce, bude však muset dokázat, že jsou skutečně jen jeho. Nebylo by lepší dluh zaplatit?
akorát přítele dostanete do problému a vašemu vztahu to jistě neprospěje. já bych po takové fajn návětěvě a oblepení mích věcí asi hodně váhal.
Doporučoval bych vyřešit exekuce a pak se nastěhovat k příteli.
Děkuji za odpověď.Je to dluh za mého bývalého manžela,který již několik let splácím a to i v četně srážek ze mzdy.Ještě dlouho ji splácet budu.Co můžu to posílám.No,nic stěhování nebude.Nevím kdo všechno si to tady přečte,ale je hrozné se dostat do takovéto situace,kdy se člověk cítí jako morem napadený.Nemůžete mít normální vztah,bojíte se,aby se vám něco nestalo a neodnesly to děti.Exekutor vám to zrovna neusnadní,protože tam kde by měl peníze vymáhat prý nemůže.A bývalý manžel...taky vysmátý vše co měl přepsal na svou přítelkyňi,užívá si dovolených a na svůj dluh nic neposílá-dělá načerno nebo za minimální prokazatelnou mzdu.Z 50 tisíc máte skoro 400 000tis.Jak je to možné proboha?nedivím se,že je spousta lidí na dně a neví co se životem.
Zkuste si něco počíst o osobním bankrotu, podle mého názoru by Vám to mohlo pomoci, možná i příteli. Pak by na Vás exekutor nemohl.
Přítel nechť si zajistí na všechny věci o které nechce přijít doklady. Ale pokud splácíte pořádně, tak není důvod, aby tam exe přišel.
ideální je čím méně úřadů,institucí atd.ví o místě vašeho pobytu,tím případně hůře pro vašeho přítele...to v praxi znamená normálně se sestěhujte-neofiko,na vaší současné poště si nechte poštu zdarma ukládat s tím,že třeba 1x týdně se tam zastavíte zda tam něco nepřišlo,trv.pobyt nechte tam kde je(sama na úřad nemůžete-to musí udělat vlastník nemovitosti-pokud jím nejste přímo vy)...píšete,že dluh je za vašeho ex...fajn,splácíte vše o.k.,zdánlivě to je pod kontrolou s dobrou vírou se z toho dostat a být vklidu-jenže jsme v ČR- co když se třeba za půl roku "vyloupne" další z dluhů vašeho ex...?!? Je prostě v dnešní době existenční nutností přemýšlet hodně dopředu(stačí situace ze včerejšího zpravodajství,kdy byla exekuce na nulovou částku)...pokud nemáte sebemenší problémy,budete si hlídat a přebírat poštu,není důvod se obávat-doba "hlášení" každého pšouku už je minulostí,ale za ten klidný spánek váš,prcka a přítele trocha prozíravosti stojí...
Nahlašte se na obecní úřad a na poště si pronajměte P.O.BOX kam Vám bude chodit pošta. Pak zkuste řešit osobní bankrot. Normálně se k příteli odstěhujte. Účty za tel. a pod. se dají posílat mailem. Tzn. účty za telefon na mail, úření do P.O.BOXu. Není to takový ranec, myslím že v Praze 200,- Kč/měs. To je lepší dát než se hádat s exekutorem.
Nikdo si nemůže "nahlásit trvalý pobyt na úřad". Zrušit původní trvalý pobyt může jen majitel nemovitosti po odstěhování nájemníka. Pak teprve úřad zřídí trvalý pobyt na ohlašovnu úřadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.