Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte .Co ji mám představit pod pojmem převýšení 250 m . Je to strmý kopec , nebo spíš rovina?
Mám jít trasu s tímto převýšením , a velice nerada bych lezla jak na na Everest , děkuji za vysvětlení
To je dost, záleží na jakou vzdálenost se tam máte šplhat. Třeba pražský Motokov má přes 100m, zkuste si ho cvičně vyšlápnout po schodech...
To je převýšení přibližně jeden běžný schod (18cm) na každých 13 ušlých metrů, jen pro představu...
jettro a hop , no.. nepotěšili jste mě ... , tahle varianta mě nenapadla . No nic . zapůjčím si nákoleníky a přenosný kyslík.
. Kdo je připraven , není překvapen , že
Nejsme tu proto, abych těšili !
Pokud víte odkud a kam půjdete, můžete si zjistit výškový profil trasy, jak už někdo radil. A pokud jde o turistickou trasu, tak snad nebudete potřebovat mačky a žebřík.
Máte pravdu, štěstí přeje připraveným, tak přeji hezký výlet!
Jestli se nepletu, tak převýšení je celkový součet zdolaných výškových rozdílů na trase. Takže to může být jeden kopec s rrozdílem n.m.v. 250m, nebo dva kopce za sebou s rozdílem 125m, atd. 250m převýšení, je chození po rovině.
No ja teda nevim, ale prevyseni u vyletu podle me znamena rozdil mezi nejnizsim a nejvyssim mistem. Klidne ta trasa muze vypadat: 0, 200,10,150,5,250,0,50 atd. Proste tim chci rici, ze to muze byt porad nahoru a dolu a presto to bude stale trasa "s prevysenim 250m".
Asi opravdu nejlepsi sance videt, jak trasa leze nahoru a dolu je nechat si ji vykreslit na nejakou tom mapovem serveru, jak je zmineno vyse.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.