Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská a pracovní poměr na dobu určitou

Od: petr1234* odpovědí: 2 změna:

Byl jsem zaměstnán na dobu určitou, na 3 měsíce, od 11.11.2013. Bylo nám přislíbeno prodloužení smlouvy, na další 3 měsíce. Dne 3.2. 2014. jsem omarodil a dne 6.2. mi zaměstnavatel dal výpověď. Jaká bude v mém případě nemocenská? Zaměstnavateli jsem nahlásil 3.2. moji nemoc a neschopenku zaslal týž den. Děkuji Petr

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den. Zaměstnavatel Vám zřejmě nedal výpověď, ale pracovní poměr skončil uplynutím doby určité dne 11.2.2014. Máte-li neschopenku od 3.2., bude Vám náležet náhrada po dobu nemoci od zaměstnavatele za ušlé plánované směny do dne skončení pracovního poměru, přičemž za první tři dny (směny) náhrada nenáleží. Od 15. kalendářního dne nemoci Vám budou náležet nemocenské dávky v ochranné lhůtě, které bude vyplácet Správa sociálního zabezpečení na základě podkladů od zaměstnavatele. Doklady o pracovní neschopnosti - lístek na peníze i ukončení pracovní neschopnosti budete tedy odevzdávat bývalému zaměstnavateli.

petr1234*
hodnocení

Ano, bylo ukončeno dočasné přidělení zaměstnavateli, práce byla přes personální agenturu. Děkuji za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]