Nejste přihlášen/a.
Ahoj.. Je mi 13 a rozhodla sem se, že bych jela nakoncert Miley Cyrus do Vídně. Vím všechno. Teda skoro. Vím kde to je, kolik stojí lístky, ale potřebovala bych vědět ještě něco, ale to nevím kde najít. Pár holke, co tam jedou mi řekli, že, když mi je 13, musí tam se mnou být dospělý. Žádnej extra problém by to nebyl, ale potřebovala bych vědět jestli je to opravdu pravda.. Potřebuju si to někde přečíst, tak jestli by se tady našel někdo, kdo o tom něco ví..
) Díky..
Kdyžtak je to: Miley Cyrus Bangerz tour..
)
A rodiče tě pustí? V tomhle věku to není "já jsem se rozhodla", na to si budeš muset ještě pár let počkat.
Doufám, že nepřemýšlíš, že lítky na koncert koupíš na místě a že nepřijdeš na nádraží a nekoupíš si lístek na vlak. Nejen, že v předprodeji je levnější, ale také se ti může stát, že ti jízdenku neprodají.
Že víš kde to je a v mapě, jak se tam dostat, neznamená, že se nemůžeš ztratit, protože z nádraží vylezeš jinde.
Rodiče za teme mají zodpovědnost, takže by tě ani pustit neměli a už vůbec ne samotnou. Pokud jedeš s kamarádkami, zeptej se, zda s nimi někdo nejede, třeba zda někoho nedoprovází mamka či teta. Nebrala bych jako zodpovědný doprovod někoho starší sestru, i kdyby ji bylo 18 let. S touto osobou se domluv, zda by tě nevzala také. Nemusí, proč by za tebe měla mít zodpovědnost.
Dále potřebuješ cestovní pas (platní!) a pojištění do zahraničí. (Na jeden den to nestojí tolik a vyplatí se to v případě, že se ti něco stane.)
A víš, kdy koncert skončí? že se může protáhnout? než se dostaneš z haly ven, než dojdeš na nádraží, taky mlže trvat? (žádné za pět minut jsem venku). Stíháš vlak zpět? Kdy jede další (pro všechny případy)? Co budeš v takové situaci dělat (v noci to moc nejezdí)
Take bych se primlouval za nejakeho dospeleho, ktery s vami pojede. Prece jenom je spousta veci, ktere se mohou zvratit a pak vzniknou situace, se kterymi si nebudes vedet rady. Umis treba dostatecne nemecky na to zeptat se v pripade, ze se odloucis od skupiny a nebudes vedet, kam jit nebo kde jsi? Jak to mas s ubytovanim - prijedete primo do Vidne v den koncertu a odjedete hned po nem? Budete travit tech par hodin cekanim na vlak pred/po koncerte spanim na nadrazi? Mas koupene listky? Rezervaci?
To ani nezminuji to, ze koncerty Miley Cyrus uz peknych par let nejsou pro -nactilete holky. Miley se uplne zblaznila a ted je pro smich uz uplne kazdemu. Snazi se byt dospela, ale dospelaci z ni maji legraci. Ta holkak vubec nevi, co chce, jak toho dosahnout a jak se ma chovat. Rozhodne to neni nekdo, od koho by si jini meli brat inspiraci.
Luke - taky mám ten dojem. Nejsem si jistá, zda se pro třináctileté děti hodí veřejně propagovat marjánu, být oblečená jako poslední dolarová štětka a na pódiu imitovat sex. Hnus.
A k dotazu - pochybuji, že by tě rodiče pustili samotnou, to by byli na hlavu padlí. 13-leté děcko samo v noci v jiném státě? Poptej se známých a kamarádek, zda s nimi nejede někdo z jejich rodičů či dospělých známých, i když je zase nefér otravovat cizího dospělého, aby se staral ještě o další dítě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.