Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsluha v hospode

Od: arily odpovědí: 7 změna:

Chtel bych se zeptet kde se da mimo majitele hospody stezovat na opileho,sprosteho a neprijemneho cisnika.Myslim na jakem urade.Cisnik pije pravidelne i pred hosty.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co změnit hospodu? Pokud by mě hodně naštval, pak bych vyvolal konflikt, nechal zavolat policii a nechal mu dejchnout.

hodnocení

0x

Řekl bych, že Státní úřad inspekce práce a Oblastní inspektorát práce. V práci se nepije.

vlasatec*
hodnocení

0x
Každý majitel si číšníka vybírá svobodně, stejně jako vy máte svou svobodu volby hospody.

I svoboda má své hranice. Zákon ukládá "nepožívat alkoholické nápoje a nezneužívat jiné návykové látky na pracovištích zaměstnavatele a v pracovní době i mimo ně" a "nevstupovat pod jejich vlivem na pracoviště zaměstnavatele".

zabu

To se týká ale jen bezpečnosti práce. Třeba kdyby si něco udělal pod vlivem. Jako zákazník, pokud Vám nic neprovedl, si můžete stěžovat tak maximálně na živnostenském, pokud by Vás třeba odmítl obsloužit.
Ale za sebe? Já bych tam přestal chodit, kdyby mi to vadilo. Mě ale stačí mnohem míň.

saman47*

To je pravda, v praxi způsob dodržování tohoto zákona předvádí v poslanecké kantýně sami zákonodárci, kteří tento zákon vypotili.

hop®
hodnocení

0x

Pokud by mi to vadilo, buď bych dokázal pingla a jeho chování vůči mně "usměrnit", nebo bych tam prostě nechodil.
Majitel podniku bude tohoto zaměstnance podporovat, protože "chlastající" pingl motivuje hosty ke zvýšené spotřebě alkoholu a tím majiteli vydělává peníze. Pokud obsluha není vyloženě agresivní (PČR) a neokrádá (ČOI), nevím co by se s tím dalo dělat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]