Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převýšení 250 m

Od: jakoola* odpovědí: 16 změna:

Prosím poradte .Co ji mám představit pod pojmem převýšení 250 m . Je to strmý kopec , nebo spíš rovina?

Mám jít trasu s tímto převýšením , a velice nerada bych lezla jak na na Everest :), děkuji za vysvětlení

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

3x

Dnes není problém si zadat trasu do některého z turistických mapových serverů trasu a ten vám pěkně vykraslí graf profilu cesty, doporučuji!

Ale 250 m na 18 km je rovinka

hop®
hodnocení

2x

To je dost, záleží na jakou vzdálenost se tam máte šplhat. Třeba pražský Motokov má přes 100m, zkuste si ho cvičně vyšlápnout po schodech... ;)

doplněno 22.02.14 17:14:

To je převýšení přibližně jeden běžný schod (18cm) na každých 13 ušlých metrů, jen pro představu... ;)

Tak tak,záleží na jakou délku to převýšení je!I když to srovnání s motokovem ,no něco jiného je v terénu než šlapání po schodech,to převýšení asi bude na delší trase než jsou ty schody

doplněno 22.02.14 17:09:

250m na skoro 20km je téměř nic.

jakoola*
hodnocení

Aha , 250 m na 18ti km

stirecek*
To je rovinka :) Takové kopečky ja šlapu na kole na dvou kilometrech :)

jakoola*
hodnocení

aha , takže táměř rovina . Moc děkuji za odpovědi , docela se mi ulevilo :)

Tak ještě se neraduj - taky to může být 17.5 km úplná rovinka a na konci "krpál jak sviňa" *frajer*

hop®

Jo, anebo nejdřív z kopce... *smich*

stirecek*
No v průměru jedna a čtvrt procenta, ale jak píše jethro, je to průměr. 250 výškových metrů šlapu na kole na dvou km, třetina je zhruba pět procent, střed přes dvacet a průměr nějakých 12% a nahoře hledám plíce :)

hodnocení

0x

V podstatě jen zhrnu odpovědi výše:

Když to bude na trase 1/4 km, polezete po čtyřech. Když to bude na trase 15 km, ani to nepoznáte. ;)

jakoola*
hodnocení

jettro a hop , no.. nepotěšili jste mě ... :( , tahle varianta mě nenapadla . No nic . zapůjčím si nákoleníky a přenosný kyslík.:). Kdo je připraven , není překvapen , že :)

hop®

Nejsme tu proto, abych těšili ! ;)
Pokud víte odkud a kam půjdete, můžete si zjistit výškový profil trasy, jak už někdo radil. A pokud jde o turistickou trasu, tak snad nebudete potřebovat mačky a žebřík. :)
Máte pravdu, štěstí přeje připraveným, tak přeji hezký výlet! *slunce*

zabu
hodnocení

0x

Jestli se nepletu, tak převýšení je celkový součet zdolaných výškových rozdílů na trase. Takže to může být jeden kopec s rrozdílem n.m.v. 250m, nebo dva kopce za sebou s rozdílem 125m, atd. 250m převýšení, je chození po rovině.

luke237

No ja teda nevim, ale prevyseni u vyletu podle me znamena rozdil mezi nejnizsim a nejvyssim mistem. Klidne ta trasa muze vypadat: 0, 200,10,150,5,250,0,50 atd. Proste tim chci rici, ze to muze byt porad nahoru a dolu a presto to bude stale trasa "s prevysenim 250m".

Asi opravdu nejlepsi sance videt, jak trasa leze nahoru a dolu je nechat si ji vykreslit na nejakou tom mapovem serveru, jak je zmineno vyse.

stirecek*
Prevyseni je rozdíl mezi min a max. Kumulovane prevyseni je pak součet nastoupanych metrů, klesání se neodecita.

jakoola*
hodnocení

Všem děkuji za odpovědi . Dle vašeho doporučení si raději vyhledám trasu na mapovém serveru.Aby si nekráčela 17, 5 km po rovině a pak nelezla 0, 5 km po provazovém žebříku :).To by mě nejpíš zabilo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]