Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásilkový obchod z Číny - vaše zkušenosti

Od: zapojil* odpovědí: 12 změna:

Chtěl bych se optat zda někdo nemá zkušenosti se zásilkovým prodejem z Číny? Předem děkuji. Zapojil

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Plno lidí takhle nakupuje :)

Důležité je jen nakupovat od známého osvědčeného obchodu, protože všechno se platí předem a pokud narazíš na podvodníka tak z něj peníze jen velmi těžko dostaneš zpět. Platit raději přes PayPal, máš tak jistotu že se obchodník nedostane k citlivým údajům tvojí kreditky.

Další věcí je že nesmíš moc počítat se zárukou (některé seriózní obchody uznávají 1 rok, ale náklady na poslání zboží do Číny ti nikdo neproplatí) a samozřejmě ani s českým návodem.

gomanek*
hodnocení

0x

Sem teďka kupoval nějakou redukci k PC. Psali, že mají poštovné zdarma a platba pouze přes paypal. Zboží stálo 40 Kč, tak sjem si řekl, že mně i když by to neposlali to nezabije. Tak jsme to objednal a cca do týdne to opravdu došlo. Obálka byla kvalitní bublikovaná, na ní air-mail a zboží došlo zcela v pořádku. Nevím, jak se jím to může vyplatit ... ale nebyl problém :)

hodnocení

0x

kdyz se da, poprosim adresu toho www.shopu.

Diky moc.

gomanek*

dealextreme.com :)

zapojil*
hodnocení

WWW.FBECW.COM

gerrik*
hodnocení

0x

Ty ceny vypadaji zajimavě, fakt je doprava grátis? Ještě k platbě? Jak to probíhá? Musím mít kreditku? Lze platbu odeslat převodem? Mám Visa Electron *plac*a popravdě bych se bál někde vyťukávat číslo karty nebo něco podnobného. Podotýkám že s tím vůbec nemám zkušenosti, proto ty blbý dotazy :(

crawler21*
hodnocení

0x

Tak dealextreme je kvalita, opravdu to není podvod. Mám dotaz spíš ohledně exportního cla z Číny, protože asi na mě zkouší prodejce ojeb. Tvrdí, že je zboží na celnici a chtejí po něm (mě nekontaktovali), aby platil clo. Jak to tedy je?

petr123*

Ohledně kvality - Dealextreme je takový trošku extrém, mají v nabídce plno zajímavých položek stejně tak i plno levných šuntů které člověk koupí i u nás na tržnici. Chce to dobře vybrat a číst debaty k výrobkům...

Ohledně celnice - každá zásilka prochází celnicí a celníci se sami rozhodnou jestli vyměří clo a DPH nebo ne. U zásilek pod 150 Euro (asi 190 USD) by mělo být clo i DPH nulové. Pokud je třeba na balíku napsáno že je cena 10 USD a celníkům se zdá že cena zboží může být vyšší než je limit tak po tobě můžou chtít abys prokázal, že cena je opravdu jen těch 10 dolarů.

Clo i DPH platíš ty, s odeslatelem nemá nic společného. Maximálně pokud bys možná objednával něco speciálního tak by tam možná mohlo být vývozní clo, ale u běžného zboží prodávaného přes eshop mě nic takového nenapadá. Takže gratuluju, nejspíš jsi poslal prachy podvodníkovi. Kde a kde jsi kupoval?

karel83*
hodnocení

0x
máte tedy zkušenosti s www.dealextreme.com? některé věci tam mají fakt za dobrou cenu... jak jsou na tom s kvalitou? a poštovný je fakt zdarma?
petr123*

Viz o odpověd výše.

Poštovné je zdarma, u větších zásilek je někdy třeba 0,01 dolaru. Zaregistruj se tam a dej si požadované zboží do košíku, poštovné se ti ještě před objednávkou ukáže.

karel83*

no spíš mám problémse zobrazováním stránek. Někdy se nezobrazí a když udělám refreš tak naskočí... nevíte v čem může být problém? dělá to v Mozille i IE

petr123*

Poslední dobou mají dost často výpadky na serveru, takže jim to chvílema vůbec nefunguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]